Markkinat ovat pullollaan pankkeja ja rahoitusyhtiöitä, jotka ovat valmiita tarjoamaan lainaa sitä tarvitseville. Pahin virhe, mitä tässä tilanteessa voi tehdä, on tarttua ensimmäiseen vastaantulevaan lainatarjoukseen. Miksi? Koska se ei välttämättä ole edullisin tai paras mahdollinen. Siksi kannattaakin ottaa avuksi lainavertailu.

Lainojen vertaileminen kannattaa, koska sitä kautta kuluttaja voi löytää helposti itselleen parhaiten sopivimman lainan – usein vieläpä hyvin edullisesti. Parhaimmillaan säästöä voi tulla monia tuhansia euroja, mikä on vain ja ainoastaan hyvä uutinen.

Sivuston lainavertailusta löytyy varmasti edullinen laina.

Lainojen vertailu netissä on kaikkea muuta kuin vaikeaa. Valitse vain sopiva lainasumma ja vertaile Kulutusluottoa24 -sivustolla esiintyvien lainanantajien tarjouksia, ja nappaa niistä sitten itsellesi sopivin vaihtoehto. Ennen sitä jokaisen on kuitenkin hyvä tietää, mitä lainavertailussa tulee ottaa huomioon ja mitä kaikkia lainoja kannattaa vertailla.

Jatka siis lukemista ja suuntaa sitten lainavertailun pariin!

Vertaile lainat veloituksetta

Lainavertailu 2024

Lainavertailu on yksi parhaimmista ilmaisista työkaluista laadukkaan ja ennen kaikkea edullisen lainan löytämiseen. Käytännössä lainojen vertailu pistää kaikki lainapaikat ja pankit kilpailemaan kuluttajan asiakkuudesta, mikä johtaa siihen, että vastaan voi tulla normaalia edullisempia lainan kokonaiskuluja.

Ilmainen lainavertailu on vaivatonta ja sitä kautta voi yllättävänkin helposti löytää itselleen parhaimman, järkevimmän ja hinnaltaan edullisimman lainavaihtoehdon. Muista, että lainojen vertaileminen ei vielä sido mihinkään, vaan sen avulla voi vain arvioida ja vertailla lainamahdollisuuksia helpommin.

Vertailua ei kannata jättää koskaan väliin, koska sitä kautta voi säästää satoja, toisinaan jopa tuhansia euroja.

Kenelle lainojen vertailu on suunnattu?

Lainavertailu on käytännössä mahdollista kaikille 18-vuotiaille, mutta asia ei ole ihan niin yksinkertainen, sillä mukana on tiettyjä reunaehtoja. Aina edes 18 vuoden ikä ei riitä, vaan osa lainantarjoajista edellyttää yli 20 vuoden ikää.

Iän lisäksi muita ehtoja ovat esimerkiksi:

  • Säännölliset tulot

  • Vakituinen osoite Suomessa

  • Puhtaat luottotiedot

Lainavertailu: Mikä laina sopii parhaiten omiin tarpeisiin?

Lainoja löytyy markkinoilta vaikka millä mitalla, mutta suinkaan kaikkia niitä ei kannata lähteä lunastamaan. Ennen kuin lähtee virallisesti vertailemaan eri lainatarjouksia, on hyvä selvittää, mitä lainaa tarkalleen ottaen tarvii.

Erilaisia lainoja ovat muun muassa:

  • Kulutusluotto

  • Joustolaina

  • Autolaina

  • Remonttilaina

  • Asuntolaina

  • Venelaina

Kun tietää, mitä luottoa oikein tarvii, voi sen jälkeen lähteä vertailemaan tarkemmin itse lainatarjouksia.

Lainavertailu & sen eri osa-alueet

Jos/kun lainojen vertaileminen tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi, on hyvä tietää, mitä itse vertailussa pitää ottaa huomioon. Alla on käyty läpi tarkemmin niitä lainan ominaisuuksia, jotka jokaisen tulee huomioida todella tarkasti lainoja vertaillessa.

Lainan määrä

Lainavertailu kannattaa tietenkin aloittaa siitä, millaisia summia eri lainanmyöntäjät ovat tarjoamassa. Jos tarvitsee esimerkiksi 15 000 euron autolainaa tai vaikkapa 1 000 euron pikalainaa, kannattaa varmistua siitä, mitkä tahot tarjoavat kyseisiä lainoja.

Nimelliskorko

Nimelliskorko antaa lainalle sen nimellisen hinnan. Suomessa nimelliskorkojen suuruus on vakuudettomien luottojen kohdalla noin 4-20 %, joten lainavertailu ehdottomasti kannattaa. Pelkkään nimelliskorkoon ei kuitenkaan kannata jäädä kiinni, koska se ei kerro koko totuutta lainan hinnasta ja kokonaiskustannuksista.

Matalakorkoinen laina nimelliskoron pohjalta voi oikeasti olla yllättävänkin kallis, kun siihen lisätään mukaan hallinnointikulut, avausmaksut ja muut sivukulut.

Kaikki nämä yhdessä muodostavat tärkeämmän luvun, joka on todellinen vuosikorko.

Todellinen vuosikorko

Lainan todellinen vuosikorko on lainanhakijan kannalta eittämättä tärkein mittari. Se pitää sisällään korkoja myöten kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten:

  • Tilinhoitopalkkio

  • Laskutuspalkkio

  • Avausmaksu

Todellinen vuosikorko paljastaa sen, kuinka paljon muut kulut ovat nostamassa lainan kokonaiskorkoa. Etenkin avausmaksun vertaileminen on tärkeää, koska se voi nostaa lyhyelläkin laina-ajalla todellisen vuosikoron suureksi.

Kuukausierä ja maksuaika

Kuukausierä ja lainan maksuaika menevät käsi kädessä, eli mitä pidempi maksuaika, sitä pienempi kuukausierä. Monella onkin tavoitteena päästä käsiksi lainaan pienellä kuukausierällä varustettuna sen sijaan, että toiveissa olisi löytää pienin korko.

Ensisijaisesti on järkevämpää katsoa puhtaasti lainan hintaa eikä vain kuukausierää. Pieni kuukausierä ja pitkä maksuaika tarkoittavat sitä, että lainan kokonaiskustannukset voivat kohota loppupeleissä hyvinkin suuriksi.

Etkö usko? Alla on havainnollistava esimerkki 10 000 euron lainasta, jossa ainoa muuttuva tekijä on maksuaika, joka vaihtelee 3-15 vuoden väliltä. Katso taulukko läpi ja ylläty.

Lainasumma Korko Maksuaika Kuukausierä Lainan kulut Kokonaiskustannukset
10 000e 6 % 15v 84 euroa 5 189e 15 189€
10 000e 6 % 12v 98 euroa 4 052e 14 052€
10 000e 6 % 8v 131 euroa 2 615e 12 615€
10 000e 6 % 5v 193 euroa 1 599e 11 599€
10 000e 6 % 3v 304 euroa 951e 10 951€

Vaikka lyhimmässä maksuajassa onkin suurin kuukausierä, säästää sillä loppupeleissä lainakustannuksissa joissain tapauksissa 3000€, ja joissain jopa 4000 euroa. Lainaa ei siis missään nimessä kannata venyttää pitkälle maksuajalle, ellei ole aivan pakko.

Lainanhakijan kelpoisuusvaatimukset

Viimeinen huomioonotettava seikka lainojen vertailussa on pankkien ja rahoituslaitosten vaatimukset lainan myöntämisen näkökulmasta. Näiden kriteerien runko käytiin läpi jo ylempänä, mutta niiden täyttäminen rimaa hipoen ei tuo pöytään vielä kovinkaan kummoista lainaa.

Lisäksi kriteerit vaihtelevat paljon eri lainanantajien välillä. Osalle voi riittää 18 vuoden ikä ja 600 euron kuukausitulot, kun taas jonkin luotonmyöntäjän ehtona voivat olla 24 vuoden ikä ja vähintään 15 000 euron vuositulot. Joku muu voi taas olla myöntämässä lainaa työttömälle ilman tuloja.

Miksi lainavertailu kannattaa? – 3 syytä

Lainavertailu on lainanottajan näkökulmasta järkevää monista eri syistä. Niistä kolme tärkeintä ovat nämä:

  1. Lainatarjouksia saa nopeasti monilta eri yhtiöiltä
  2. Kilpailutus ja vertailu voi tuoda merkittäviä rahallisia säästöjä
  3. Lainavertailu on helppoa, tehokasta ja ilmaista, eikä se sido mihinkään

Näistä etenkin taloudelliset säästöt ovat yksi selkeimmistä hyödyistä, mitä kulutusluottovertailu tuo mukanaan. Jos vain tarttuisi oman pankin ensimmäiseen tarjoukseen, saattaisi olla, että maksaisi jopa satoja euroja enemmän kuin olisi oikeasti tarpeen.

Lainavertailu Kulutusluottoa24 -sivuston kautta on rahallisten syiden lisäksi järkevä valinta myös tehokkuuden ja helppouden takia. Markkinoilta löytyy monia rahoitusyhtiöitä ja pankkeja, jotka ovat tarjoamassa erilaisia lainoja, ja näin ollen itsenäinen lainavertailu olisi todella työlästä.

Näiden sivujen kautta voi helposti vertailla kymmenien eri lainanmyöntäjien tarjouksia ja valita niistä lopulta sen itselle sopivimman sekä edullisimman.

Vertailun parhaat kulutusluotot – luottovertailu 2024

Vippi

Vippi on yksi parhaista lainapalveluista vuodelle 2024. Vippi.org tarjoaa vertailun edullisemmasta päästä olevia pikavippejä sekä suurempia lainoja aina 60000 euroon asti.

  • Lainaa jopa 60000 euroa

  • Lainaa 18-vuotiaalle

  • Luottotiedot oltava puhtaat

Lainaaheti.fi

Yksi uusista parhaista lainavertailusta tarjoaa Lainaaheti.fi, joka vertailee niin kulutusluotot, joustoluotot kuin pikalainatkin. Jätät yhden hakemuksen ja saat useita tarjouksia lainalle – voit kokeilla hakea autolainaa, remonttilainaa tai matkaa varten rahoitusta.

Korko tässä palvelussa on vain 4,19% (alkaen), joten et maksa liikoja.

Lue Lainaaheti.fi arvostelu täällä.

Kulutusluotot 2024 – mitä lainatessa tulee huomioida nykyään?

kulutusluottovertailu

Tärkeintä on lukea aina ensin lainaehdot. Oli hakemassa mitä hyvänsä lainaa, joko suurempaa kulutusluottoa, lainaa pankista tai vastaavasti pienempää pikavippiä, niin aina on syytä lukea lainaehdot. Tämä on kaikista tärkein elementti lainatessa ja näin säästyt kaikilta mahdollisilta yllätyksiltä ja tiedät missä mennään. Kartoita lainan tarpeesi, mieti todella kuinka paljon rahaa tarvitset lainaan, koska monetkulutusluottoyritykset lainaavat joustavasti ja jotkut myöntävät lainaa jopa euron tarkkuudella eli voit todella lainata juuri niin paljon kuin tarvitset.

Seuraavaksi kannattaa lähteä katsomaan mistä lainaa voi hakea ja tässä auttaa parhaiten kulutusluottovertailu, joka nopeuttaa hommaa sillä tavalla, että lainaa hakevan henkilön ei tarvitse itse etsiä kulutusluottoa myöntäviä yrityksiä vaan firmat ovat listattuna sivuille ja niistä löytyy kaikki tarvittava informaatio. Näin pystyt nopeasti katsomaan, mitkä yritykset voisivat olla potentiaalisia lainapaikkoja ja voit tutkia lisää niistä niiden omilta sivuilta. Tämän vaikeampaa se ei ole ja muuta ei tarvita. Pieni lainavertailu, lainatarpeen kartoitus, lainaehtojen lukeminen ja lainahakemuksen täyttäminen verkossa. Alhaalla vielä viisi vaihetta kuinka lainan hakeminen käytännössä suoritetaan:

  1.  Lainatarpeen kartoitus – mieti kuinka paljon lainaa tarvitset
  2.  Pienimuotoinen lainavertailu – valitse itsellesi paras lainapaikka
  3.  Lainaehtojen lukeminen ja hyväksyminen
  4. Lainahakemuksen täyttäminen verkossa
  5. Lainahakemuksen hyväksyminen -> Rahat tilillesi

Tässä on 5 vaihetta, jotka läpi käymällä saat lainaa tilillesi helposti ja nopeasti. Lainaamisesta on tullut 2024 vuoteen mennessä todella helppoa ja kun vertaa viime vuosituhanteen niin todella suuri harppaus on otettu ja parempaan suuntaan. Lainaa otetaan jopa 50000 euroa yhä useammin ja keskimääräinen lainamäärä suomalaista kohden on noussut vuosi vuodelta aavistuksen. Kaikki maksaa nykyään enemmän ja ihmisten on otettavaa lainaa varsinkin asuntoa varten. Keskimääräinen lainasumma mitä otetaan on kuitenkin alle 300 euroa jos ei laske mukaan asuntolainoja ja muita merkittävän suuria kulutusluottoja. Tästä huomaa kuinka suuressa suosiossa pikavipit ovat ja kuinka paljon niitä todella otetaan. Myös luotot ovat kovassa kysynnässä ja etenkin 1000 euron kulutusluotto, jota haetaan ylivoimaisesti eniten. Seuraavaksi tulee 2000 € lainat ja sen jälkeen tästä suuremmat kulutusluotot.

Lainavertailu ajantasalla!

Haluamme kehittää kulutusluottoa24.fi –sivustosta entistä paremman ja meille on hyvin tärkeää saada palautetta käyttäjiltämme. Tätä kautta saamme tietää, onko sivustosta ollut teille apua ja jos ei, niin mitä voisimme mahdollisesti tehdä parantaaksemme sivuston käyttömukavuutta ja helpottaaksemme lainan etsimistä entisestään. Oli palautteesi siis negatiivista tai positiivista, niin älä missään tapauksessa epäröi ottaa meihin yhteyttä. Luemme jokaisen palautteen ajatuksen kanssa ja kaikki pyritään huomioimaan. Jos saamme rakentavaa palautetta, käytämme sitä hyväksi kun sivua päivitetään. Kiitos jo etukäteen kaikille!

Usein kysytyt kysymykset – Lainavertailu

Miksi lainavertailu on järkevää?

Lainavertailu kannattaa, koska sitä kautta kuluttaja voi löytää itselleen halvimman ja sopivimman lainan. Se säästää myös aikaa sekä yleensä paljon rahaa.

Mitä lainavertailussa pitää ottaa huomioon?

Lainavertailussa kannattaa ottaa huomioon mahdollinen vakuus, kuukausierä, maksuaika sekä todellinen vuosikorko.

Paljonko lainojen kilpailutus maksaa?

Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on täysin maksutonta, eikä se sido sinua mihinkään.

Minkälaisten lainojen vertailu kannattaa?

Vertaileminen on järkevää todella monien eri lainatyyppien kanssa. Yleisimpiä lainamuotoja, joissa vertailua käytetään, ovat joustoluotto, kulutusluotto, autolaina sekä asuntolaina.

Lainaa 400 Euroa Heti Netistä

Joskus tarvitsemme nopeaa rahoitusta yllättävien kulujen kattamiseksi. Tämä voi olla haastavaa, jos tilillämme ei ole tarpeeksi rahaa tai emme halua käyttää säästöjämme tiettyihin kuluihin. Tällaisissa tilanteissa voi olla

2024-02-27T18:20:02+02:00Lainavertailu|

Lainaa 30000€

Lainavertailu 30000 euroa - löydä edullisin vaihtoehto helposti ja nopeasti. Vertaile eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja yhdellä kertaa ja säästä rahaa koroissa. Lainavertailupalvelut auttavat sinua löytämään parhaan lainan tarpeisiisi sopivalla takaisinmaksuajalla. Muista kuitenkin vertailla myös lainan muita kustannuksia, kuten avausmaksuja ja muita kuluja. Täytä lainahakemus helposti verkossa ja saat lainapäätöksen nopeasti. Hae edullista lainaa 30000 euroa jo tänään!

2024-02-17T09:35:55+02:00Lainavertailu|

Lainaa 20000 – Vertaile ja hae heti 20000€ laina!

Tervetuloa tutustumaan lainapalveluihin, jotka tarjoavat 20000 euron lainaa! Löydät täältä laajan valikoiman erilaisia lainatuotteita eri tarpeisiin ja tilanteisiin. Vertaile lainapalveluita ja löydä itsellesi sopivin ja edullisin laina. Voit hakea lainaa kätevästi verkossa ja saat lainapäätöksen usein nopeasti. Tartu tilaisuuteen ja hae heti 20000 euron lainaa!

2024-02-12T03:03:13+02:00Lainavertailu|

Lainaa 6000 euroa

Lainaa 6000€ on yleinen lainasumma, joka voi auttaa rahoittamaan monenlaisia hankkeita tai kulutuksia. Lainan hakeminen on yleensä helppoa ja nopeaa, ja eri lainantarjoajien korkoja kannattaa vertailla ennen lainan hakemista. Luottotiedot kannattaa pitää kunnossa, jotta lainan saaminen on helpompaa ja edullisempaa.

2024-02-09T14:00:57+02:00Lainavertailu|

Lainaa 1500 euroa edullisesti ja nopeasti netistä

Hae 1500€ lainaa helposti ja nopeasti netistä vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia ja korkoja. Löydä itsellesi sopiva laina-aika ja kuukausierä huomioiden oma taloudellinen tilanteesi. Vakuudeton 1500€ laina on yleisin vaihtoehto, joka tarjoaa joustavuutta ilman vakuuksia tai takaajia.

2024-02-08T16:03:42+02:00Lainavertailu|

Lainaa 5000 euroa

Tarvitsetko lainaa 5000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia? Tämähän järjestyy toteuttamamme 5000 euron lainojen vertailun avulla - katso täältä parhaat lainat 5000€ vuodelle 2024.

2024-02-08T12:43:03+02:00Lainavertailu|

Lainaa 60000 euroa

60000€ lainan ottaminen voi tuntua ylivoimaiselta tehtävältä, mutta onneksi markkinoilla on useita erilaisia vaihtoehtoja. Löydätkö itsellesi sopivan lainaratkaisun ja selvitätkö lainan hakemiseen liittyvät prosessit? Lue lisää ja saat selville parhaat vinkit lainan ottamiseen!

2024-02-07T00:51:14+02:00Lainavertailu|

Lainaa 2000€

Jos tarvitset lainaa 2000 euroa, olet hyvissä käsissä, sillä olemme käyneet kaikki 2000e lainat läpi ja tehneet niistä sinulle näppärän listauksen. Katso parhaat lainat 2000 euroa heti netistä.

2024-02-06T07:22:13+02:00Lainavertailu|

Lainaa 10000 euroa

Jos tarvitset lainaa 10000 euroa älä ohita tätä artikkelia. Käymme tässä tekstissä läpi kaikki 10000e lainat mitä Suomesta löytyy ja voit valita itsellesi sopivan näppärästi ja nopeasti.

2024-02-03T13:47:18+02:00Lainavertailu|