(Päivitetty: 26.9.2023)

Lainaa 18 – vuotiaalle hoituu useasta palvelusta. Nuorelle tarjotaan pikavippiä, mutta nykyisin on paljon muitakin vaihtoehtoja. Juuri täysi-ikäisiä ei ole rajattu pois lainan hakemisen piiristä iän perusteella, vaan kaikki 18 –  vuotta täyttäneet, joilla on riittävät tulot voivat hakea netistä pikalainaa. Pikavippi on tunnetuin laina netistä, jolla saa rahaa heti tilille. Pikalainat ovat kehittyneet paljon ja nyt rahaa saa nopeasti tilille myös muilla lainatuotteilla. Kulutusluotto on erittäin suosittu laina joustoluoton lisäksi, molemmille lainoille on omat käyttötarkoitukset. Pienet lainat on mahdollista saada ensimmäisellä lainakerralla ilman korkoja tai kuluja. Kuluton ensilaina on yleinen tarjous alle 400 euron pikavipeille. Jos ensilainaaja tarvitsee suurempaa luottoa, on sitä varten tarjolla joustoluotto. Joustoluotossa myönnetään hakijalle 2000 euron luottoraja, mistä voi ostaa omalle tililleen lainaa sen mitä tarvitsee. Kulutusluottona myönnetty laina on tarkoitettu 2000 – 50000 euron lainasummille, ja niissä on aina pitkä maksuaika.

Parhaat lainat 18-vuoden ikärajalla (2023)

LainapaikkaLainasummatIkäTutustu
Qred1000€ - 200000€18 v
Omalaina.fi100€ - 60000€18 v
Vippi.org1000€ - 60000€18 v
Rahoituslaitos100€ - 60000€18 v
Freedom Rahoitus1000€ - 60000€18 v
Haelaina.fi1000€ - 60000€18 v
Lainapaikka1000€ - 60000€18 v
Lainasto Ostosraha100€ - 3000€18 v
Cashday25€ - 500€18 v
Zmarta1000€ - 60000€18 v
Bondora100€ - 10000€18 v
Luottoheti.fi1000€ - 60000€18 v
iRaha25€ - 2000€18 v

Mistä löytää lainaa 18-vuotiaalle?

Lainan hakeminen 18-vuotiaana voi olla haastavaa, sillä monet lainantarjoajat edellyttävät hakijalta täysi-ikäisyyden lisäksi vakaata taloudellista tilannetta ja säännöllisiä tuloja. Kuitenkin on olemassa useita lainantarjoajia, jotka myöntävät lainaa myös 18-vuotiaille. Näitä ovat esimerkiksi pikavippi- ja kulutusluottoyritykset, jotka usein myöntävät lainaa ilman vakuuksia tai takaajia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että lainan saamisen edellytyksenä on yleensä puhtaat luottotiedot. Lainaa 18-vuotiaalle on siis mahdollista saada, mutta lainavaihtoehtoja kannattaa vertailla huolellisesti ja ottaa huomioon myös lainan todellinen vuosikorko sekä muut kustannukset.

Miten 18-vuotias voi saada lainaa ilman takaajaa?

Usein 18-vuotiaana lainan hakeminen voi olla haastavaa ilman takaajaa tai vakuuksia. On kuitenkin olemassa joitain vaihtoehtoja, joilla 18-vuotias voi saada lainaa ilman takaajaa. Yksi vaihtoehto on hakea pikavippiä tai kulutusluottoa erikoistuneilta lainapalveluilta, jotka tarjoavat lainaa ilman takaajaa ja vakuuksia. On kuitenkin syytä huomioida, että näiden lainojen korkotaso voi olla korkeampi kuin perinteisillä lainoilla. Lisäksi, lainan saaminen edellyttää usein säännöllisiä tuloja ja hyvää luottotietohistoriaa. Toisaalta, toisinaan voi olla mahdollista saada lainaa 18-vuotiaana yhdessä takaajan kanssa tai jonkinlaisen vakuuden avulla.

Mitä kannattaa huomioida ennen lainan hakemista 18-vuotiaana?

Ennen lainan hakemista 18-vuotiaana kannattaa huomioida seuraavat asiat:

 1. Ole tietoinen lainan ehdoista ja maksuista. Tutki eri lainojen korkoja, kuukausimaksuja ja lainan kestoa.
 2. Varmista, että sinulla on riittävästi tuloja lainan maksamiseen. Jos et ole varma, keskustele asiasta lainanantajan kanssa.
 3. Tarkista, että sinulla on riittävä luottotiedot. Tämä auttaa sinua saamaan paremman lainan ja parempia ehtoja.
 4. Muista, että lainan ottaminen on aina riski. Ole varovainen ja harkitse tarkkaan, ennen kuin ostat jotain lainarahalla.
 5. Muista, että lainan ottaminen voi vaikuttaa tulevaisuutesi luottotietoihin ja taloudelliseen tilanteeseesi.
 6. Katso onko sinun mahdollista saada Kelalta opintolainaa tai muita tukia.

Millaisia lainavaihtoehtoja on tarjolla 18-vuotiaille?

18-vuotiaille on tarjolla useita lainavaihtoehtoja, kuten:

 1. Luottokortti: Useimmat pankit ja luottokorttiyhtiöt tarjoavat luottokortteja 18-vuotiaille.
 2. Opiskelijalaina: Monet pankit tarjoavat opiskelijoille erityisiä lainoja, jotka auttavat heitä maksamaan koulutukseen liittyviä menoja.
 3. Asumislaina: Asuntolainoja voidaan myöntää 18-vuotiaille, jotka haluavat omistaa oman asunnon tai muuttaa vanhaan asuntoon.
 4. Autolaina: Autolainoja voidaan myöntää 18-vuotiaille, jotka haluavat ostaa uuden tai käytetyn auton.
 5. Kertalaina: Kertalainoja voidaan myöntää 18-vuotiaille, jotka tarvitsevat rahaa nopeasti esimerkiksi terveydenhoito- tai matkakustannuksiin.

Mitä eroja on lainojen välillä?

Lainojen välillä on useita eroja, kuten lainan korkotaso, takaisinmaksuaika, lainan määrä ja lainan kulut. Korkotaso on prosentuaalinen osuus, jonka asiakas maksaa lainanantajalle lainan ottamisesta. Takaisinmaksuaika on aika, joka asiakkaalla on maksaa laina takaisin. Lainan määrä viittaa siihen, kuinka paljon rahaa asiakas voi saada lainana. Lainan kulut ovat erilaisia maksuja, joita asiakkaan on suoritettava ennen lainan saamista.

Kuinka vertailla eri lainavaihtoehtoja?

Kun 18-vuotias hakee lainaa, on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti. Yleensä 18-vuotiaan lainoissa korko on korkeampi kuin vanhempien hakijoiden lainoissa, joten kilpailuttamalla lainavaihtoehtoja voi löytää parhaan mahdollisen tarjouksen.

Vertaillessa lainoja 18-vuotiaalle, on tärkeää huomioida lainan korko, kulut, takaisinmaksuaika ja lainanmyöntäjän ehdot. Kannattaa myös selvittää, onko lainassa mahdollisuus maksuvapaisiin kuukausiin, ylimääräisiin lyhennyksiin tai joustavaan takaisinmaksuun.

Lainavertailusivustot ovat hyvä apu eri lainojen vertailussa. Niiden avulla voi löytää eri lainantarjoajien tarjoamat ehdot ja vertailla niitä helposti keskenään. Lainavertailusivustot auttavat myös löytämään edullisimmat lainat 18-vuotiaalle.

Lainojen vertailussa on tärkeää muistaa, että edullisimman koron valinta ei aina ole se paras ratkaisu. Kannattaa aina tarkastella kokonaiskustannuksia ja omaa takaisinmaksukykyä ennen lainan hakemista.

Mikä on paras tapa hakea lainaa 18-vuotiaana?

Paras tapa hakea lainaa 18-vuotiaana on etsiä sopivat lainapalvelut, jotka tarjoavat erityisesti 18-vuotiaille lainoja. Nämä lainapalvelut voivat olla esimerkiksi pankit, vakuudettomat rahoitusyhtiöt tai rahalaitokset, jotka tarjoavat mukautettuja lainaratkaisuja nuorille aikuisille. Lainanhakijan tulisi myös vertailla eri lainatarjouksia ja valita paras vaihtoehto huolellisen tutkimuksen jälkeen. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että lainanhakija täyttää kaikki vaaditut kriteerit ennen lainan hakemista.

Pikalaina 18 vuotiaalle
Pikavippi, joustoluotto ja kulutuslaina – Kaikki onnistuu 18-vuotiaana!

 

Mistä laina 18-vuotiaalle?

18 – vuotiaalle on tarjolla useita lainoja pikavipeistä joustoluottoon. Lainaa on saatavissa 50 – 400 euron pikavipistä aina 50000 euron kulutusluotolle. Isot lainat vaativat säännölliset tulot ja vakaan talouden, koska laina-aika tulee olemaan pitkä. Isot lainat myönnetään yleensä 5 – 15 vuoden maksuajalla, kun pikavipeissä takaisinmaksu suoritetaan 30 päivän kuluessa. Joustoluotto antaa asiakkaalle mahdollisuuden valita itse laina-aika, luoton voi maksaa takaisin kerralla tai useassa osassa. Lainan saamisen tärkein edellytys on tahrattomat luottotiedot sekä säännölliset tulot. Tulovaatimukset riippuvat täysin siitä, kuinka paljon lainaa on hakemassa. Pikavipin saamiseen ei tarvitse kummoisia tuloja, mutta pitkällä maksuajalla varustettuun isoon lainaan pitää ehdottomasti olla vakituinen työpaikka ja hyvin hoidetuttu henkilökohtainen talous.

Kuinka paljon 18-vuotias voi saada lainaa?

18 – vuotiaan on mahdollista saada samat lainasummat kuin kenen tahansa muunkin lainanhakijan. Palveluiden ikärajoissa voi olla eroja, mutta kaikkia eri lainoja löytyy juuri täysi-ikäisyyden saavuttaneille. Pikavippi 18v ikäisenä onnistuu useasta paikasta, joustoluotto ei tuota ongelmia ja kulutusluottoa saa jopa 50000 euroon asti, kunhan säännölliset tulot ovat tarpeeksi korkeat. Netistä haettavissa lainoissa ei ole ikäperäisiä rajoituksia lainasummalle. Lainan myöntämiseen vaikuttavien tietojen pohjalta tehdään luottoarvio, mikä myös määrittää minkälainen vuosikorko velalle muodostuu. Luottoarviossa määritellään takaisinmaksukyky, jonka pohjalta lainahakemus arvioidaan. Osa lainapalveluista myöntää ensimmäisellä lainakerralla esimerkiksi 400 euroa lainaa ilman kuluja tai korkoja. Kun laina on maksettu onnistuneesti takaisin, nousee luottoraja 2000 euroon.  Kulutusluotolla lainaa saa kerralla isojakin summia, mutta niiden tulorajat ovat huomattavasti tiukemmat.

Lue myös: Saako Opiskelija Netistä Lainaa?

18-vuotiaalle sopii parhaiten pikavippi, joustolaina vai kulutusluotto?

Lainatuote kannattaa aina valita lainatarpeen mukaan, eri lainat on tarkoitettu eri tarpeisiin. Lainaa 18 vuotiaalle on helpointa saada pikavippinä, koska lainasummat ovat pienet ja maksuaika velalle lyhyt. Pikavipin avulla saa rahaa heti tilille, hakemukset käsitellään minuuteissa ja rahat siirretään heti kun sopimus on tehty. Pikavipit 18 vuotiaalle on myös mahdollista saada täysin ilman kuluja tai korkoa. Joustolainaa 18 vuotta täyttäneen kannattaa hakea, kun lainan tarpeesta ja jatkuvuuden tarpeesta ei ole täysin varmaa tietoa. Joustoluotto joustaa nimensä mukaisesti, jokaiselle hakijalle myönnetään 2000 euron luottoraja, mistä voi nostaa rahaa omalle tilille haluamansa summan. Joustolaina toimii myös kuten pikavippi, lainan voi maksaa takaisin kokonaisuudessaan ennen ensimmäistä eräpäivää. Iso pikalaina 18 – vuotiaalle on mahdollista saada, mutta siinä voi olla haasteita. Isot ja pitkän maksuajan lainat vaativat usein säännölliset tulot ja vakituisen työpaikan. Esimerkiksi 50000 euron lainaa voi olla todella vaikea saada juuri täysi-ikäisenä, mutta se ei ole mahdotonta, mikäli henkilökohtainen talous on erityisen hyvin hoidettu.

Lainaa 18 vuotiaalle ilman takaajia
Rahaa heti tilille 18 vuotiaalle ilman vakuuksia

Ota laina harkitusti

Aina kun haetaan lainaa pitää päätös tehdä huolellisesti, kyseessä on vakava asia. Lainalaskurin avulla voit suunnitella oman lainasi, mutta kannattaa myös kilpailuttaa eri lainapalvelut. Vertailemalla lainatarjouksia saat parhaiten selville, onko paras vaihtoehto pikavippiä, kulutusluottoa vai joustolainaa. Pikavippi 18 vuotiaalle on turvallisin vaihtoehto luotolle, lyhyt maksuaika ja pieni lainasumma on helppo hoitaa pois. Kun puhutaan joustolainasta ja kulutusluotosta, niin on paljon tärkeämpää muistaa tehdä huolellinen lainavertailu. Isot summat kasvattavat suurempaa korkoa ja takaisinmaksuun menee pidempi aika, joten oman talouden on oltava kunnossa. Kulutusluottojen kanssa lyhennyksiä maksetaan jopa 15 vuotta, joten oma talous pitää suunnitella pitkälle tulevaisuuteen. Hoitamaton laina johtaa nopeasti merkintää luottotiedoissa, joka vaikeuttaa muuta elämää huomattavasti. Jos olet kohta jo täyttämässä vuosia, suosittelemme katsomaan myös artikkelin lainaa 19v täyttäneelle nuorelle.

Usein kysytyt kysymykset 18-vuotiaan lainoista

1. Mistä voin saada lainan 18-vuotiaana?

Voit hakea lainaa 18-vuotiaana useista pankkien ja luottolaitosten tarjoamista lainoista, kuten henkilökohtaisista lainoista, autolainoista ja opintolainoista.

2. Onko 18-vuotiaan mahdollista saada laina ilman vakuuksia?

Kyllä, on mahdollista saada vakuudeton laina 18-vuotiaana. Useat pankit ja luottolaitokset tarjoavat vakuudettomia lainoja nuorille, mutta ne vaativat yleensä hyvän luottokelpoisuuden.

3. Mitä dokumentteja 18-vuotiaalta vaaditaan lainan hakemiseen?

Hakeaksesi lainan 18-vuotiaana sinun tulee toimittaa tyypillisesti verotustodistus, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä tietoa aikaisemmista veloista ja maksuhistoriasta.

4. Millaiset ovat korot ja maksut 18-vuotiaan lainalle?

Korot ja maksut riippuvat paljolti siitä, millaisesta lainasta olet kiinnostunut, mutta yleensä ne ovat suhteellisen korkeita ja sisältävät muun muassa avausmaksun, tilinhoitomaksun sekä muut kulut. Tarjolla on myös erilaisia alhaisemman koron tarjouksia.

5. Pitäisikö nuoren henkilön olla huolissaan maksukyvystäni?

Kyllä, on tärkeää varmistaa, että pystyt maksamaan takaisin lainan nuoresta iästä huolimatta. Sinun tulisi tutustua tarjolla oleviin lainaehtoihin ja laskea huolellisesti, että pystyt maksamaan takaisin lyhennykset ajallaan.

Lopuksi

18-vuotiaalle lainaa ilman takaajia heti tilille
18 – vuotias voi hakea lainaa jopa 50000 euroa

Kaikki lainapaikat eivät lainaa 18 – vuotiaalle, mutta vaihtoehtoja lainalle on silti monia. Pikalainat kattavat kaikki lainasummat, ja aina ilman takaajia tai vakuuksia. Ensilainaa saa helposti ilman korkoja tai kuluja parhaillaan 1000 euroon asti, kun joustoluottona haettu pikalaina maksetaan takaisin ennen eräpäivää, ja lainalle ei muodostu korkoa tai kustannuksia. Jos tarvetta on saada rahaa heti tilille, niin vaihtoehtoja on tarjolla useita. Pikalaina 18-vuotiaalle ei ole ongelma, vaan he ovat tasaväkisiä lainanhakijoita useissa palveluissa. Voit helposti hakea 18 – vuotiaalle lainaa myöntävät luottopalvelut lainahaun avulla.