(Päivitetty: 2.2.2024)

Lainojen kilpailutus on tärkeä osa luoton hakemista. Yleensä lainatarjousten kilpailuttaminen mielletään isojen lainojen , kuten asuntolainan hakemiseen kuuluvaksi, mutta kaikki lainat tulisi aina kilpailuttaa. Tarjontaa on lainamarkkinoilla paljon, joten ei ole syytä valita ensimmäistä vaihtoehtoa. Kilpailuttamalla voit varmistaa, että löydät varmasti parhaan vaihtoehdon luotolle, etkä maksa turhaa ylimääräisiä korkoja tai kuluja lainastasi. Lainojen kilpailuttamiseen on kaksi keinoa: omatoiminen ja lainanvälityspalvelun käyttäminen.

Lainojen kilpailutus lainahaun avulla

 1. Valitse sopiva lainahaku millä etsit sopivat lainapalvelut jotka myöntävät haluamaasi summaa
 2. Tee luotonmyöntäjille nopea vertailu ja pyydä ilmainen lainatarjous 3 – 5 eri vippipalvelusta
 3. Suorita lopullinen lainojen kilpailutus käyttämällä saamiasi lainatarjouksien tietoja
 4. Hae lainaa parhaan vaihtoehdon tarjoavasta luottolaitoksesta

Lainanvälityspalvelun avulla kilpailutus

 1. Jätä hakemuksesi haluamaasi lainanvälityspalveluun
 2. Odota tarjouksia luotonmyöntäjältä, saat yhdellä hakemuksella useita tarjouksia
 3. Vertaile keskenään lainatarjoukset mitkä saat välityspalvelusta
 4. Kun olet löytänyt parhaan vaihtoehdon, käy allekirjoittamassa sopimus luottopalvelun sivuilla

Seuraamalla ohjeita voit helposti ja vaivattomasti kilpailuttaa kaikki pikalainat ennen hakemista. Tästä artikkelista löydät seikkaperäiset ohjeet, miten kilpailuttaa onnistuneesti ja vaivattomasti netin pikavippipalvelut parhaan lainatarjouksen löytämiseksi.

Helpot askeleet nopean lainankilpailuttamiseen

Lainojen kilpailuttaminen käy vaivattomasti näillä ohjeilla

Tietoa lainojen kilpailutuksesta omatoimisesti

Lainojen kilpailutus omatoimisesti ei ole mitenkään mahdotonta, vaan vaatii hieman vaivannäköä. Tämä kannattaa tehdä ehdottomasti, koska lainojen kilpailuttaminen ennen hakemista on tehokkain tapa säästää rahaa sekä kuluja mitä luotosta aina syntyy. Kilpailuttamiseen on monta keinoa, mutta helpoin ja nopein on tehdä lainojen kilpailuttaminen omatoimisesti. Se ei ole vaikeaa, kun tietää mitä tarvitsee ottaa huomioon, ja mitä työkaluja voi hyväkseen käyttää kilpailutuksen tekemiseen. Pikalainan kilpailuttamiseen kannattaa panostaa hieman aikaa ja vaivaa, koska se tulee säästämään parhaassa tapauksessa satoja, ellei tuhansia euroja rahaa takaisinmaksun aikana.

Lainahaku

Hyvä lainahaku on erittäin tärkeä työkalu onnistuneen lainojen kilpailutuksen tekemisessä.  Lainahaun avulla selvitetään mitkä luottopalvelut myöntävät sopivaa lainasummaa. Lainahaun avulla löytää myös tietoja koroista sekä mahdollisista kuluista, mutta näiden avulla ei vielä tehdä lopullista lainakilpailutusta. Lainahaun tuloksia voi suodattaa näyttämään tietoa esimerkiksi edullisimman koron mukaan, joten parhaat vaihtoehdot saa listalta esiin helposti. Kun sopivat lainapalvelut on löytyneet, eli noin 3 – 5 kappaletta vippipaikkoja, niin voit siirtyä täyttämänä lainahakemukset. Lainahakemukseen vastataan vippipalvelusta aina henkilökohtaisella lainatarjouksella.

Lainatarjousten vertailu ja hakeminen

Säästät rahaa kilpailuttamalla lainasi

Lainojen kilpailuttamiseen on monta tietä

Lainojen kilpailutus tulee aina tehdä vain henkilökohtaisilla lainatarjouksilla. Lainahaun antamat korot ovat suuntaa antavia, mutta voivat muuttua lopullisessa tarjouksessa ylös tai alaspäin. Tärkeintä on muistaa, että kilpailutus tehdään lopullisista tarjouksista. Muista aina huomioida kilpailutuksessa kaikki luotolle kertyvät kulut, eikä pelkästään kuukausikorkoa. Lainalle muodostuu usein myös avaus, ylläpito tai käsittelymaksuja, joten kannattaa käydä lainatarjouksista kaikki kohdat huolellisesti lävitse. Pikalainat myönnetään aina ilman vakuuksia tai takaajia, joten ne eivät ole tuomassa lisäkustannuksia tai päänvaivaa lainan takaisinmaksamiseen. Kun olet huolellisesti vertaillut kaikki lainalle muodostuvat korot sekä kulut, kannattaa myös tarkistaa lainan muut ehdot. Muissa ehdoissa voidaan määrittää esimerkiksi voiko koko lainan maksaa pois kerralla, voiko lyhennyksen laskea uudestaan maksuttomasti tai onko luvassa lyhennysvapaita tai maksuvapaita kuukausia. Kaikki velan lyhentämistä helpottavat palvelut ovat hyvä lisä, varsinkin pitkillä laina-ajoilla. Ota huomioon kilpailutuksessa siis myös muutkin ehdot kuin vain korot ja kulut. Jos olet opiskelija tai muuten nuori, muista tarkistaa ikärajat lainan hakemiselle. Kun olet löytänyt parhaan vaihtoehdon lainalle, niin siirry kirjoittamaan lainasopimus sähköisesti palvelun sivulle. Vippipaikan ehdoista riippuen rahat maksetaan tilille sopimuksen mukaisesti.

Tärkeää muistettavaa

Olemme koostaneet muistilistan lainojen kilpailuttamisen helpottamiseksi

 • Ensin kilpailutetaan lainapalvelut: käytä tähän avuksi lainahakua vaihtoehtojen löytämiseen
 • Vertaile alustavasti luotonmyöntäjien ilmoittamat kulut, esimerkki korot sekä kulut
 • Tarkista saako lainalle lyhennys tai maksuvapaita, eräpäivän siirtoa yms. etuja
 • Voiko lainan maksaa milloin tahansa kokonaan?
 • Mitä kuluja mahdollisesta myöhästymisestä syntyy

Näiden neuvojen avulla lainapalveluiden sekä lainatarjousten vertaileminen onnistuu omatoimisesti todella vaivattomasti.

Tietoa lainanvälityspalveluiden käytöstä kilpailutuksessa

Tehokas lainavertailu säästää rahaa

Ennen sopimuksen allekirjoittamista muista vertailla lainatarjoukset

Mikäli et jaksa tai halua itse tehdä lainapalveluiden vertailuja, on olemassa oikotie onneen. Siinä valinnan varaa ei välttämättä jää niin paljoa hakijalle, mutta helposti ja nopeasti saa useita lainatarjouksia, joiden avulla kilpailuttaminen käy vaivattomasti. Mitä enemmän tarjouksia, sen laajempi otanta saadaan. Lainojen välittämiseen keskittyneet palvelut ovat panostaneet yhteistyökumppaneiden määrään, joten yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia. Välityspalveluista lainatarjouksien pyytäminen on täysin maksutonta, joten tämä etu kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Lainatarjouksia voi pyytää huoletta niin monesta palvelusta, kuin tarpeelliselta tuntuu.

Kilpailuta välityspalvelut ennen hakemista

Lainanvälittäjien välillä on myös eroja, ja niiden vertaileminen on tärkeä osa lainojen kilpailutusta. Ehdoissa on eroja, vaikka luotonvälittäjä ei itse varsinaisia lainaehtoja sanele, vaan itse lainaa koskevat ehdot tulevat pankilta joka luoton myöntää. Välityspalvelun tiedoista näkee samat vertailukohteet lainahaun avulla, kuin muidenkin pikalainoja myöntävien luottopalveluiden tiedoista. Kun vertailet lainanvälittäjiä, voit käyttää samoja mittareita, mitä suoraan vippejä myöntävien palveluiden vertailussa. Huomioida kannattaa vippipaikan tarjoamat ehdot, korot, kulut sekä muut mahdolliset kustannukset. Lopullisen vertailun lainalle voi tehdä vasta, kun on saanut lainahakemukseen vastauksena henkilökohtaisia tarjouksia. Välityspalveluilla on yleensä 10 – 15 yhteistyökumppania, joiden lainatuotteita ne välittävät asiakkaille. Välittäjäpalvelu tekee itse jo alustavaa vertailua puolestasi, mutta jättää lopullisen valinnan hakijan tehtäväksi.

Lopullinen vertailu

Säästä selvää rahaa kilpailuttamalla lainat

Lue miten kilpailutat lainasi helposti

Lopullinen lainojen kilpailutus tehdään samalla tavalla, kuin mikä tahansa muu lainojen kilpailutus: tarjoukset laitetaan samalle viivalle ja arvioidaan omien tarpeiden mukaisesti paras vaihtoehto. Tärkeintä on aina, että laina sopii omiin tarpeisiin: pelkästään korkoprosenttia tuijottamalla ei löydä itselleen parhaiten sopivaa lainaa, vaikka edullinen luotto olisikin kyseessä. Muista vertailla myös lainojen ehdot, esimerkiksi on hyvä ominaisuus voida maksaa laina pois kerralla. Käyttämällä tästä artikkelista löytyviä tietoja käy lainojen kilpailutus erittäin vaivattomasti. Kun paras vaihtoehto on löytynyt, on aika siirtyä allekirjoittamaan lainasopimus. Hyväksyvä lainapäätös etenee käsittelyyn ja rahat siirretään tilille yleensä seuraavien tuntien kuluessa, joskus jopa välittömästi. Jos sinulla on kiire saada heti rahaa tilille, niin kannattaa valita                                                                                                vippipaikka joka on erikoistunut nopeaan hakemuksen käsittelyyn ja lainan maksamiseen.