(Last Updated On: 11.5.2022)

Lainojen yhdistäminen on paras työkalu kulujen ja korkojen minimiseen, mikäli avoinna on useita lainoja yhtä aikaa. Monta avointa vippiä tarkoittaa useita lyhennyksiä maksettavaksi, joka taas kerryttää lainoista maksettavia kuluja. Jos avoinna on esimerkiksi kolme lainaa ja jokaisesta maksaa kuukausittaisia tilinhoitomaksuja sekä korkoja, tulee se kasvattamaan lainoista maksettua kokonaissummaa huomattavasti. Sen sijaan edullisempaa on tehdä lainojen yhdistäminen, missä kaikki avoimet kulutusluotot yhdistetään yhdeksi isoksi lainaksi. Näin toimimalla minimoidaan avoimista luotoista muodostuvat korot. Yhdistelmälainan tekeminen ei ole kovinkaan monimutkaista, kun tiedossa on asiat mitä suunnittelussa tulee huomioida. Kulutusluottoa24.fi neuvoo yksityiskohtaisesti, miten lainojen yhdistäminen täysin omatoimisesti. Muutama lainapalvelu tarjoaa yhdistelmäluottoa palveluna, mutta sen käyttäminen ei ole mitenkään pakollista. Jokainen kykenee omatoimisesti yhdistämään lainat pienen suunnittelun avulla.

Mitä on lainojen yhdistäminen?

Lainojen yhdistäminen tapahtuu yksinkertaisuudessaan vain maksamalla kaikki avoimet lainat pois yhdellä isommalla lainalla. Tämä tarkoittaa muiden lainojen pois maksamista kerralla niin, että jäljelle jää yksi isompi kulutusluottona otettuna vippi. Kulutusluotot sopivat parhaiten yhdistelmälainan tekemiseen, koska sen laina-aika sekä korkomalli mahdollistavat suuremmat lainasummat pitkällä maksuajalla, joka myös laskee luotolle muodostuvia korkokustannuksia. Vaikka suurempi lainasumma kerryttää periaatteessa enemmän korkoja kuin yksi pieni laina, on se siltikin edullisempaa kuin usean vipin maksaminen yhtä aikaa jotka jokainen kerryttää erillistä korkoa. Ajatus uuden lainan ottamisesta vanhojen maksamiseksi voi tuntua väärältä, ja tietyissä tilanteissa se onkin merkki mahdollisista lähestyvistä maksuongelmista. Yhdistelylainaa suunnitellessa tämä logiikka ei päde, vaan tarkoitus on juurikin säästää rahaa sekä yksinkertaistaa takaisinmaksua. On helppoa aliarvioida minkä verran avoinna olevat vipit voivat kerryttää kustannuksia. Pienistä puroista muodostuvaa isoa kulujen virtaa on erittäin vaikea huomata, ellei siihen erikseen kiinnitä huomiota. Varsinkin tämä tilanne käy silloin, kun on maksanut pidemmän ajan yhtä lainaa: pikalainan kuluja ja rakennetta ei välttämättä osaa kyseenalaistaa, koska se vaan on niin. Kun vippimarkkinat ovat kehittyneet uudelle tasolle tuoreiden lainatuotteiden, uusien lainapalveluiden sekä muiden myötä. On siis täysin mahdollista, että aiemmin edullinen kulutusluotto onkin nyt auttamattoman vanhentunut laina mistä maksetaan turhaan ylimääräisiä kuluja.

Milloin kannattaa yhdistää lainat?

Voidaan todeta, että yhdistelylainan tekemiselle ei ole olemassa huonoa hetkeä, kun tietyt ehdot täyttyvät. Mikäli avoinna on useita lainoja, on yleensä aina halvempaa tuoda ne yhteen isomman lainan avulla. Ei tarvitse olla lukuisa avoimia luottoja, vaan 2 kappaletta riittää jo tuottamaan kuukausikorkoja, tilinhoitomaksuja sekä muita menoja sen verran, että isompi joustoluotto on huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Mikäli avoinna on kaksi kappaletta todella edullisia lainoja, joiden maksuaika alkaa lähestymään loppuaan, niin yhdistäminen ei välttämättä ole järkevää. Yhdistelylainan ottaminen kannattaa aina suunnitella huolellisesti, näin tulee varmistuneeksi mikä on paras vaihtoehto, kun tavoitteena on lainojen yhdistys, paljonko kuluja lainojen yhdistäminen muodostaa ja miten voidaan maksimoida yhdistelylainan tuottama hyöty.

Tarkista kannattaako omassa tilanteessa yhdistelylaina

Jos epäilyttää kannattaako tehdä lainojen yhdistys, voit varmistua asiasta helposti tekemällä nopean laskutoimituksen. Tarkasta kuinka paljon on avoinna olevia lainoja jäljellä, montako kuukautta niille on vielä maksuaikaa, ja minkä verran jäljellä oleva aika kerryttää luotolle korkoja sekä kustannuksia.

Yhdistelmälainalla säästöä kuluihin

Lainojen yhdistäminen säästää rahaa ja aikaa

Kun tiedät kaikkien lainojen yhteissumman mitä kuluja tulee vielä muodostumaan, voit arvioida kannattaako yhdistää lainat vai jatkaa niiden lyhentämistä omina erillisinä vippeinä. Kannattaa myös ottaa huomioon, että säästö ei ole ainoastaan rahallista, vaan myös vaivaa: Riippuen luottopalveluista on mahdollista, että jokaisen kuun lyhennys pitää maksaa erikseen, eikä sen automatisoiminen onnistu juuri mitenkään. Tuomalla monta lainaa yhden isomman kulutusluoton alle auttaa säästämään aikaa, helpottamaan lainan lyhentämisen suunnittelua ja oman henkilökohtaisen talouden budjetointia suhteutettuna lyhennyksiin. Aika on rahaa ja hyvin suunniteltu lainan takaisinmaksu säästää myös rahaa.

Yhdistelylainan suunnittelu

Yhdistelylainaaminen alkaa aina suunnittelusta. Tarvitset kaikkien avoinna olevien luottojen jäljellä olevat maksut, korot sekä kulut. Tarkoituksena on ensimmäisenä laskea, minkä verran tarvitaan uutta kulutusluottoa lainojen yhdistys onnistuu Muista olla tarkkana laskuja tehdessäsi, et halua tilannetta missä lainattu rahasumma ei riitä kaikkien luottojen maksamiseen kerralla. Kannattaa muistaa huomioida, että lainapalvelut jossa vanhat lainat ovat avoinna voivat vaatia erillistä lisämaksua laina-ajan muuttumisesta. Ota seuraavaksi yhteys luottopalveluihin, minne lainaa on avoinna ja pyydä laskemaan tarkka summa millä koko luoton voi maksaa kerralla. Voit tarkistaa myös lainaportaalin kautta, että paljonko maksuja on yhteensä jäljellä, kunnes laina on suoritettu. Tämä tieto auttaa parhaiten arvioimaan lopullisen lainatarpeen, ja vähentää mahdollisuutta, että hakee lainaa liian vähän tai liian paljon. Lainatusta rahasta maksetaan aina pientä korkoa, joten sitä ei kannata ottaa liikaa vaan sen mitä tarvitsee. Muista myös varmistaa vanhojen pikavippien ehdoista, että kaikki lainat voidaan maksaa pois omatoimisesti, joskus koko velan suorittaminen täytyy tehdä asiakaspalvelun avustuksella. Älä siis toimi hätiköiden vaan käytä malttia ja kysy asiakaspalveluista neuvoa.

Uuden kulutusluoton etsintä

Uusi otettu luotto loppupeleissä määrittää, kuinka paljona lainojen yhdistämisellä säästetään rahaa. Mikäli uusi kulutusluotto on erittäin edullinen vuosikoroilta ja kuluiltaan, voi säästöjä kertyä huomattavia summia. Vippipalveluiden välillä on paljon kilpailua, ja hyvin samalta kuulostavat pikalainat voivat olla eri luottolaitoksissa hyvinkin poikkeavia toisistaan. Jos olet nuori henkilö, ikärajoitukset voivat myös tulla vastaan suurempia lainoja hakiessa. Esimerkiksi 18v lainat ovat usein suuruudeltaan pienempiä, kuin hieman varttuneemmille on tarjolla. Myös opiskelijoiden voi olla vaikea saada lainansa yhdistettyä, mutta toki kannattaa aina yrittää. Pienet asiat voivat nostaa kulutusluotto tililainan kuluja, pitkällä luoton takaisinmaksuajalla varustettu laina tarkoittaa toistuvia kustannuksia, mikäli luottopalvelu perii joka kuukausi tilinhoitomaksun, kun lainanlyhennyksiä tehdään. Muista että kaikki kulutusluottomme ovat lainaa ilman vakuuksia tai takaajaa joten lainaa voi hakea täysin omin päin.

Kulutusluoton kulut

Monta lainaa on kallista maksaa, mikset siis yhdistä lainat!

Yhdistelylainan avulla maksat vain yhtä lainaa

Luotonmyöntäjät yleensä perivät joko kuukausittaista tilinhoitomaksua, tai mahdollisesti koko laina-ajan tilinhoito peritään kerralla. Vaikka kertaluontoisena peritty tilinhoitomaksu kuulostaa kalliilta, se yleensä on loppujen lopuksi halvempi vaihtoehto, kuin joka kuukausi maksettu pienempi summa. Kannattaa varmistua asiasta ennen vipin hakemista. Tarkista aina omatoimisen lainavertailun avulla, mikä luottolaitos tarjoaa edullisimman lainan yhdistelmälainaa varten. Osa voi tarjota myös yhdistelmälainapalvelua, ilman erillistä maksua. Jos haluat antaa pankin hoidettavaksi, se onnistuu siis myös tietyissä tapauksissa.

Lainapalveluiden tarjoamat edut

Muista tarkistaa, että pikavippipalvelu missä lainojen yhdistäminen tehdään tarjoaa jotain, tai mielellään kaikki seuraavista vaihtoehdoista:

 1. Maksuvapaa kuukaudet
 2. Lyhennysvapaat kuukaudet
 3. Eräpäivän siirto
 4. Uuden lyhennyksen laskeminen
 5. Koko velan maksaminen kerralla niin halutessasi

Takaisinmaksua helpottavat palvelut mahdollistavat elämän muutoksien seuraamisen takaisinmaksussa. Voi tulla vastaan tilanne missä kuukausittainen lyhennys on liikaa omalle taloudelle ja maksuvapaa tai lyhennysvapaa kuukausi auttaa kasaamaan tilanteen. Muuten ongelmana on automaattisesti aina myöhästymisestä seuraavat maksut. Nämä ovat täysin turhaa kulua, ja ovat vältettävissä luottolaitosten tarjoamien etujen avulla

Vertailu lainan yhdistämistä varten

Kun on aika etsiä sopiva kulutusluotto vanhojen pikavippien yhdistäminen mielessä, kannattaa siihen käyttää hyväksi havaittua metodia. Ensin vertaillaan alustavasti luottolaitokset, niiden ehdot ja esimerkkeinä annetut kulut ja korot. Kannattaa myös tehdä eri summille vertailu. Yleisimpiä lainasummia lainojen yhdistämiseen:

 1. Lainaa 10000€
 2. Lainaa 15000€
 3. Lainaa 20000€
 4. Lainaa 30000€
 5. Lainaa 50000€

Näin isosta valikoimasta saadaan kerralla esiin 4 – 5 kappaletta potentiaalisia lainapalveluita, mistä kannattaa pyytää tarjous kulutusluotosta. Jos lainapalvelussa on ehtoja kuten ikäraja mitä ei voi täyttää, niin ei kannata käyttää aikaansa hakemuksen täyttämiseen. Kun hakemukset on lähetetty, tekee luotonmyöntäjä hakemuksen perusteella luottoarvion. Jos luottoarvio on positiivinen, laina myönnetään ja hakijalle lähetetään lainapäätös sekä lainatarjous. Lainatarjouksesta löytyy aina kaikki uutta pikavippiä koskevat tiedot ja näillä numeroilla tehdään lopullinen lainavertailu. Kun olet saanut haluamasi määrän lainatarjouksia, käy kaikki tarkasti lävitse ja merkitse ylös lainalle kokonaisuudessaan muodostuvat kustannukset kuten kuukausikorko, todellinen vuosikorko, maksettava kertalyhennys, käsittelymaksut sekä tilinhoitomaksut. Kannattaa myös tarkastaa luottopalveluiden tarjoamien ehtojen edut, esimerkiksi kuinka monta lyhennysvapaata kuukautta vuodessa saa, ja joutuuko niistä tai muista palveluista maksamaan lisää. Nyt kun kaikki faktat tarjolla olevista pikalainoista on tiedossa, voit suorittaa lopullisen lainavertailun ja hakea parhaiten sopivaa vippiä millä yhdistäminen lainoille onnistuu. Lainasopimus allekirjoitetaan käyttämällä verkkopankkitunnuksia tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella.

Lainojen yhdistäminen - Säästä rahaa yhdistelylainalla 1

Lainojen yhdistäminen käy helposti oikeilla ohjeilla

Näin yhdistelet lainat

Tässä vielä tiivistetyt ohjeet miten yhdistää lainat onnistuneesti yhdeksi luotoksi. Artikkeli kannattaa lukea yksityiskohtien ymmärtämiseksi, mutta tässä nopea kertaus toimenpiteistä jotka kannattaa tehdä, jos yhdistelmälaina on mielessä. Lainan yhdistys on helppo tapa säästää rahaa, kunhan sen tekee alusta oikein.

 1. Laske kaikkien avoinna olevien lainojen summat, korot sekä kaikki muut kulut mitä tulee suorittaa, että koko vippi voidaan maksaa pois yhdellä kertaa.
 2. Ota tarvittaessa yhteyttä lainanmyöntäjän asiakaspalveluun ja tiedustele maksettava summa suoraan sieltä.
 3. Kun saat selville paljonko tarvitset lainaa vanhojen velkojen pois maksamiseen, ja mitä toimenpiteitä kaikkien vanhojen luottojen maksaminen vaatii, niin voi siirtyä etsimään uutta kulutusluottoa jolla vanhat vipit maksetaan. Kulutusluotto on paras vaihtoehto, koska se tarjoaa mahdollisuuden suuremmille lainasummille kuin muuta pikalainat, ja sen maksuaika soveltuu hyvin rauhalliseen takaisinmaksuun.
 4. Edullinen kulutusluotto yhdistelmälainaan löytyy parhaiten käyttämällä hakukonetta. Voit syöttää lainahakuun kaikki tarvittavat tiedot ja näet heti mitkä luottolaitokset tarjoavat sinun tarpeisiin sopivat lainavaihtoehdot. Kun olet alustavasti vertaillut sopivia luotonmyöntäjiä, jätä lainahakemuksia parhaisiin vaihtoehtoihin.
 5. Saat vastauksena lainatarjouksia ja päätöksiä lainan myöntämisestä, ja näistä löydät kaikki vippiäsi koskevat tiedot. Kuukausikorko, vuosikorko, kertalyhennyksen määrä, kustannukset lainan avaamisesta sekä vertaile kaikki kulutusluotolle muodostuvat kustannukset keskenään, ja löydät parhaan vaihtoehdon millä tehdä yhdistelylaina.

Yhdistä lainat, koska se ei ole erityisen vaikeaa tai monimutkaista, kunhan valmistautuu etukäteen huolella, ja tietää mitä asioita luottoja hakiessa pitää ottaa huomioon.