Edullinen laina on kätevä tapa hakea vakuudetonta kulutusluottoa 50 – 70000 euroa pienellä korolla. Kulutusluottona myönnettävä tililaina on erityisesti suunniteltu pienikorkoista ja halpaa lainaa varten. Pienikorkoisella lainalla tarkoitetaan yleensä alle 10% todellista vuosikorkoa, kaikista halvin laina netistä kustantaa 4.99% verran. Yleensä kulutusluotto maksetaan takaisin usean vuoden kuluessa. Ottamalla lainalle pitkä maksuaika, saadaan kulut ja korot pysymään edullisena ja lainalle myös pieni kuukausierä.

Hyvä suunnittelu on tehokas keino saada varmasti edullinen laina tilille ilman vakuuksia tai takaajia. Kulutusluottona myönnetty edullinen laina tarjoaa mahdollisuuden isompiin lainasummiin, mitä pikalainoja tarjoavilla yrityksillä on myöntää. Halvimmat lainat ovat aina yhdistelmä sopivaa lainasummaa, hyvin mietittyä maksuaikaa, sekä edullista korkoa. Kaikki edulliset lainat myönnetään ilman vakuuksia tai takaajia, mutta sopiva laina tulee suunnitella. Lue lisää, miten löydät halvan lainan heti, ja haet edullisimmat kulutusluotot tilille jo samana päivänä!

Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Edullisimmat lainat 2024

Edullinen laina

Etsitkö edullista lainaa? Tässä artikkelissa esittelemme vuoden 2024 edullisimmat lainavaihtoehdot. Lainamarkkinat muuttuvat jatkuvasti ja uusia lainapalveluita tulee markkinoille, joten kannattaa olla tarkkana ja vertailla eri vaihtoehtoja ennen kuin tekee lainapäätöksen.

Edullinen lainapalveluMaksimilainaNimelliskorko alkaen
Fixura 20000€2.9%
Kulutusluotto.com 60000€4%
Haelaina.fi 60000€4%
Lainaaheti.fi 60000€4%
Lainapaikka 60000€4.19%
Rahoituslaitos 60000€4.19%
Vippi.org 60000€4.4%
Luottoheti.fi 60000€4.5%
Lainarahoitus 60000€4.5%
Rahalaitos 70000€4.6%
Etua.fi 60000€4.68%
Morrow 50000€4.9%
Freedom Rahoitus 60000€4.99%
Omalaina.fi 60000€4.99%
Zmarta 60000€5%
Sortter 60000€5%
Resurs 50000€6%
Unolaina 60000€6.9%
Alisa Pankki 30000€7%
Bondora 10000€9.9%

Tutustu myös edullisiin, heti saataviin lainoihin osoitteessa: https://www.lainaaheti.fi/edullinen-laina/

Edullisimmat lainat 2024

Edullinen laina – Usein kysyttyä

Mitä tarkoittaa edullinen laina?

Edullinen laina tarkoittaa lainaa, jossa korko ja muut kulut ovat mahdollisimman alhaisia. Edullisimman lainan löytäminen voi auttaa säästämään rahaa lainan takaisinmaksussa.

Kuinka voin vertailla edullisia lainoja?

Lainojen vertailemiseen on olemassa erilaisia vertailusivustoja ja -palveluita, joilla voi kätevästi verrata eri lainojen korkoja ja muita kustannuksia. Tärkeää on myös tarkastella lainan kokonaiskustannuksia ja muita ehtoja, kuten takaisinmaksuaikaa ja mahdollisia lisäkuluja.

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee edullista lainaa?

Edullisimman lainan valitseminen ei välttämättä ole aina se paras vaihtoehto, vaan kannattaa miettiä myös muita tekijöitä, kuten lainan takaisinmaksuaikaa ja muita ehtoja. On myös tärkeää huomioida oma taloudellinen tilanne ja maksukyky, jotta lainan takaisinmaksu onnistuu ilman ongelmia.

Onko edullinen laina aina paras vaihtoehto?

Edullinen laina ei aina ole se paras vaihtoehto, vaan kannattaa miettiä myös muita tekijöitä, kuten lainan ehtoja ja omaa taloudellista tilannetta. Joskus esimerkiksi hieman korkeampi korko voi olla hyväksyttävä, jos laina sisältää muita etuja tai sopii paremmin omaan tilanteeseen.

Mistä löydän edullisimmat lainat?

Edullisimpien lainojen löytämiseksi kannattaa vertailla eri lainantarjoajien korkoja ja muita kuluja. Lainavertailusivustot kuten Kulutusluottoa24.fi ovat hyvä apu tässä.

Voiko edullisen lainan saada ilman vakuuksia?

Kyllä, moni lainapalvelu tarjoaa edullisia lainoja ilman vakuuksia. Tällöin lainan myöntämiseen vaikuttavat enemmän hakijan luottotiedot ja takaisinmaksukyky.

Kuinka nopeasti edullinen laina voidaan saada tilille?

Lainan saamisen nopeus riippuu paljon lainapalvelusta ja sen käyttämästä hakuprosessista. Monet lainapalvelut tarjoavat kuitenkin mahdollisuuden saada lainapäätöksen ja rahat tilille jopa saman päivän aikana.

Halpa kulutusluotto ilman vakuuksia onnistuu aina

Kulutusluottoa edullisesti heti tilille onnistuu helposti ja nopeasti, kun tietää mitä on tekemässä. Halvin laina koostuu monesta eri tekijästä, eikä kyse ole pelkästään siitä, missä on edullinen korko lainalle. Pelkän kuukausikoron tuijottaminen ei vielä varmista, että kyseessä on varmasti halpa laina, mutta se tietenkin vaikuttaa kustannusten syntymiseen. Kuukausikorko ja nimelliskorko kertovat kulutusluotolle muodostuvat korot ilman muiden kustannusten vaikutusta, eli on niin sanotusti pohjahinta rahan lainaamiselle. Tämän lisäksi tililuotto lainan kuluihin vaikuttaa luoton takaisinmaksuaika, sekä muut mahdolliset kustannukset mitä lainalle muodostuu. Nämä muuttujat vaikuttavat siihen, miten edullinen kulutusluotto saadaan haettua. Tiedostamalla eri osa-alueet kulutusluotto lainan hinnan muodostumisessa osaat ottaa huomioon paremmin asiat, jotka vaikuttavat oman lainan kulujen muodostumiseen. Muista että aina on vähintään 18-vuoden ikäraja lainalle ja täytyy olla esittää nuhteettomat luottotiedot, että lainahakemus voidaan käsitellä.

  Lainaa eläkeläiselle
Nosta halpaa lainaa tilille ilman vakuuksia
Halvin kulutusluotto löytyy tämän artikkelin ohjeilla

Halpa kuukausikorko – edullisen lainan perusta

Edullinen laina on monen mielestä täysin sama asia lainaa pienellä korolla. Tämä on osittaisesti kyllä totta, mutta asiaa on hieman monimutkaisempi. Esimerkiksi jos nimelliskorko lainalle on alusta alkaen korkea, niin on selvää, että muiden kulujen kanssa voi loppusumma kasvaa huomattavasti suuremmaksi. Halpa laina koostuu monesta eri osasta, ja edullinen nimelliskorko on yksi tärkeä asia, joka tulee huomioida, kun etsitään halvinta kulutusluottoa. Kuukausikorko heijastelee myös hyvin lainalle muodostuvaa korkoa, mutta sekään ei kerro muiden kustannusten vaikutusta kokonaissummaan. Edullista pikalainaa on helpointa löytää lainahaun avulla. Lainahaku löytää luottopalveluiden esimerkkinä ilmoittamat minimi ja maksimi korot lainalle, joiden avulla voi helposti tarkastella nimelliskorosta syntyvien kustannusten eroja eri luottopalveluiden välillä. Näin saat kuvan minkälaista korkotasoa kulutusluotolle on tarjolla.

Matalat kulut luotolle

Matalat kulut lainalle ovat tärkeitä, kun etsitään edullista kulutusluottoa, varsinkin jos takaisinmaksuaika lainalle kasvaa todella pitkäksi. Pikavipit tai pienet luottosummat kuten 500 euron laina, jotka maksetaan takaisin heti, tai viimeistään kuukauden kuluessa ovat muiden kulujen osalta edullisempi vaihtoehto. Esimerkiksi tilinhoitomaksua ei yleensä peritä lyhyen maksuajan lainoista.

Halvimmat 100-60000 euron lainat 15 vuoden maksuajalla
Edullista kulutusluottoa 50 – 60000 euroa, aina ilman vakuuksia tai takaajia

Alhaisten kulujen etsiminen yleensä maksaa itsensä takaisin kulutusluottojen kohdalla, missä pikalaina suoritetaan takaisin pitkän ajan kuluessa. Kun laina-aika on useita vuosia, tulee maksettavia kuukausia useita kymmeniä, joten kulujen tarkkaileminen etukäteen maksaa itsensä takaisin. Tähän suhteuttaa vaikka 9 euron kuukausittaisen tilinhoitomaksu, niin vuodessa maksaa jo yli 100 euroa pelkästä tilinhoitamisesta, koroista sekä muista kuluista luotolle puhumattakaan. Avausmaksu lainalle voi myös vaihdella suuresti, ja usein isoimmat kulut ovatkin juuri lainan avaamisesta. Kannattaa kiinnittää siis huomiota kulujen aiheuttamaan kokonaiskustannukseen. Todellinen vuosikorko auttaa kokonaiskustannusten arvioimisessa etukäteen.

Todellinen vuosikorko lainan hinnan arvioinnissa

Helpoin tapa kerralla arvioida edullisin vaihtoehto pitkän takaisinmaksu ajan lainalle, on tarkastaa kulutusluoton todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki kulutusluoton kustannukset laina-ajalta, eikä pelkästään korkokuluja, kuten nimelliskorko tai kuukausikorko. Todellinen vuosikorko ei silti ole täydellinen tapa arvioida lainalle muodostuvia kustannuksia. Kulutusluottojen kohdalla se toimii loistavasti, koska lainaa pitkällä maksuajalla on helpompi arvioida todellisen vuosikoron perusteella. Jos laina-aika on alle 12 kuukautta, ei todellisen vuosikoron käyttäminen arvoin tekemiseen anna oikeaa kuvaa lainan kustannuksista. Nimelliskorko ja arvio kuluista on tehokkaampi keino löytää edullinen laina lyhyellä maksuajalla, kuin arvioida pelkästään todellista kuukausikorkoa. Halvimmat lainat löytyvätkin yhdistelemällä tietoja, ja suhteuttamalla kulut omaan tilanteeseen.

Halvin laina kaikkiin lainatarpeisiin heti
Ota heti tilille lainaa 50 – 70 000 euroa edullisesti pienellä kuukausierällä

Halvimmat lainat löydät helposti

Kun etsit halvinta lainaa niin on tiettyjä asioita, mitä ei voi jättää tekemättä. Edullisin kulutusluotto löytyy varmasti, kun seuraat tämän artikkelin tarjoamia ohjeita. Erittelemme kaikki vaiheet selkeästi, ja kerromme mitä tulee ottaa huomioon suunnittelussa, luottopalveluiden arvioinnissa sekä lainavertailussa.

Lainavertailu säästää rahaa

Lainavertailun tekeminen on tärkeä vaihe, joten siihen kannattaa panostaa aikaa ja vaivaa. Mikään vaihe ei ole edullisen lainan etsimisessä turha, joten jokainen kannattaa käydä läpi ennen lainahakemuksen allekirjoitusta. Muista että lainatarjouksen pyytäminen on täysin maksutonta kaikista lainapalveluista. Luottopäätös ja lainatarjous ei vielä sido ottamaan kulutusluottoa, vaan se ainoastaan antaa tiedon millä ehdoilla ja maksuajalla luottoa myönnetään. Mitä enemmän sinulla on henkilökohtaisia lainatarjouksia, sen paremmin voit suorittaa lopullisen lainavertailun. Lainatarjous sekä päätös luoton myöntämisestä on voimassa yleensä 7 arkipäivä, ellei toisin ilmoiteta.

Suunnittele lainasumma

Kun olet hakemassa edullista kulutusluottoa, se alkaa aina lainasumman suunnittelusta. Minkä verran tarvitset rahaa tilille? – on ensimmäinen kysymys, kun käydään hakemaan lainaa.

Lue ohjeet edullisen kulutusluoton löytämiseen täältä
Edullisin kulutusluotto löytyy vertailemalla lainat huolellisesti

Voi tuntua helpolta sanoa kuinka paljon lainaa tarvitaan, mutta tässä kannattaa käyttää harkintaa. Pitkä maksuaika mahdollistaa lainan matalat korot ja kulut, mutta silti otetusta lainasta maksetaan koko ajan korkoa jossain muodossa. Ilmaista lainaa ei ole olemassa, joten kannattaa miettiä minkä verran luottoa aikoo ottaa. Jokaisesta eurosta maksetaan korkoa, joten vaikka houkutus olisi suuri hakea tilille kerralla enemmän rahaa kuin tarvitsee, niin se ei kannata. Lainattu raha ei ole ilmaista rahaa, vaikka laskujen loppusumma suunnitelmissa tuntuisikin pieneltä. Tee siis huolellinen arviointi minkä verran tarvitset rahaa lainaksi, ennen kuin käyt vertailemaan tai tutkimaan muita luotolle muodostuvia kuluja. Lainasumma vaikuttaa paljon siihen, miten kulutusluoton kulut tulevat muodostumaan.  

  Lainaa yhteishakijan kanssa

Arvioi oma takaisinmaksukyky

Miten paljon voi maksaa lainaa takaisin kuukaudessa vaikuttaa yllättävän paljon luotolle muodostuvaan korkoon, sekä tarjottavaan maksuaikaan. Jos hakija on hyvätuloinen ja on valmis suorittamaan lainaa pois isommilla lyhennyksillä kuin keskimäärin, niin luottopalvelu usein tarjoaa lainaa pienellä korolla edullisesti. Tämä on pankille loistava tilanne saada sijoituksena nopeasti takaisin turvallisesti, joten he ovat valmiita luopumaan korkotuloista nopeamman maksuajan takia. Oman maksukyvyn arvioiminen onnistuu omatoimisesti erittäin helposti. Tarvitset ainoastaan tiedot kuukausittaisista tuloista, sekä menoista. Kannattaa ottaa huomioon asiat, kuten kuinka pitkä ura on takana samassa työpaikassa tai onko mahdollisuutta, että työt loppuvat tai palkka muuttuu? Tarkoituksena on pyrkiä arvioimaan oma taloudellinen tilanne, ennustaa hieman tulevaisuutta ja selvittää minkä verran edullista lainaa voi maksaa kuukausittain. Sopiva takaisinmaksusumma pitää korot matalana, laina-ajan lyhyempänä ja sitä kautta myös muut kuukausittaiset kulut jäävät pienemmiksi. Lainaa edullisimmalla korolla löytyy yleensä niistä lainapaikoista, joissa on tarjolla ilmainen ensilaina, eli saat lainaa ilman kuluja tai korkoa. Nämä lainatarjoukset kannattaa toki hyödyntää, sillä ilmaista lainaa edullisemmin on vaikea enään lainata.

Maksuongelmat nostavat kuluja lainalle

Suunnittelu on tärkeää koska sen avulla varmistetaan, ettei vahingossa tehdä lainasopimusta, mikä vetää henkilökohtaisen talouden liian tiukalle. Liian tiukalle menevä talous vaikeuttaa kulutusluoton takaisinmaksua, ja mikäli maksut myöhästyvät, niin niille muodostuu muita kustannuksia. Myöhästymisestä johtuvat kustannukset nostavat lainalle muodostuvia kuluja huomattavasti. Markkinoiden edullisin laina muuttuu nopeasti todella kalliiksi, mikäli suorituksia ei hoideta. Asiakkaan maksettavaksi tulee myöhästymiskorkojen lisäksi mahdolliset perintäkustannukset, sekä mahdolliset kustannukset ulosotto toimenpiteistä. Pahimmillaan tilanne johtaa luottotietojen menettämiseen, mistä seuraa tulevaisuudessa paljon ongelmia. Luottotietojen menetys ja maksuhäiriömerkintä voi estää myöhemmin asuntolainan hakemisen, vuokra-asunnon saamisen ja luottokortin hakemisen. Kannattaa pitää huolta, ettei laina päädy perintään, ja jos näin käy niin asia pitää hoitaa välittömästi niin ettei perintätoimet jatku.  

Valitse sopiva maksuaika kulutusluotolle

Lainan maksuaika vaikuttaa yllättävän paljon luoton kokonaiskustannusten syntymiseen. Täten se on olennaisessa roolissa, kun etsitään edullisinta kulutusluottoa heti tilille. Maksuajan määräytymiseen vaikuttaa monta tekijää, tärkeimmät niistä on tietenkin lainattava summa, sekä luotosta maksettavat lyhennykset.

50 - 60000e lainaa tilille vielä samana päivänä
Aina halpaa lainaa 1 – 15 vuoden maksuajalla

Vaikka mieli tekisi maksaa isoa kuukausierää, jos tulot siihen ei riitä, niin haluttua maksuaikaa ei voida myöntää. Maksuaika ei ainoastaan vaikuta korkojen kertymisen, mutta myös muiden kulujen kasautumiseen. Mitä useampana kuukautena maksetaan tilinhoitomaksua tai muita vastaavia kuluja, sen suurempi summa lainasta maksetaan loppujen lopuksi. Voit pyytää haluamaasi maksuaikaa lainapalvelusta, mutta sitä ei välttämättä aina myönnetä. Luottoarvioin yhteydessä tehdään arvio takaisinmaksusta, jonka perusteella luotolle muodostuu varsinainen maksuaika. Takaisinmaksulle on yleensä määritetty vähimmäisaika, mutta se vaihtelee luottopalvelu kohtaisesti. Luotonmyöntäjät voivat antaa hyvin erimittaisia maksuaikoja kulutusluotoille, joten kannattaa pyytää useita lainatarjouksia.

Vertaile pikalainapalvelut – löydä halvin lainapaikka

Lainavertailu on paras keino selvittää mistä kannattaa pyytää lainatarjous, mutta myös tehdä selvät erot lainatarjouksissa ilmoitettujen ehtojen välillä. Lainahaulla löytyvät tiedot eivät ole välttämättä täysin samat, kuin mitkä lainapalvelu luottoehdoissa tarjoaa. Markkinoille on tullut lainapalveluita, jotka myöntävät vastaavilla ehdoilla kulutusluottoa, mutta rahoitus tapahtuu yhteisörahoituksella. Vertaislaina on myös edullinen vaihtoehto, jos luoton saamisella ei ole kiire. Riippuen oman talouden hoitamisesta ja miten aiemmin on lainan maksanut, niin korkoprosentti voi olla huomattavasti edullisempi, kuin mitä lainahaku antaa ymmärtää. Se voi myös olla korkeampi kuin laskurin esimerkki, mutta ei koskaan suurempi, kuin korkein ilmoitettu nimelliskorko tai todellinen vuosikorko. Vertailemalla ensin alustavasti lainapalvelut saat selville paikat mitkä sopivat kulutusluoton hakemiseen ja palvelut mitkä eivät sinulle sovi. Ikäraja lainan myöntämiselle, korkoprosentti, tai muut lainaehdot voivat olla syynä sille, miksi muuten edullinen luottolaitos ei käy kysymykseen. Tässä ei vielä valita edullisinta lainaa, vaan vasta vaihtoehtoja. Jos olet hakemassa tilille lainaa 2000 euroa, niin ei kannata laittaa hakemusta luottopalveluun, joka myöntää lainaa 1000 € heti tilille Kun sopivat lainapalvelut on löytyneet, laitetaan jokaiseen niistä hakemus lainaa varten.  Lainahakemuksen jättäminen on täysin maksutonta, joten niitä voi huolettomasti pyytää niin monta kuin haluaa. Sitova lainasopimus syntyy vasta, kun sopimus allekirjoitetaan sähköisesti. Lainahakemukseen vastataan luotonmyöntäjän toimesta luottopäätöksellä sekä lainatarjouksella, mistä löytyvät kaikki kulutusluoton kustannukset.

  Luottotili

Tee varsinainen lainavertailu – löydä halvat kulutusluotot

Kun olet saanut parhailta vippipalveluilta tarjoukset, voit suorittaa varsinaisen lainavertailun edullisen kulutusluoton löytämiseksi. Kannattaa käydä kaikki tarjoukset sekä lainaehdot huolellisesti lävitse ennenkö valitsee mistä ottaa lainaa halvimmalla. Näin saat kaiken tarvittavan informaation, ja huomaat heti mahdolliset ongelmat luottosopimuksissa. Lainavertailun tekeminen on tästä eteenpäin hyvin suoraviivaista. Tarvittavat tiedot listataan tarkasteltavaan muotoon, näin kaikki erot ja mahdolliset yllätykset tulee huomattua helposti. Kirjoita lainatarjouksista ylös seuraavat tiedot:

  • Maksuaika lainalle
  • Kokonaiskustannukset luotolle
  • Kuukausittain maksettava lainanlyhennys
  • Nimelliskorko, kuukausikorko ja todellinen vuosikorko
  • Kaikki kulutusluotolle muodostuvat korot, eli ainakin avausmaksu ja tilinhoitomaksu
  • Kulut koskien maksuvapaata kuukautta tai lyhennysvapaata kuukautta
  • Onko eräpäivän siirtäminen mahdollista ja maksaako se?
  • Voiko koko kulutusluotto tililainan maksaa pois kerralla?

Kun nämä tiedot on löytynyt ja listattu ylös, niin voidaan helposti tarkastaa, mikä laina on omassa tilanteessa se edullisin vaihtoehto. Edullinen laina ei ole vaikea löytää, jos tarjolla on tarpeeksi tietoa ja vaihtoehtoja vertailun tekemiseen onnistuneesti.

Edullisimmat lainat muualla

Yhdestä lähteestä vertailemalla voi olla vaikeaa löytää se kaikista halvin laina. Yhdistämällä tiedot eri lainapaikoista sekä halpojen lainojen vertailusivustoilta, voit kasata itsellesi infopaketin, jota tarkasti tutkimalla ja analysoimalla löytyy viimein se paras edullinen laina heti netistä. Useat eri nettisivustot vertailevat edullisia joustoluottoja sekä lainatuotteita eikä niiden tarjoamaa dataa kannata jättää huomioimatta. Joskus yhdeltä sivustolta lukiessasi voi jäädä huomaamatta uusimmat lainatarjoukset tai vaikka täysin uudet lainapaikat, joista voisi saada lainaa edullisesti pienellä korolla, joissain tapauksissa jopa täysin ilmaiseksi.

Hyväksy lainasopimus ja nosta edullisin pikalaina verkosta pankkitilille

Vertaile kaikki tiedot mitä keräsit, niin löydät omiin tarpeisiin sopivan tililuoton halvalla. Muista ottaa itsellesi parhaiten sopiva edullinen lainatarjous, esimerkiksi jos tiedät että tule tarvitsemaan lyhennysvapaita tai maksuvapaita kuukausia, niin ota se huomioon.

Aina edullista lainaa, rahat tilille tunnin kuluessa
Heti edullinen kulutusluotto tilille, ilman takaajia tai vakuuksia

Valitse vippipalvelu joka tarjoaa itselle tärkeitä ominaisuuksia lisäpalveluissa. Edullisin laina löytyy tekemällä oikeita valintoja, esimerkkinä vaikka maksuvapaat kuukaudet: säästä rahaa kuluissa valitsemalla palvelu missä maksuvapaista ja lyhennysvapaista peritään mahdollisimman pieni korvaus. Lue kaikki ehdot tarkasti ennen hyväksymistä, näin vältytään yllätyksiltä myöhemmässä vaiheessa. Lainasopimus on mahdollista peruuttaa ja palauttaa lainatut rahat kokonaisuudessaan 14 päivän aikana luoton myöntämisestä. Halpa laina tulee peruttaa kirjallisesti luottopalvelun asettamien ehtojen mukaisesti. Nyt paras edullinen laina on löydetty, käydään se hyväksymässä käyttämällä pankkitunnuksia tai mobiilivarmennetta tunnistautumiseen. Tämän jälkeen luotonmyöntäjä hyväksyy lainasopimuksen omalta osaltaan ja kulutusluotto siirretään tilille.

Samankaltaiset artikkelit