(Päivitetty: 8.2.2024)
PALVELULainaaKorko
Lainaaheti.fi50000€4% -19%
Kulutusluotto.com50000€4% -20%
Rahoituslaitos50000€4.19% -20%
Vippi.org50000€4.4% -20%
Luottoheti.fi50000€4.5% -20%
Etua.fi50000€4.68% -20%
Lainapaikka50000€4.19% -20%
Omalaina.fi50000€4.99% -20%
Zmarta50000€5% -20%
Rahalaitos50000€4.6% -20%
Haelaina.fi50000€4.49% -20%
Resurs50000€6% -17%
Sortter50000€5% -20%
Unolaina50000€6.9% -20%
Morrow50000€4.9% -19.99%
Lainarahoitus50000€4.5% -20%
Qred50000€20% -30%
Freedom Rahoitus50000€4.99% -20%

50000 euron laina on lainasummien kuningas, jonka tarjoamiseen ei jokainen lainapaikka pysty. Pikavippinä tai pienlainana tätä ei saa ollenkaan ja harvemmin edes kulutusluottona, sen verran kovan kaliiberin lainasta on kyse. Voit säästää selvää rahaa ottamalla isomman lainan pitkällä takaisinmaksuajalla usean pienen pikalainan tai vipin sijaan. Luottotarjouksia voi löytää useista lainapalveluista, joten vertailemalla tässäkin löydät parhaan lainan itsellesi. 50000 euroa on jo summa mikä kilpailee asuntolainan ja autolainan kanssa samassa luokassa. Tai voit tehdä maailman ympärys matkan sapattivuonna! Vain mielikuvitus on rajana miettiessä mitä laina 50000 euroa sinulle mahdollistaa. Lainan maksuaika määräytyy usean muuttujan perusteella jotka ovat riippuvaisia lainanmyöntäjän määrittelemästä lainaehdoista. Lyhyt kestoisena et tätä lainaa tule saamaan, joten ei kannata käyttää aikaansa luoton hakemisen jota ei myönnetä. Ehtoja voi löytyä useita koska tämän kokoista lainaa harvemmin saa haettua ilman takaajaa tai vakuudettomana. Joten jos olet miettinyt tämän kokoisen lainan hakemista, varmista että sinulla on esittää joko takaaja tai vakuuksia lainallesi. Lainasopimukseen tullaan merkitsemään tapauskohtaisesti kaikki kokonaiskulut, kuten vuosikorko, nimelliskorko, tilinhoitomaksu ja mahdolliset viivästyskoron aiheuttamat kulut. On olemassa kuitenkin vaihtoehtoja lainapalveluissa, jos haet tätä lainaa ilman takaajia tai vakuuksia. Kuukausierätaulukon avulla näet helposti paljonko lainasi kuukausierä tulee olemaan, ja voit suunnitella oman taloutesi hallinnan niin, ettei lainan takaisinmaksu vaikeuta talouttasi myöhemmin.

Lainan kulurakenteeseen vaikuttavat tekijät:

50000 euron laina tulee olemaan pitkä projekti, joten tässä kannattaa ehdottomasti vertailla markkinoilla olevia lainatarjouksia. Hätäisen päätöksen tekeminen voi kostautua huonona lainasopimuksena joka automaattisesti tarkoittaa suuria vuosikorkoja, tilinhoitomaksuja ja mahdollisia korkoja joita luottoon tulla lisäksi, mikäli kuukausilyhennykset ovat myöhässä. Pikavipeissä ja joustoluotoissa on usein korkeammat korot lyhyen maksuajan takia, joten isoja lainoja ei kannata ottaa näissä muodoissa.

Nimelliskorko

Nimelliskorko on lainan korko, jossa inflaatiota ei ole otettu huomioon pääoman ja koron suhteessa- Nimelliskorko voi vaihdella suuresti eli lainanmyöntäjien välillä, joten kannattaa tarkistaa luotontarjoajan esittämä nimelliskorko ennen valinnan tekemistä. Lainasuunnitteluun kannattaa ehdottomasti panostaa kaikkia resursseja mitä vertailuun on tarjolla koska pitkä maksuaika tarkoittaa pitkää suhdetta lainanmyöntäjän kanssa, joten tätä päätöstä ei pidä hätiköidä silloin kun olet hakemassa lainaa 50000€.  

Esimerkkikorko

Korko jolla keskimäärin lasketaan lainan koron suuruus. Tämä vaihtelee lainan ajan pituuden, henkilökohtaisen maksukyvyn ja suunnitellun kuukausierän mukaan. Esimerkkikorko on hyvä tapa vertailla eri lainanmyöntäjien palveluiden sopivuutta itsellesi. Lainanhakijan ehdottomasti kannattaa tätä käyttää vertailussa yhtenä muuttujana, koska sillä on suuri vaikutus miten kuukausittainen lyhennys lainalle tulee määräytymään.

Tilinhoitomaksut

Tämä on yleensä kiinteä summa joka kuukausittain lisätään koron päälle. Pankki tai lainapalvelu veloittaa siis tilin hoitamisesta tietyn summan. Tällä summalla pankki laskee ja tarkistaa sinun lainasi ajankohtaisen kuukausittaisin koron, vuosikoron muutokset, vähennykset lainan yhteissummaan ja mahdolliset korot joita seuraa, mikäli kuukausittainen lyhennys jää suorittamatta. Eli kaikki toimet joita pankki tekee tilisi hoitamiseksi veloitetaan tässä kuluerässä.

Todellinen vuosikorko

Tämä kertoo kaikki kulut lainalle joka muodostuu perityistä koroista ja maksuista. Tämä tulee ilmoittaa selkeästi lainatarjouksessa, ja myös lainasopimuksessa. Tämän ilmoittamista säädetään EU-direktiivin kautta ja sen tarkoitus on helpottaa lainanhakijalle korkojen, lyhennysaikataulun ja palkkioiden vaikutus kokonaissummaan. Todellinen vuosikorko on helpoin ja nopein tapa arvioida lainalle kertyviä kokonaiskuluja. Tämä on tärkeä varsinkin pikavippien ja joustolainojen hakemisessa. Iso vuosikorko voi johtaa pienen pikavipin tai joustoluoton kulujen kasvamiseen yllättävän korkeaksi, jota ota se huomioon aina laina suunnitelmaa tehdessä. Lainaa 50000 euroa

Lainavertailu 50000€

Kilpailutus on ehkä helpoin tapa säästää paljon euroja kun puhutaan näin isosta luotosta kuin 50000 euroa. Autolaina tai asuntolaina menee samaan kokoluokkaan, ja niiden kilpailu markkinoilla on tunnetusti kovaa. Mutta lainavertailuun on tarjolla useita helppoja keinoja, kuten meidän koostamat lainantarjoaja listaukset mistä näkee helposti eri vaatimukset lainanhakijalle. Kulutusluottona näin isoja lainoja harvemmin saa, eikä todellakaan pikalainan muodossa, joten ei kannata lähteä edes hakemaan jos lyhyt kestoinen laina on mielessä. Mietittäviä asioita kannattaa listata ennen kuin täytät lainahakemuksia. Lainahakemuksen tekeminen on maksutonta netin kautta. Lainalaskurin avulla voit tehdä alustavia laskelmia, joten kannattaa laittaa monta hakemusta menemään ja katsoa minkälaisia lainatarjouksia sinulle tulee.

Bank Norwegian

Seuraavaksi voit vertailla itsellesi tärkeitä tekijöitä, kuten lainan maksuaikaa, kuukausittaista korkoa, vuosikorkoa ja mahdollisia muita kuluja jotka on listattu aiemmin artikkelissa kohdassa lainan kulurakenne. Lainantarjoajat koittavat luonnollisesti kilpailla luottotarjouksilla, jotta päädyt heidän valitsemaan heidän lainansa, mutta maltti on valttia tässä kohtaa. Maksuttomilla hakemuksilla saat ison joukon luottotarjouksia joilta saat lainaa 50000e, jotka taatusti tulevat eroamaan toisistaan, jos ei muuten niin kuukausierätaulukkoon merkittyjen lyhennys summien perusteella. Jotkut lainapaikat tarjoavat lainaa ilman vakuuksia tai takaajia, mutta tämä on lainamarkkinoilla harvinaisempaa. Toiset lainanmyöntäjät voivat houkutella lyhennysvapailla kuukausilla tai matalalla nimelliskorolla, mutta sitten toisaalta muut kulut kuten tilinhoitomaksut voivat olla korkeampia. Ei kannata hätiköidä valintaa vaan rauhassa vertailla parhaat lainatarjoukset ja selvästi laskea omaan talouteesi parhaiten sopiva lainatarjous ennen hyväksymistä.

Vakuudet

Monet lainapalvelut vaativat erikseen vakuuksia tämän kokoluokan lainalle. Vakuudet voivat olla omaisuuttasi, kuten asunto tai auto. Myös osakkeet, sijoitukset ja muut vastaavat rahan arvoiset kohteet voidaan hyväksyä vakuudeksi. Vakuudettomiakin lainoja markkinoilla on olemassa, mutta ei kaikilla lainantarjoajilla. Kannattaa tätä vaihtoehtoa pohtia tarkkaan, koska jos on esittää vakuus lainalle niin kuukausittaiset lyhennykset tulevat olemaan pienempiä. Pienempi kuukausittainen lyhennys tarkoittaa vähemmän vaikutusta henkilökohtaisen taloutesi kulurakenteeseen. Eli jos elämässä sattuu epäonnea niin lainan kuukausilyhennys ei heti vie konkurssiin tai ongelmiin lainatarjoajan kanssa. Tarkista siis sopiiko vakuudeton vai vakuudellinen laina sinulle paremmin. Muun muassa Bank Norwegian ja Freedom Rahoitus tarjoaa vakuudettomia lainoja tässä lainaluokassa, joten mahdollisuus on olemassa hakea näinkin iso laina vakuudettomana.

Lainan takaajat

Takaaja on henkilö joka on yhteisessä vastuussa lainasi hoitamisesta. Yleensä takaaja on lähisukulainen, puoliso tai muu läheinen luotettava henkilö. Jos henkilö lähtee takaamaan toisen lainoja, on hän lainan hoitamisessa vastuussa samoin kuin lainan ottanut henkilö. Lainavertailua tehdessä kannattaa tämä ottaa huomioon. Muista että jos laina vaatii takaajan, et voi ilmoittaa siihen henkilöä ilman hänen suostumustaan. Tämä tulee johtamaan mahdollisiin oikeustoimiin. Yleensä takaaja joutuu itse olemaan yhteydessä lainan myöntäjään, tai varmistamaan henkilöllisyytensä lainahakemusta tehdessä. Mieti tarkkaan kenet pyydät takaamaan lainan koska jos ongelmia lyhennyksissä tulee, voi takaaja joutua myös ongelmiin. Takauksettomia lainoja on myös markkinoilla tarjolla, mutta näiden korot ja muut kulut voivat olla isompia, jotta lainanmyöntäjä voi varmistaa sijoituksensa turvallisuuden. Takaukseton laina siis on olemassa, mutta se kannattaa arvioida onko se muiden kulujen arvoinen. Bank Norwegian ja Freedom Rahoitus tarjoavat isoja lainoja ilman takaajia.

Ikäraja

Näin mittavalle lainalle vaaditaan yleensä pidempää työhistoriaa jolla voidaan näyttää, että tuloja lainan hakijalla on olemassa. Eli 18 vuotiaat harvemmin voivat hakea 50000 euron lainaa, alin ikäraja on yleensä 20 vuotta. Mutta hyvin näin sitovia lainatarjouksia tehdään yli 23 vuotiaille ihmisille, joiden luottotiedot ja henkilökohtainen taloudenhallinta ovat kunnossa. Jos sinulla on pitkä ja nuhteeton historia saman pankin tai lainantarjoajan kanssa, voivat he harkita ikärajaa asiakaskohtaisesti. Mutta jos sinulla ei ole asiakassuhdetta pankin kanssa ja ikäraja selvästi ilmoitetaan, ei kannata tuhlata aikaasi lainahakemuksen jättämiseen. Ikärajan on tarkoitus suojella nuoria liian isoilta lainoilta ja luotoilta, jotka voivat myöhemmin johtaa maksuhäiriön muodostumiseen.  

Lainasuunnittelu

Tämä suunnitelma tulee kertomaan selkeästi koko laina-aikasi lyhennysten rakenteen ja helpottaa suuresti henkilökohtaisen talouden suunnittelussa. Pankki tai lainanmyöntäjä voi auttaa lainansuunnittelussa, ja apu kannattaa ottaa vastaan. Hyvä suunnittelu palvelee lainan ottajan etua, kun lyhennykset luotolle ovat järkevänkokoisia ja suhteutettu realistisesti maksukykyyn. Näin et joudu ongelmiin, jos kuukausittaisessa taloudenhoidossa tuleekin yllättäviä menoja tai tulot hetkellisesti kärsivät.

Lainan hakeminen

Suurenkin lainan hakeminen on helppoaSuoritettuasi lainavertailuja eri lainapalveluiden kesken, jätä lainahakemus netistä. Se on nopeaa, ilmaista ja vaivatonta. Kun jätät monelle lainapalvelulle hakemuksen kerralla, saat tarkemmat lainavaihtoehdot tietoosi, jonka jälkeen voit tehdä lopullisen valinnan keneltä luotonantajalta lainasi lopuksi otat. Lainahakemus käsitellään lainapalvelun toimesta, johon yleensä saat vastauksen nopeasti. Lainapäätöksen saaminen 50000 euron lainoissa voi kestää pidempään, kun luoton myöntäjä tai lainanvälittäjä joutuu tarkistamaan sopivuutesi lainan hakemiseen. Jos tarvitset nopeasti suurta lainaa, on 10000 euron luotto hyvä valinta. Kun asia on selvitetty ja jos esteitä lainan myöntämiselle ei löydy, tulet saamaan lainasopimuksen sähköpostissasi. Hyväksy lainasopimus ja odota rahojen saapumista tilillesi!

Velan takaisinmaksu

Luoton takaisinmaksuajan määrittää lainantarjoaja yhdessä lainanhakijan kanssa. Asiaan voi vaikuttaa useat tekijät kuten taloutesi maksukyky, aiempi suhteesi pankkiin tai lainanmyöntäjään, haetun lainan suuruus ja kuukausittaisen lainanlyhennyksen summa. Eri lainantarjoajien määrittämät ajat vaihtelevat, ja tämä kannattaa ottaa huomioon lainahakemuksia jättäessä. Kun puhutaan niinkin isoista kuin 50000 euron lainasta, takaisinmaksuaika tulee olemaan vuosia, ellei kymmeniä vuosia. Joten käytä siis aikaa vertailuun ja lainantarjoajien kilpailuttamisee sekä tutustua artikkeliimme lainoista, joissa on pitkä maksuaika. Pikavippinä tai joustoluottona tätä ei myönnetä, joten asennoidu pitkään yhteistyöhön lainanpalvelun kanssa. Laina tulee maksaa aina takaisin ajallaan korkojen kera. Jos sinulla tulee maksun kanssa ongelmia, ota yhteyttä lainan myöntäneeseen pankkiin tai rahoituslaitokseen ja koita sopia lyhennysvapaista kuukausista tai uudelleen lasketusta lyhennysmäärästä. Eräpäivän siirrosta voit myös tiedustella, mikäli kyseessä on hetkellinen ongelma lainan lyhentämisessä, ja myöhemmin pystyt maksamaan takaisin lainaamasi 50000 euroa.