(Päivitetty: 6.9.2023)

Pikavippikierre on äärimmäisen inhottava asia ja se yllättää lainaajan yleensä salakavalasti. Alkuun homma rullaa hyvin ja tuntuu, että kaikki on hanskassa, kunnes sitten pian homma alkaa näyttämäänkin erittäin huonolta. Pikavippikierteellä tarkoitetaan sitä kun vippaaja ottaa aina vaan uutta pikalainaa maksaakseen edelliset pikavipit pois ja pian tuleekin seinä vastaan, sillä lainaa alkaa olemaan liikaa ja luottoa pitäisi ottaa yhä enemmän ja enemmän.

Vippikierteeseen joutuu yhä useampi suomalainen

Vippikierre on valitettavan yleinen ja vuosittain tuhansia suomalaisia joutuu sen ”kynsiin”, osa täysin tietämättään ja osa puoliksi tahallaan, sillä kaikkia ei vain kiinnosta. Vippikierre johtaa suurella todennäköisyydellä luottotietojen menetykseen, mikä on vakava asia. Maksuhäiriömerkintä ei välttämättä hetkauta kaikkia, mutta siihen pitää suhtautua vakavasti. Seuraavassa kappaleessa voit lukea siitä lisää ja myös keinoja, kuinka voit selvitä helposti pahoistakin veloista, mikäli toimit heti.

Luottotietomenetykset nousussa – Takuu-Säätiö auttaa parhaansa mukaan

Suomalaiset ovat menettäneet viimevuosina luottotietoja enemmän kuin koskaan kun tilastoja tarkastelee ja suunta ei ole vielä 2013 vuonnakaan oikea. Ennaltaehkäisy olisi tässä tilanteessa kaikista tärkeintä ja suomalasia tulisi tiedottaa paremmin luottotietomenetysten haitoista ja siitä mihin se todellisuudessa vaikuttaa. Monet uskovat, että maksuhäiriömerkintä vaikuttaa vain lainan saamiseen, mutta todellisuus on jotain ihan toista ja paljon karumpaa. Et saa edes vakuutuksia tai pankkikorttia, varsinkaan jos päätät vaihtaa vakuutusyhtiötä / pankkia. Matkavakuutuksen saaminenkin on lähes täysin mahdotonta, ellet hae sitä pienemmiltä yksityisiltä vakuutusyhtiöiltä tai ulkomaalaisilta yrityksiltä. Jos joudut vippikierteeseen tai muuten vain onnistut saamaan itsesi ongelmiin ja taloudellinen tilanteesi on tukala, niin tässä vaiheessa ei kannata antaa periksi, koska apu on yllättävän lähellä. Tietenkin alkuun on järkevää yrittää kysyä, mikäli sukulaisilta tai kavereilta voisi saada apua ikävään tilanteeseen. Jos et kuitenkaan saa apua siitä suunnasta, on sinun otettava puhelin käteen ja pistettävä puhelua Takuu-Säätiön velkalinjaan. Velkalinjan tehtävä on auttaa suomalaisia, jotka ovat joutuneet vaikeuksiin maksujen kanssa ja yli 10 000 suomalaista saa vuosittain avun Takuu-Säätiön kautta. Yritys ei valitettavasti pysty auttamaan ihan jokaista pikavippikierresuomalaista, mutta se yrittää kuitenkin parhaansa ja juuri sinä voit saada avun sitä kautta. Jos olet joutunut pikalainakierteeseen tai muuten vaan sössinyt taloutesi jollain keinolla, niin ota puhelin kauniiseen käteen ja kilauta velkalinjaan, voit selvitä pelkästään säikähdyksellä, mikäli toimit heti. Asiaa ei kannata pitkittää ja siirtää lainkaan, sillä velat kasvavat korkoa ja mitä pidemmälle mennään, sen vaikeampi sieltä on nousta takaisin ylös.

Toimi siis heti jos olet joutumassa pikalainakierteeseen

Nyrkkisääntönä voidaan tässä pitää siis sitä, että mitä nopeammin toimit ja haet apua, sen helpommin sitä on saatavilla. Älä anna tilanteen äityä niin pahaksi, että velkaa on useita kymmeniä tuhansia, sillä sieltä on vaikea nousta pinnalle ja et tule pääsemään veloistasi eroon millään muulla keinolla kun maksamalla ne pois pikku hiljaa. Pikalainakierre on siis vakava asia ja sen kanssa ei ole leikkimistä, vaikka äkkiseltään se ei ehkä kaikkien korvaan siltä tunnukaan. Mieti todella tarkkaan kun otat lainaa ja mieti millainen maksukyky sinulla todella on. Jos pystyt lyhentämään luoton seuraavasta palkasta ilman, että se tuottaa suurempia ongelmia, niin silloin laina soveltuu sinulle ja voit sitä vapaasti ottaa. Jos kuitenkin olet epävarma ja sinusta tuntuu siltä, että se voi olla haastavaa ja saattaa aiheuttaa ongelmia, niin silloin laina ei sovellu sinulle ja kannattaa harkita pikavippiä pidemmällä laina-ajalla tai jotain muuta rahoitusratkaisua. Mieti rauhassa ja älä tee päätöksiä ennen kuin olet aivan varma päätöksestäsi ja siitä, että sinulta löytyy maksukykyä. Takaisin etusivulle pääset tästä ->