(Päivitetty: 17.9.2020)

Opiskelijoilla on tunnetusti tiukka tilanne rahan kanssa useasti, ja mieleen tuleekin kysymys, voiko saada lainaa opintolainan lisäksi? Pikalainan saamiselle ei ole asetettu varsinaisesti esteistä, mikäli on edelleen opiskelija. Jotkut lainapalvelut myöntävät lainaa opiskelijalle, mutta muutama seikka tulee ottaa huomioon. Kulutusluoton saaminen voi olla vaikeampaa, mutta pikavippi ja joustoluotto on täysin mahdollisia vaihtoehtoja. Lainaa hakiessa tehdään luottopalvelussa kaikille hakijoille luottoarvio, minkä perusteella päätetään, myönnetäänkö vippiä vai ei. Vippipaikat arvioivat myös hakija takaisinmaksukyvyn sekä varallisuuden ja tulot, joiden perusteella lainalle muodostuu korkoprosentti sekä takaisinmaksuaika. Opintoraha on pieni eikä opintolainalla tuo leipää loputtomasti leveyttä lisää, joten toiset ideat voivat tulla tarpeeseen. Opiskelijan oletetaan rahoittavan elämänsä valtiollisella opintorahalla sekä opintolainalla, mutta nykyään ne eivät välttämättä riitä, mikäli kohdalle sattuu yllättäviä menoja. Jos on statuksena ei ole työllistetty, mutta on esittää säännölliset tulot kuukausittain esimerkiksi työstä, sijoituksista tai muusta toiminnasta, niin luoton saamiselle on paljon paremmat vaihtoehdot. Kuten sanottu, pelkkä opiskelijan status ei ole este lainapäätökselle, mutta liian pienet tulot voivat olla. Tässä artikkelissa esittelemme opiskelijan mahdollisuudet saada lainaa netistä.

Lainan hakeminen opiskelijana

Hae heti lainaa tilille opiskelija!

Pikavippiä ja joustoluottoa myös opiskelijalle

Opiskelijan lainanhaku ei eroa varsinaisesti mitenkään muusta lainahausta. Hakijaa koskevat samat edellytykset sekä velvoitteet, kuin muissakin pikalainoissa. Luoton hakeminen kannattaa aina aloittaa oman taloudellisen tilanteen kartoittamisesta: paljonko vippiä voi realistisesti maksaa kuukauden aikana takaisin? Lainapalveluilla on asetettu rajoituksia lainan hakemiselle. Opiskelijan kohdalla suurin este on säännölliset tulot, jotka eivät saa olla sosiaalisia etuuksia. Jos opintototuki on pääsääntöinen tulon lähde, ei isommat vipit sen avulla onnistu. Opintolainaa saa edullisesti, mutta sitä saa vain rajoitetun määrän. Muutama palvelu antaa pieniä alle 200e lainaa ilman tulojen tarkistamista, mutta kannattaa tarkistaa erikseen vippipaikan ehdoista, mitkä ovat tulojen vaatimukset lainan hakemiselle.

Tärkeää muistaa opiskelijan lainanhaussa

 • Laske omat tulot ja arvioi oma takaisinmaksukyky
 • Jos vakituisia tuloja ei ole, etsi lainapalvelu joka myöntää pientä vippiä ilman tulotarkistusta
 • Älä hae isoa vippiä, mikäli et käy säännöllisesti töissä, iso laina tarvitsee suuremmat tulot
 • Yritä löytää ilmainen ensilaina, näin säästät luoton kuluissa ja koroissa rahaa
 • Muista aina tehdä huolellinen lainavertailu ennen hakemusten lähettämistä

Opiskelijat eivät yleensä ole yhtä hyvässä asemassa hakemaan vippiä, kuin normaalisti työssä käyvät ihmiset. Tämän takia luottopalvelun valinta, oikea lainasumma sekä huolellinen luotonmyöntäjien ehtojen vertaileminen on erityisen tärkeää. Useat palvelut tarjoavat lainanvälitystä palveluna, missä yhdellä hakemuksella saa monen pankin lainatarjoukset. Tämä on helpoin keino saada useasta paikasta tiedusteltua luoton saamisen mahdollisuutta, ilman että itse tarvitsee täyttää joka paikkaan erikseen hakemuksen.

Mistä opiskelijalla lainaa

Lainaa heti tilille myös opiskelijalle

Tiesitkö että voit hakea opiskelijana lainaa netistä?

Paras vaihtoehto opiskelijalle saada lainaa on pienet pikavippipalvelut, jotka myöntävät 100 ja 200 euron lainoja ilman tulojen tarkistamista. Luottotietojen pitää olla kunnossa, mutta ilman tulotarkistusta on myös mahdollista saada pieniä pikavippejä. Lainavertailun avulla saat helposti selville mitkä pankit sopivat parhaiten  lainan hakemiseen. Parhaat lainatuotteet ovat ehdottomasti pikavippi tai joustoluotto. Molemmat lainatuotteet tarjoavat mahdollisuuden pienen vipin nostamiseen, missä maksuaika pysyy lyhyenä. Parhaillaan ensimmäisen pikavipin tai joustoluoton voi saada kokonaan ilman kuluja. Kulutusluotto on monivuotinen pikalaina, missä lainasummat ovat huomattavasti suurempia. Kulutusluottoa ei opiskelijan tuloilla kannata lähteä hakemaan, vaan hakemukset kannattaa ehdottomasti jättää pikavippejä ja joustoluottoja myöntäville rahoituspalveluille. Kannattaa käyttää lainahakua eri luotonmyöntäjien etsimiseen. Ehdoissa yleensä mainitaan selkeästi, mikäli pienet pikaainat saa ilman tulojen tarkistamista.

Rajoitukset opiskelijan lainan hakemiselle

Opiskelijan lainahaulla on paljon enemmän rajoitteita kuin usealla muulla. Ainoastaan työttömälle on haastavampaa löytää luottoa, mikä sekään ei ole mahdotonta. Rajoituksia lainan saamiselle on, ja niiden tunnustaminen helpottaa oikean vipin löytymistä. Luottotiedot pitää tietenin olla moitteettomassa kunnossa, jos mitään vippiä aikoo saada. Lue tästä lisävinkkejä mitä huomioida, jos aiot hakea lainaa ilman vakituista työpaikkaa.

Huomioi lainaa hakiessa seuraavat rajoitteet:

 • Tulorajat voivat olla ilmoitettu suoraan euromääräisenä, toiset palvelut vaativat riittäviä tuloja takaisinmaksuun
 • Varmista tarkistaako lainapalvelu aina tulot
 • Epäsäännölliset tai pienet tulot rajoittavat lainasumman suuruutta
 • Muista vippiä hakiessa, että opiskelijan luottoluokitus ei ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi osa-aikaisesti työssäkäyvä
 • Varmista että lainapalvelun ikärajat eivät ole liian korkeat
 • Kaikki palvelut vaativat vähintään 18 vuoden ikää, mutta osa vippipaikoista on nostanut ikärajan 20 – 23 vuoteen.
 • Luottotiedoissa ei saa olla mitään merkintä tai epäselvyyksiä
 • Laki kieltää yksiselitteisesti lainan myöntämiselle henkilölle, jolla on ollut maksuvaikeuksia

Vaikka rajoitteita on enemmän, ei lainan saaminen ole mitenkään mahdotonta. Vaatii vain hieman enemmän suunnittelemista ja valmistelua saada pikalainaa, mikäli ei opiskelun lisäksi käy täysipäiväisesti töissä.

Opiskelijat voivat myös hakea pikalainaa

Opiskelijalle pikalainaa heti tilille

Hae lainaa opiskelijana

Kannattaa silti yrittää hakea pikalainaa vaikka olet opiskelija, mikäli edellytykset ovat pääsääntöisesti muuten kunnossa. Parhaiten luottoa opiskelijalle löytyy käyttämällä lainahakua. Mikäli haluat säästää aikaa ja vaivaa, kannattaa kääntyä lainojen välittämiseen erikoistuneiden palveluiden puoleen. Lainanvälityspalvelut eivät itse myönnä lainaa, vaan vertailevat lainahakemuksen eri luotonmyöntäjien tarjousten kanssa. Yhdellä hakemuksella saa siis monta tarjousta, mistä voi valita itselleen parhaan vaihtoehdon. Luoton välityksellä parannat omia mahdollisuuksia löytää varmasti luottoa!

Zmarta

Zmarta on kätevä tapa hakea lisärahoitusta opintolainan lisäksi. Saat yhdellä lainahakemuksella useita eri laintarjouksia, Zmarta on nimittäin erikoistunut välittämään toisten pankkien lainatuotteia. Ikäraja Zmartan palveluun on 18 – vuotta, joten nuoretkin opiskelijat voivat tätä käyttää. Lyhin mahdollinen laina-aika on 1 vuoden ja pienin summa 500 euroa. Korkoprosentti lainalle on alkaen 4,19 %, eli edullista vippiä on luvassa!

Ferratum

Ferratum palvelu on tarkoitettu vähintään 20 – vuotta täyttäneille opiskelijoille. Lainaa saa 50 – 2000 euroa, ja maksuaika vaihtelee 3 – 60 kuukauden välillä. Ferratumin joustava luotto antaa mahdollisuuden nostaa luottotililtä rahaa omalle tilille 24 tuntia vuorokaudessa heti kun lainapäätös on tehty. Korkoprosentti Ferratumin myöntämälle joustoluotolle on alkaen 5%

Lendo

Lendo on toinen suosittu lainojenvälittämiseen erikoistunut palvelu, mistä yhdellä hakemuksella saa monta laintarjousta. Hakeminen on helppoa, kun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus, ja vastauksena tulee useita tarjouksia. Lainasummat Lendolla vaihtelevat 500 – 50000 euron välillä. Laina-aikaa takaisinmaksua varten saa pitkällä maksuajalla 1 – 15 vuotta. Nimelliskorko Lendon lainoissa on alkaen 5%, eli erittäin edullista lainaa on luvassa!

Lainaa opiskelijalle
 • 8.8/10
  Opintolaina - 8.8/10
8.8/10