(Last Updated On: 17.9.2020)

Pikalainan saa heti tilille ilman vakuuksia tai takaajia. Netistä haettavat lainat kuten pikavippi, joustoluotto sekä kulutusluotto tarjoavat mahdollisuuden nostaa isojakin lainoja täysin vakuudettomasti. Vakuudeton laina on loistava vaihtoehto rahoittaa isoja tai pieniä rahan tarpeita. Pankista haettavissa lainoissa on lähes aina pakollisena asetettava vakuus, mikä on yleensä joko kiinteää omistusta, arvopapereita, auto tai jotain muuta arvokasta omaisuutta. Takaaja on toinen henkilö, joka lainasopimuksessa sitoutuu vastaamaan velastaan kuin omastaan. Perinteiset pankkilainat vaativat lähes aina jompaakumpaa isolle lainalle. Pikalainojen paras puoli on mahdollisuus hakea kaiken kokoisia lainoja ilman mitään tarvetta takaajalle tai vakuudelle. Laina ilman vakuuksia antaa taloudellisen vapauden hankkia rahoitusta omatoimisesti, ilman sitoumuksia muihin ihmisiin tai tarvetta laittaa omaisuuttaan pantiksi. Netistä saatavat luotot ovat tuoneet vakuudettomat lainat kaikkien saataville. Totta on, että vakuudettomien lainojen korko on hieman kalliimpi kuin pankista haettavien lainojen, mutta muut edut tasapainottavat tilanteita.

Kaikki pikalainat ilman vakuita

Joustolaina onnistuu helposti ilman vakuuksia nettihakemuksella

Miksi ottaa lainaa ilman vakuuksia?

Lainan hakeminen ilman vakuuksia tai takaajaa on ennen kaikkea vapautta. Se on vapautta päättää itse omista raha-asioistaan, se on vapautta vastata lainasta omatoimisesti eikä omaisuudellaan, ja se on ennen kaikkea vapaus ottaa lainaa silloin kun sitä itse haluaa, siihen mihin itse haluaa. Vakuudet ovat omaisuutta mikä annettaan pantiksi luottoa vastaan. Omaisuudeksi käy osakkeet, asunto, auto tai mikä tahansa muu rahaksi muutettava arvokas omistus. Vakuuden tarkoituksena on varmistaa, että lainapalvelu saa osan sijoituksestaan takaisin, mikäli takaisinmaksussa muodostuu ongelmia. Jos takaisinmaksua ei voi suorittaa sovitusti, on pankilla oikeus realisoida vakuus lyhennysten kattamiseksi. Takaaja on toinen ihminen, yleensä perheenjäsen tai sukulainen, joka takaa sitoutuu vastaamaan lainasta kuin omastaan. Tämä tarkoittaa, että takaava henkilö on vastuussa lainan maksamisesta takaisin ajallaan, mikäli mitään ongelmia muodostuu. Lainan takaaminen on erittäin vastuullinen tehtävä, mihin ei kannata lähteä kevein perustein. Lainan hakeminen ilman vakuuksia tai takaajia on siis huomattavasti stressittömämpi vaihtoehto hakea luottoa. Lainoja ilman takaajaa on hieman kalliimpi vaihtoehto kuin ison lainan hakeminen perinteisesti pankista, mutta vapaudesta kannattaa maksaa pieni hinta.

Onko laina ilman takaajia kalliimpi kuin perinteinen laina?

Kulutusluotto ilman vakuuksia on hieman kalliimpi vaihtoehto, kuin lainan hakeminen pankista vakuuksien tai takaajien kanssa. Luotolle muodostuva korko heijastaa aina lainaajalle muodostuvaa riskiä, ja vakuudettomissa lainoissa riskit ovat korkeammat.

Joustoluotolla 50 - 50000 euroa lainaa vakuitta

Pikalainaa saa heti tilille ilman vakuuksia tai takuita

Erotus korkoprosentissa vaihtele eri lainapalveluiden välillä, joten on vaikea sanoa, kuinka paljon edullisempaa lainan ottaminen pankista on. Lainapalvelut kuten myös pankit tekevät kaikista lainaajista luottoarvion, mikä perustuu yhteisarvioon hakijan tuloista, menoista sekä maksuhistoriasta. Yhteisarvosana määrittää myönnetäänkö hakijalle haettu luotto, ja millä korkoprosentilla luotto myönnetään. Jos asiakkaan luottoarvio antaa olettaa, että takaisinmaksussa voi ilmetä ongelmia, tulee korkoprosentti olemaan kaikissa lainamuodoissa hieman korkeampi. Lainoissa ilman takausta korkeampi korko näkyy muutaman prosentin erotuksena, mutta suurempi painoarvo on henkilön omalla luottoluokituksella. Vapaus minkä lainan ottaminen täysin omatoimisesti tuo on merkittävä tekijä, monelta jää luotto kokonaan ottamatta, mikäli vakuudet ovat pakollisia.

Mitä voi käyttää lainan vakuutena?

Lainalle voi pankissa käyttää vakuutena mitä tahansa arvokasta omistusta. Usein liikkeet jotka myyvät esimerkiksi autoja tai veneitä tarjoavat mahdollisuuden rahoitukseen ostolle. Ostettava auto toimii siis vakuutena lainalle ja auto on rahoituslaitoksen omistama, kunnes velka on maksettu kokonaisuudessaan. Sama pätee asuntolainaan missä joko ostettava asunto, tai aiemmin omistettu asunto asetetaan vakuudeksi lainalle. Tässä tapauksessa pankki joka luoton myöntää, pitää asunnon omistuksen hallussaan, kunnes kaikki suoritukset velalle on maksettu.

Onko rajoituksia mitä lainoja saa ilman takaajia tai vakuuksia?

Rajoituksia lainalle ilman vakuuksia ei ole varsinaisesti ole asetettu. Lainapalveluiden omat ehdot voivat rajoittaa lainan hakemista, mutta varsinaisesti esteitä lainaamiselle on hyvin vähän.

Lainasumma

Lainasummat voivat olla rajoitus, mikäli tarkoituksena on ostaa lainalla asunto. Lainasummat netistä haettavissa pikalainoissa vaihtelee 50 – 50000 euron välillä. 50000 euroa suurempaa lainaa ei ilman vakuuksia saa netistä haettua. Asunnon remonttiin tai tukevaksi lainaksi pikalainoja voi siis hakea, mutta koko asunnon ostamiseen summat ovat liian pieniä. Lainoja voi hakea useita yhtä aikaa, mutta on pääsääntöisesti huono idea lähteä ottamaan päällekkäin monta lainaa. Lainanlyhennykset pitää maksaa joka kuukausi, jonka päälle tulee vielä korot sekä muut kulut. Usean velan yhtäaikainen takaisinmaksu rasittaa henkilökohtaista taloutta, joten ei ole suositeltavaa pitää auki yhtä aikaa useita isoja luottoja.

Maksuaika

Pikalainojen lainasummaa rajoitta erityisesti maksuajat, lainaa ei myönnetä pidemmällä kuin 15 vuoden maksuajalla. Pikavipit ovat lyhytkestoisia 7 – 30 päivän lainoja, missä laina-ajan ylittäminen yleensä johtaa myöhästymiskorkoihin. Pikavippi on mahdollista saada täysin ilman kuluja tai korkoja, kun kyseessä on ensilaina. Joustoluotoissa lainaa voi maksaa takaisin haluamansa ajan, mutta yleensä aika on 1- 4 vuotta. Joustoluoton takaisinmaksussa voi käyttää omaa harkintaa, lainan voi maksaa pois kokonaan, milloin tahansa, tai lyhentää pienemällä summalla joka kuukausi. Kulutusluottoa maksetaan takaisin 1 – 15 vuotta, ja se on myös ainoa keino saada yli 10 000 euron lainasummia.

Lainapalvelun luottoarvio

Lainojenvälityspalvelut voivat asettaa omia ehtojaan lainaamiselle, esimerkiksi kuukausitulot. Pieniessä 50, 100, 200 ja 300 euron lainoissa tulorajoituksia ei ole. Lainasummien kasvaessa aletaan vaatimaan vähintään 1000 – 1200 euroa kuukaudessa vakituisia tuloja. Mitä suurempi lainasumma niin sen enemmän tuloja on oltava. Lopullisen päätöksen lainakelpoisuudesta tekee luottoarvio, mikä kertoo realistisen summan mitä velkaa voidaan maksaa takaisin. Luottoarvioon perustuva luokitus määrittää paljonko lainaa myönnetään ja mitä kuukausittaista lyhennystä siitä maksetaan. Lainapalvelun tekemä luottoarvio on yleensä automatisoitu prosessi, eikä siihen voi varsinaisesti vaikuttaa. Tiedot arvioon pyydetään hakijalta ja kerätään saatavilla olevilla julkisista lähteistä, sekä lainapalveluiden yhteistyökumppaneiden ylläpitämistä rekistereistä.

Heti tilille rahaa ilman takuita

Laina ilman vakuuksia on vapautta!

Lainojen yhdistäminen kannattaa

Luottoa ilman vakuuksia voi hyödyntää myös lainojen yhdistämiseen. Koska on mahdollisuus hakea isompaa lainaa sitomatta kiinni omaa omaisuutta, antaa se mahdollisuuden säästää omia varoja sekä yksinkertaistaa luottojen takaisinmaksua yhdistämällä lainat. Lainojen yhdistämisellä säästää helposti useita satoja, ellei tuhansia euroja rahaa. Usean lainan maksaminen yhtä aikaa käy kalliiksi. Jokaiselle lainalle muodostuu oma kuukausikorko, sekä tilinhoitamisesta ja lainan ylläpitämisestä koituu yleensä myös kustannuksia. Kun kustannukset ja lyhennykset kertautuvat useaan otteeseen jokaisen lainan kohdalla, voi niistä kertyä huomattavan iso summa. On turhaa maksaa paljon rahaa tilinhoidoista sekä muusta, kun nämä kaikki voidaan tuoda yhden lainan alle. Lainan yhdistäminen käy vaivattomasti: Hae lainaa ilman vakuuksia tai takuuksia sopivasta lainapalvelusta niin paljon, että voit maksaa pois avoinna olevat lainat. Tämän jälkeen sinun tulee maksaa lyhennyksiä sekä vuosikorkoa ainoastaan yhdestä lainasta. Yhden lainan lyhennysten suunnittelu on helpompaa, ja koska käteen jää ylimääräistä rahaa säästöön turhien kulujen poistumisen jälkeen! Osa palveluista tarjoaa lainojen yhdistämiseen palvelua, missä rahoituslaitos selvittää sopii pois vanhojen velkojen maksamisen, tavallaan ostaa lainasi haltuun. Jos rahoituslaitos ei tarjoa palvelu, voi omat lainansa yhdistää itse. Se vaatii hieman työtä, mutta tarjoaa paljon etuja pitkässä juoksussa. Jos on useita pikavippejä, joustoluottoja tai kulutuslainoja avoinna, kannattaa ne yhdistää yhden halvan lainan alle.

Vakuudettomat lainatuotteet

Vakuudettomia lainatuotteita on markkinoilla useita kappaleita. Netistä haettavat pikalainat ovat kaikki mahdollista saada ilman takaajia tai vakuuksia, mikä ei onnistu perinteisestä kivijalkapankista laisinkaan. Pikalainoista löytyy luottoa kaikkiin tarpeisiin, 100, 400 euron lainoista aina 40000 tai 50 000 euron luottoihin saakka.

Pikavippi

Pikavippi ilman vakuuksia on tuttu lainatuote jo vuosien takaa. Ajat ovat muuttuneet ja villit korot on saatu kuriin lakisäätelyn avulla. Nyt pikavipit on korkeintaan 49.9 % korolla myönnettävä laina, mutta useat vipit saa huomattavasti edullisempaan hintaan. Pikavipit sopivat parhaiten nopeaan rahan tarpeeseen, vippi on tarkoitus maksaa takaisin 3 – 30 päivän kuluessa. Ensilainaa saa ilman kuluja ja korkoja, missä lainasta maksetaan takaisin ainoastaan lainasumma, ei mitään korkoa tai kulua luotolle muodostu. Jos pikavippejä ei makseta ajoissa takaisin, voi niille muodostua todella korkeat käsittelykustannukset sekä myöhästymiskorot. Pikavippi, varsinkin ilman kuluja tai korkoja, on ehdottomasti nopein ja varmin keino saada muutama satanen rahaa tilille heti.

Joustoluotto

Joustoluotot ovat tililuottojen uusin muoto, lainan hakijalle avataan luottotili. Luottotilille määritetään limiitti, mitä tililtä voi korkeintaan nostaa omalle pankkitilille. Kun lainaa lyhennetään, palautuu lyhennettävä summa nostettavaksi luottotilille. Yleensä luottoraja tilille on 2000 3000 euroa, mistä voi tililleen nostanaa kerralla tai osissa sen verran, kun tarvetta luotolle on. Joutoluoton paras puoli on sen joustavuus käytössä, lainatililtä voi nostaa rahaa tarvittaessa ja jos tarvetta ei ole, voi velkaa maksella pois haluamaansa tahtia. Lainan voi maksaa pois yhdellä kertaa ilman erillistä ilmoitusta, tai sitten sovitusti kuukausittaisella tasalyhennyksellä. Kun lainasaldo on suoritettu, eikä uusia nostoja tililtä tehdä, lainasopimus umpeutuu sovitun ajan kuluttua. Joustoluoton korot vaihtelevat suuresti, kannattaa ehdottomasti vertailla eri lainatarjoukset huolella. Vaihtoehtoja rahoituspalveluille on lukuisia, lainasummat ovat samat melkein kaikissa palveluissa. Joustoluottoa voi käyttää samalla tavalla kuin pikavippiä: Useat lainapalvelut tarjoavat joustoluoton ilman korkoa tai kuluja ensilainaajalle. Ensilainaa on mahdollista saada jopa 1000 euroa ilman kuluja tai korkoja.

Kulutusluotto

Kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia on ehdottomasti paras keino saada isoja lainsummia tilille. Kulutusluoton laina-aika on suunniteltu erityisesti isoja lainoja silmällä pitäen. Alle 1 vuoden laina-aikaa harvemmin löytää, minimissään aika voi olla 6 kuukautta jos lainapalvelu on erikoistunut tarjoamaan myös pienempi lainasummia. Yleensä kulutusluoton lainasummat ovat 1000 – 50000 euroa, mutta 500 – 1000 euron lainoja on myös mahdollista saada kulutusluottona. Parhaiten kulutusluotto sopii isojen lainojen hakemiseen: lainan takaisinmaksuaika on parempi isolle summalle kuin pienelle. Todella pienten lyhennysten maksaminen ei ole asiakkaan puolesta järkevää, koska kulut muodostuvat nopeasti korkeammaksi kuin lainattu summa. Kulutuslainaa haetaan yleensä isoihin ostoihin, kulutusluotto ilman vakuuksia tai takaajia on loistava tuki auton tai veneen ostamiseen, remontin tekemiseen tai vaikka maailman ympäri matkaan. Kulutusluottoa myöntävät palvelut usein tarjoavat myös mahdollisuuden lyhennysvapaisiin kuukausiin, eräpäivän siirtämiseen tai uuden lyhennyksen laskemiseen.

Vertaislaina

Heti tilille rahaa ilman takuita tai vakuita

Laina ilman vakuuksia on vapautta!

Vertaislaina on uusi lainatuote, missä rahoittaminen lainalle tapahtuu joukkorahoituksen avulla. Yhteisörahoituksenakin tunnettu muoto perustuu ajatukseen missä yksityiset ihmiset lainaavat rahaa toisille yksityisille ihmisille. Välissä toimiva yritys toimii lainan välittäjänä, yhdistäen sijoittajat ja lainaa hakevan tahon sekä pitäen huoli kaikesta sopimusvelvoitteista ja vastuista. Välittäjä etsii lainahakemuksen perusteella sopivat sijoittajat lainalle, sopii lainan yksityiskohdat sijoittajien ehtojen perusteella, tekee paperit sekä muut sopimukset sekä maksaa lainan hakijalle. Vertaislainan paras puoli on matala korkoprosentti. Lainan saa ilman vakuuksia tai takaajia ja tämä varmasti onkin halvin keino hakea pikalainaa. Suurin erotus muihin netistä haettaviin pikalainoihin on käsittelyaika: lainan myöntämiseen voi mennä pidempi aika kuin esimerkiksi pikavipin, varsinkin jos korkoprosentti on määritetty alhaiseksi.  

Hae lainaa ilman takaajia tai vakuuksia

Lainahaun avulla voit hakea kaikki rahoituspalvelut, jotka myöntävät lainat vakuudettomina.

Pikavipit

Vivus

Vivus lainapalvelusta saat 10 – 400 euroa pikavippiä ensilainalla ilman kuluja ja korkoja. Vivukselta saa myös kulutusluottoa 2010 euroon asti, maksuajan voi joustoluotossa päättää itse. Vivuksen ensilaina on markkinoiden parhaita lainatarjouksia.

Luottoraha

Luottoraha myöntää kulutusluottoa, joka toimii täysin vastaavasti kuin vipit sillä erotuksella, että Luottorahan lainassa korot eivät hyppää kattoon, mikäli lyhennys on myöhässä. Luottorahan vipin voi maksaa pois rauhassa ajan kanssa, tai kerralla.

Ainalaina

50 – 2000 euroa pikavippiä, mikä myönnetään kulutusluotto tililainalla. Laina ilman vakuutta Ainalainasta saa valitsemallaan maksuajalla, joten pienet luotot ilman vakuuksia onnistuu Ainalaina palvelusta helposti.

Joustoluotot

Ferratum

Ferratumin joustoluotto tarjoaa luottoa ilman vakuutta heti tilille jopa 2000 euroa. Ensimmäinen kuukausi on täysin koroton, lainasta maksetaan vain käsittely kustannukset, mikäli suoritus tehdään ennen ensimmäistä eräpäivää.

Lainasto

3000e laina ilman vakuutta Lainastolta kätevänä joustoluottona. Lainan ensimmäinen nosto on täysin kuluton, ja lainan minimilyhennys on 50 euroa kuukaudessa. Luoton voi maksaa pois kerralla tai useassa osassa.

Kulutusluotot

Bank Norwegian

Bank Norwegianilta saa kulutusluottona lainaa heti tilille 50000 euroa, mikäli tarvittavat tulot löytyvät. Bank Norwegianilta on mahdollisuus myös saada luottokortti, millä saa luottoa edullisesti 2000 euroon asti. Luottokorttia voi käyttää nettiostoihin sekä automaattinostoihin.

Lendo

Lendo tarjoaa mahdollisuuden hakea tililainana myönnettyä kulutusluottoa 500 – 50000 euroa ilman takaajia tai vakuutta. Lainan hakeminen käy vaivattomasti netistä, ja rahaa tilille saa saman päivän aikana. Velalle on pitkä 1 – 15 vuoden maksuaika, mikä pitää lainan korot edullisempana!

Zmarta

500 – 50000 euroa joustolainaa tilille onnistuu Zmartan kautta täysin vakuutta ja takaajaa. Zmartalta saat monta tarjousta yhdellä lainahakemuksella, mikä auttaa valinnan tekemisessä. Takaisinmaksu luotolle tehdään 1 – 15 vuoden kuluessa. Sopimuksessa myönnetään maksuvapaita kuukausia sekä mahdollisuus eräpäivän siirtoon sekä lyhennyksen muuttamiseen.

Lopuksi

Lainaa ilman vakuuksia on helppo saada netin pikalainoilla. Pankista laina ilman takaajia on vaikeampi suoritus, ja sen takia kannattaa kaikki pienlainat ja vipit hakea netistä. Vaikka korkoprosentissa maksaa hieman enemmän, niin vastapainona saa vapauden hakea kulutusluottoa ilman takaajia. Valinnan vapaus on tärkeää luoton hakemisessa. Netistä haettavien pikalainojen avulla saat aina parhaan tarjouksen täysin omatoimisesti. Luotot ja lainat kannattaa ehdottomasti vertailla huolellisesti ennen laina hakemista, vaikka tarkoituksena olisi hakea luotollinen laina.