(Päivitetty: 2.2.2024)

Pikavippi 19v mielletään yleensä nuorten suosimaksi tavaksi saada taloudelleen pikaista piristystä. Mutta 19-vuotiaille suomen kansalaisille on tarjolla lukuisi vaihtoehtoja hakea lainaa pikavipin sijasta. Laina 19-vuotiaalle on parempi vaihtoehto vuonna 2024, mikäli takaisinmaksuun on varattu enemmän aikaa. Ikärajana isoille lainoille voi pitää 19 vuotta. Vertaileminen pikavipin ja lainan välillä voi olla vaikeaa, mutta pikavippi on erittäin toimiva ratkaisu tietyissä tilanteissa, kuten jos rahan tarve ei ole kovin suuri ja velan voi maksaa takaisin nopeasti. Mutta jos on tarvetta saada isompaa summaa joustavammalla maksuajalla, on lainan hakeminen paras vaihtoehto. Lainanmyöntäjät tarjoavat nuorille 19-vuotiaille asiakkaille mahdollisuuden hakea lainaa missä pidemmät maksuajat sekä mahdollisuus hakea paljon suurempia summia rahaa lainaksi. Pikavippien lainasummat keskittyvät yleensä pieniin summiin 100 euron – 1000 euron välimaastossa.

Lainaa 19v – netistä haettavat lainat 2024

Laina 19v nettihakemuksella

Netistä haettavat lainat 19-vuotiaalle ovat yleistyneet viime vuosina nopeasti. Aluksi pikavipit dominoivat internetin lainapalveluiden valikoimaa, mutta lain säädännön muutosten myötä perinteiset lainatuotteet tulivat tarjolle myös nuoremille ihmisille. Ikäraja ei ole määritetty laissa, mutta pitkään oli lainapalveluilla periaatteena, ettei alle 20 – vuotiaille tarjota mitään pitkäkestoisia lainoja. Aiemmin nuoret hakivat lainoja lähinnä ainoastaan opintolainan muodossa, mutta muuttuneet lainamarkkinat ovat tuoneet hyviä tarjouksia kaiken ikäisille. Lainanvälityspalvelut ovat huomanneet, että nuoret ihmiset ovat oikein hyviä asiakkaita, mikäli tietyt ehdot täyttyvät.  Lainamarkkinoilla on siis tapahtunut ikäpolven nuorentuminen mitä lainan hakijoihin tulee. Lainahakemuksesi voit jättää lainapaikan nettisivulta aina ilmaiseksi. Pyydettyäsi lainatarjousta verkkohakemuksella saat luottopalvelulta vastauksen, missä on mukana joustoluotto. Lainatarjous kertoo kaikki lainaa koskevat tiedot, kuten tarkan takaisinmaksusuunnitelman. Suunnitelmasta näet paljonko kuukausittainen minimilyhennys on, kuinka pitkä maksuaika on ja mitä muita mahdollisia kuluja lainalle muodostuu korkojen lisäksi.

Lainapalveluita 19 – vuotiaille

Surimo

 • Lainapalvelu: Surimo.fi
 • Ikäraja: 19 vuotta
 • Lainasumma: 500 euroa – 4000 euroa
 • Takaisimaksuaika: 24 – 36 kuukautta
 • Todellinen vuosikorko: Lainaa 4000 euroa, Maksuaika 36 kk, Kuukausierä on 156,69 euroa, Maksat takaisin yhteensä 5640,74 euroa, Lainan todellinen vuosikorko on 26,68 %.
 • Vakuuksia tai takaajia: Ei tarvitse
 • Lyhennysvapaa kuukausi: Sovittavissa lainapalvelun kanssa
 • Rahat tilillä lainapäätöksen jälkeen: Arkisin työaikana heti, viikonloppuisin voi olla viivettä. Yöaikaan rahoja ei siirretä tileille.

Lainasto

 • Lainapalvelu: Lainasto.fi
 • Ikäraja: 19 vuotta
 • Lainasumma: 20003000 euroa
 • Takaisimaksuaika: 3 – 34 kuukautta
 • Todellinen vuosikorko: Tyypillisen 2000 euron lainan todellinen vuosikorko 22 kuukauden maksuajalla on 128,80 % ja kokonaiskustannus noin 3255,89 euroa. Vakuuksia tai takaajia: Ei tarvitse
 • Lyhennysvapaa kuukausi: Mahdollisuus neuvotella lainapalvelun kanssa
 • Rahat tilillä lainapäätöksen jälkeen: Arkisin työaikana heti, viikonloppuisin voi olla viivettä. Yöaikaan rahoja ei siirretä tileille.

Credit24

 • Lainapalvelu: Credit24.fi
 • Ikäraja: 19 vuotta
 • Lainasumma: 100 – 4000 euroa
 • Takaisimaksuaika: 3 – 36 kuukautta
 • Todellinen vuosikorko: KSL:n mukainen todellinen vuosikorko 1500 euron käytössä olevalle luotolle on min. 50,2 % / max. 153,63 %.
 • Vakuuksia tai takaajia: Ei tarvitse
 • Lyhennysvapaa kuukausi: Mahdollista neuvotella lainan myöntäjän kanssa
 • Rahat tilillä lainapäätöksen jälkeen: Arkisin työaikana heti, viikonloppuisin voi olla viivettä. Yöaikaan rahoja ei siirretä tileille.

Lainaa heti

 • Lainapalvelu: Lainaa-heti.fi
 • Ikäraja: 19 vuotta
 • Lainasumma: 100 euroa – 3000 euroa
 • Takaisimaksuaika: 30 päivää – 730 päivää
 • Todellinen vuosikorko: Lopullinen vuosikorko on 3% – 50,5% riippuen lainasummasta, maksuajasta ja luotonantajan tarjoamasta sopimuksesta. Tarkemmat tiedot löytyvät lainatarjous ehdotusta tutkimalla.
 • Vakuuksia tai takaajia: Ei tarvitse
 • Lyhennysvapaa kuukausi: Mahdollista sopia lainapalvelun kanssa.
 • Rahat tilillä lainapäätöksen jälkeen: Arkisin työaikana heti, viikonloppuisin voi olla viivettä. Yöaikaan rahoja ei siirretä tileille.

Vaatimukset lainan hakemiselle

Henkilökohtainen talous on mietinnän arvoinen asia myös 19-vuotiaalle nuorelle

Vaikka lainavälityspalvelu ottaa nuoria ihmisiä mielellään asiakkaiksi, on lainan saamiselle asetettu tiettyjä ehtoja, eikä pelkästään 19-vuoden ikä riitä vuonna 2024. Ehdot ovat asetettu suojelemaan kaikkia osapuolia, niin lainapalvelua kuin lainan hakijaa.

Tarkoitus on varmistaa, että pikalainaa 19-vuotta täyttäneelle hakee henkilö, joka on kykeneväinen maksamaan lainansa takaisin määrätyssä takaisinmaksuajassa niin, ettei siitä synny ongelmia eri osapuolille. Pikalainan maksaminen takaisin määrätyssä ajassa on erittäin tärkeää. Laina jota ei makseta takaisin ajoissa tulee käymään paljon kalliimmaksi viivästyskorkojen ja muiden kulujen takia. Myöhemmin hoitamaton pikalaina voi myös vaikuttaa luottotietoihin maksuhäiriömerkinnän muodossa. Maksuhäiriömerkintä voi myöhemmin johtaa luottotietojen menettämiseen, joka tulee aiheuttamaan lukuisia muita ongelmia. Ikäraja kaikille lainapalveluille on 18 vuotta. Yleensä hakijalla on myös oltava nettipankkitunnukset, puhelinliittymä ja sähköposti jotta lainaa voidaan myöntää.

Säännölliset tulot

19-vuotiaalla säännölliset tulot ovat vaadittu aina pikalainan saamisen edellytyksenä. Säännölliseksi tuloksi lasketaan palkka, tai muu tulo mitä henkilö saa säännöllisesti. Etuuksia kuten opintotuki tai laina, toimeentulotuki, työttömyyskorvaus, tai muut vastaavat ei katsota säännölliseksi tuloksi. Hakijan on pystyttävä kysyttäessä osoittamaan joko verotiedon tai tiliotteiden avulla olevansa säännöllisessä palkanmaksu suhteessa.

Suomalainen osoite

Suomalainen osoite tarkoittaa, että henkilö joka nettihakemuksen lainalle jättää, on asuttava vakituisesti suomessa. Yleensä vakituinen osoite tarkistetaan väestörekisterin tietojen kautta. Poste restante osoite ei ole pätevä osoite lainahakemuksen jättämiselle. Toisen ihmisen osoitteen käyttäminen johtaa yleensä lainahakemuksen hylkäämiseen, koska ilmoitettu osoite pitää olla sama kuin väestörekisterikeskuksen järjestelmästä löytyvä osoite. Tämä on vaatimus, kun haet lainaa 19-vuotiaalle nuorelle.

Nuhteeton luottohistoria

Nuhteeton luottohistoria tässä yhteydessä tarkoittaa, että pikalaina hakemuksen jättänyt henkilö on hoitanut aiemmat raha-asiansa moitteettomasti ja tämä pätee silloin, kun haet lainaa 19v tai oikeastaan minkä ikäiselle tahansa.

Moitteeton raha-asioiden hoitaminen käsittää aiempien velkojen ja lainojen hoitamisen määrätyssä ajassa. Mikäli luottotietoihin tullut merkintä joka on edelleen aktiivinen, niin se voi estää lainan saamisen. Jos luottotietoihin tullut merkintä on vanhentunut niin se ei välttämättä automaattisesti tarkoita kielteistä lainapäätöstä. Mutta todella useat lainapalvelut kieltäytyvät antamasta lainoja, mikäli löytyy merkintöjä tuoreesta maksuhäiriöstä. Mikäli sinulla on vanhoja maksuhäiriöitä merkittyinä luottotietoihisi, kannatta ottaa yhteyttä luottopalveluun mistä meinasit lainaa hakea, ja pyytää heitä vahvistamaan, että kannattaako lainahakemusta jättää.

Takaajat ja vakuudet

Edullista pikalainaa 19-vuotiaalle

Lainapalvelut myöntävät usein keskikokoisia lainoja ilman vakuuksia tai takaajia 19v, mikäli kaikki muut ehdot täyttyvät. Joskus mikäli luottotiedoissa on ollut merkintöjä voi lainapalvelu vaatia hakijalta takaajia tai muita vakuuksia. Takaukseton laina on yleinen malli, mikäli kaikki maksuhistoriassa on hoidettu hyvin eikä kyseessä ole järin suuri lainasumma. Lainatuotteen sisällöstä riippuen vakuudet voivat tulla mukaan kuvaan. Asuntolaina on sen verran järeän kokoinen summa lainattavaksi, että luottoa myöntävät yritykset haluavat varmistua sijoituksestaan. Takaaja on ihminen joka takaa lainan takaisinmaksun lainaa hakevan ihmisen lisäksi. Mikäli lainan hakenut henkilö ei pysty maksamaan takaisinmaksuajan puitteissa, tulee takaajan hoitaa lainan lyhennykset ajan tasalle. Lainan takaaja on velasta vastuussa samalla juridisella vastuulla kuin lainan ottanut henkilö Vakuudet ovat jotain rahan arvoista omaisuutta, millä lainaa hakeva henkilö voi vakuuttaa lainansa. Vakuus tulee olla jotain minkä voi tarpeen tullessa realisoida varannoksi laina hoitamista varten. Yleiset vakuudet ovat osakepaperit, auto tai asunto. Vakuudeksi ilmoitettu omaisuus on myyntikiellossa siihen asti, että laina on kokonaan katsottu suoritetuksi, tai uusi vakuus on ilmoitettu hyväksytysti. Pienet lainat ovat yleensä täysin vakuudeton lainamuoto, minkä takia se sopii hyvin nuorille lainaa hakeville ihmisille.

Laina vs. pikavippi jos olet 19-vuotias

Laina ja pikavippi ovat ajatuksen tasolla lähellä toisiaan, mutta lähempi tarkastelu paljastaa lukuisia eroja. Ikärajojen suhteen laina ja vippi eivät kilpaile, molempia myönnetään täysi-ikäisille hakijoille. Vertailemme tässä artikkelissa pikavippejä ja lainoja, jotka on suunnattu 19-vuotta täyttäneille suomen kansalaisille. Lainatuotteen ehdoista riippuen voivat kaikki yksityiskohdat muuttua.

Korot

Korot ovat lainoissa pikavippejä korkeammat, mutta sille on täysin ymmärrettävä selitys. Korko muodostuu yleensä aina laina-ajan pituuden mukaan. Pikavipit ovat lyhyt kestoisia lainoja, jotka maksetaan takaisin yleensä parin viikon tai korkeintaan yhden kuukauden kuluessa. Todellinen vuosikorko kertoo kaikkien kulujen ja menojen jälkeen lainalle tulevan koron. Todellisen vuosikoron avulla on mahdollista vertailla lainoja paljon realistisemmin kuin pelkkää kuukausittaista lyhennystä vertaillen. Muita piilokuluja lainalle voivat olla tilinhoitomaksut, lainankäsittely kulut sekä muut palveluntarjoajan määrittämät maksut mitä luoton hakemisesta ja ylläpitämisestä voi tulla. Pikavipeissä korkoja ei yleensä ole lyhyen maksuajan ansioista, mutta lainapalvelu voi asettaa käsittelymaksun. Pikavippejä on mahdollista saada täysin kuluttomana, mutta tämä yleensä asettaa luotolle lyhyen maksuajan. Kulutonta pikavippiä voi saada mikä kyseessä on ensilainaa hakeva henkilö. On tärkeää huomioida, että mikäli pikavippiä ei makseta takaisin sovitussa ajassa, voi myöhästymiskorko nostaa pikavipin kulut todella korkealle.

Maksuaika

Pitkä maksuaika voi olla hyödyllinen nuorelle

Maksuaikaa lainallesi lainanvälityspalvelu tarjoaa yleensä annettaan 1 – 36 kuukautta ehdoista riippuen. Maksuaika yleensä muodostuu lainasumman ja muiden ehtojen perusteella. Pitkä maksuaika 19-vuotiaalle nostaa pikalainan korkoja. Lainanvälityspalvelu voi tarjota myös pidempiä maksuaikoja, mutta ne ovat usein tarkoitettu isoille summille kuten 10 000 – 50 000 euroa. Pikavippien maksuaika on yleensä 1 viikko – 3 viikkoa, mutta harvoin on mahdollista saada pikavippiä yli kuukauden mittaisella maksuajalla. Lainapalvelun kanssa on yleensä mahdollista sopiva lyhennysvapaista kuukausista. Tämä ei ole mahdollista kaikissa palveluissa, mutta suurin osa tarjoaa mahdollisuuden neuvotella maksuvapaiden kuukausien mahdollisuudesta. Mikäli takaisinmaksussa alkaa esiintymään ongelmia, voi lainanmyöntäjän kanssa sopia uudesta maksuaikataulusta, joka sopii paremmin henkilökohtaisen talouden maksurajoihin.

Lainasumma

Lainasumma 19- vuotiaille tarjotuissa lainapalveluissa vaihtelee, mutta yleensä lyhytkestoisissa lainoissa summa on 100 – 5000 euron välillä. Lainatarjouksesta riippuen voi summa olla korkeampikin, mutta yleensä nuorille tarkoitetut vakuudettomat luotot eivät ole yli 5000 euron suuruisia. Pikavippien lainasummat ovat huomattavasti pienempiä. Yleensä pikavippiä ei ole mahdollista saada yli 1000 euron suuruisille summille. Yleisimmät pikavipit ovat 100 – 500 euron suuruisia. Suoraa ikärajaa lainasummalle ei ole ilmoitettu, mutta käytäntönä on, että alle 20 vuotiaille ei 10 000 euroa tai suurempia lainoja myönnetä.

Mistä lainaa 19-vuotiaalle?

Hyviä vaihtoehtoja on muun muassa Kulutusluotto.com sekä Vippi.org, mutta suosittelemme, että katsot päivitetyn listan osoitteesta: https://kulutusluottoa24.fi/lainaa-19v/

Kuinka suurta lainaa 19v voi saada?

Voit hakea jopa 60000€ lainaa, mutta tämä edellyttää, että sinulta löytyy riittävät tulot jotta pystyt maksamaan lainan takaisin.

Myönnetäänkö lainaa 19v opiskelijalle?

Pienemmät lainat onnistuvat tässä tapauksessa helpommin eli joissain tapauksissa kyllä onnistuu. Katso myös lainaa opiskelijalle artikkelimme.