Lainaa ilman vakuuksia on järkevää hakea, jos ylimääräiselle rahalle tulee yllättävä tarve. Tällaisia ovat tilanteet, joissa vaikkapa auto tai jääkaappi hajoaa yllättäen, ja korjaukseen tai uuden hankkimiseen tarvitaan lisärahaa.

Vakuudeton laina on tyypiltään sellainen, että sen saa käyttöön todella nopeasti ja helposti. Syy löytyy juurikin siitä, ettei lainan hakeminen edellytä erilaisten vakuuksien asettamista ikään kuin takuuksi lainaa vastaan.

Mistä sitten löytyy edullisin vakuudeton laina ja mihin kaikkeen vakuudetonta lainaa pystyykään oikein hyödyntämään? Entäpä millainen on vakuudeton laina korko? Nämä ja monet muut vakuudettomiin lainoihin liittyvät asiat käydään läpi tällä sivulla.

Kulutusluottoa24 -sivuston kautta voi myös vertailla eri lainantarjoajia ja löytää parhaimman lainatarjouksen. Hae lainaa ilman vakuuksia jopa 60 000 euroon asti!

Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Parhaat lainat ilman vakuuksia 2024

Lainaa ilman vakuuksia tai takaajaa

Löydät parhaat vakuudettomat lainat vuodelle 2024 alapuolelta. Valitse itsellesi sopiva lainapalvelu ja siirry hakemaan lainaa ilman vakuuksia heti tilillesi.

LainapaikkaLainasummatLaina-ajatIkäArvosanaTutustu
Ferratum Joustava1€ - 4000€3kk - 5v22 v
Lainaaheti.fi500€ - 60000€1v - 15v18 v
Haelaina.fi1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Kulutusluotto.com1000€ - 60000€1v - 15v20 v
Rahoituslaitos100€ - 60000€1v - 20v20 v
Vippi.org1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Omalaina.fi100€ - 60000€1v - 20v18 v
Lainapaikka1000€ - 60000€1v - 15v18 v
Bondora100€ - 10000€3kk - 5v18 v
Etua.fi500€ - 60000€1v - 15v20 v

Mikä on vakuudeton laina?

Parhaat vakuudettomat lainat 2024

Kun kyseessä on esimerkiksi iso asuntolaina tai muu perinteisempi laina, edellyttää sellaisen hakeminen lähes aina vakuuksia. Nämä vakuudet voivat olla esimerkiksi säästöjä tai osakkeita ja ne toimivat ikään kuin takuina lainan takaisinmaksusta.

Jos vakuudeksi asettaa esimerkiksi omat säästöt ja lainan takaisinmaksussa ilmenee ongelmia, menettää ne lainantarjoajalle.

Lainaa ilman vakuuksia voi siis hakea nopeasti ja helposti ilman, että sen vakuudeksi tarvitsee asettaa minkäänlaista “panttia” tai ottaa takaajaa kylkeen. Tällaiset lainat ovat tarkoitettu lyhytaikaisiksi ja ne saa nopeasti käyttöön, mutta vastapainoksi siihen tulevat hieman suuremmat korot.

Tyypillisimmät lainojen vakuudet

Jos kyseessä on esimerkiksi suurempi pankkilaina, kuten asuntolaina, voi sen saaminen edellyttää vakuuksia. Tällaisia vakuuksia ovat esimerkiksi:

 • Metsäomistukset
 • Omistusasunto
 • Arvopaperit
 • Säästöt
 • Osakkeet
 • Henkilötakaaja

Lainapaikalle vakuudeksi kelpaava omaisuus tunnetaan myös termillä reaalivakuus. Sen ideana on käytännössä se, että mikäli lainan takaisinmaksussa ilmenee haasteita, lainantarjoaja saa sen itselleen myytäväksi.

Omaisuuden ei ole pakko olla omaa, vaan sellaisena toimii myös esimerkiksi omien vanhempien omistama talo. Toisinaan myös auton käyttäminen vakuutena on mahdollista, mutta tämä ei ole kovin yleistä.

Vakuutena toimii tarvittaessa myös henkilötakaaja. Se tarkoittaa toista yksityishenkilöä, joka on useimmiten sukua lainanottajalle. Jos itse ei selviä lainan takaisinmaksusta, voidaan laina periä kyseiseltä takaajalta.

Mistään tällaisesta ei kuitenkaan tarvitse murehtia silloin, kun hakee lainaa ilman vakuuksia.

Vakuudellinen vai vakuudeton laina?

Laina ilman vakuuksia Vakuudellinen laina
Hakeminen onnistuu helposti netin kautta Vaatii useimmiten pankissa asioimista (esim. lainaneuvottelut asuntolainalle)
Lainapäätöksen voi saada jopa minuuteissa Lainapäätöksen saamisessa kestää kauemmin
Vakuudetonta lainaa on mahdollista käyttää joustavammin ilman isompia rajoitteita Suunnattu usein yhden tietyn asian hankkimiseen (esim. auto tai asunto)
Yleensä korkeampi korko Alhaisempi korko
Vakuudeton laina on lyhytaikainen Pitkäaikainen laina

Kenellä on mahdollista hakea lainaa ilman vakuuksia?

Kuka voi saada lainaa ilman vakuuksia tai takaajia?

Lainaa ilman vakuuksia heti tilille ei voi saada tuosta vaan, vaan sen saamiseksi tulee täyttää muutamia eri kriteerejä vuonna 2024. Niitä ovat esimerkiksi nämä:

 • Puhtaat luottotiedot = ei maksuhäiriömerkintää
 • Suomalainen pankkitili
 • Säännölliset ja riittävän suuret tulot lainan takaisinmaksuun (myös tuet ja eläke lasketaan)
 • Ilman vakuuksia lainat 18-vuotiaalle
 • Pysyvä kotiosoite Suomessa

Lainakriteereissä voi olla pieniä eroavaisuuksia eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä esimerkiksi iän tai tulojen suhteen. Näin ollen kannattaakin kaikessa rauhassa tutustua eri lainantarjoajiin, jotta löytää varmasti sen vaihtoehdon, joka sopii itselle kaikkein parhaiten.

Ja vaikka joitakin kriteerejä ei täyttäisi ihan timanttisella tasolla, voi hakemuksen aina koittaa lähettää. Se ei nimittäin sido mihinkään ja on täysin ilmaista.

  Rahalaina

Lainaa ilman vakuuksia pienillä tuloilla

Vakuudeton laina on mahdollista hakea myös hieman pienempien tulojen voimin, mutta tällöin tarjolla ei välttämättä ole järin edullista lainaa ilman vakuuksia. Lainan määrä ei myöskään ole maailman suurin, koska lainasumma on suhteutettu tuloihin.

Lainan saaminen pienemmilläkin tuloilla on siis mahdollista, vaikka ei tosin täysin taattua. Jos tulojen lisäksi saa kuitenkin jonkinlaisia etuuksia, on lainan saaminen hieman todennäköisempää. Siitäkin huolimatta korko tosin on korkeampi kuin sellaisella hakijalla, jolla on suurempi tulotaso.

Mitään yksiselitteisiä sääntöjä ja lukuja tähän ei kuitenkaan voi antaa, koska jokaisella rahoituslaitoksella ja pankilla on omanlaisensa luottokriteerit.

Sen voi kuitenkin todeta, että vertailun ja kilpailutuksen avulla on mahdollista selvittää, millaisten ehtojen saattelemana luotonmyöntäjät ovat halukkaita tarjoamaan lainaa pienille tuloille.

Lainaa ilman vakuuksia työttömälle

Onko lainaa ilman vakuuksia työttömälle olemassa? Kyllä on – tietyillä ehdoilla. Työttömän on mahdollista saada lainaa ilman vakuuksia, jos rahoituslaitos tai pankki on sitä mieltä, että maksukyky on riittävä työttömyydestä huolimatta.

Vakuudeton laina työttömälle ei välttämättä ole halvin mahdollinen, vaan siinä on yleensä mukana normaalia suurempi korko. Tällä lainantarjoaja pienentää omaa riskiään, mikä on enemmän kuin ymmärrettävää.

Tästä johtuen kannattaa kuitenkin olla erityisen varma siitä, että lainan saa maksettua varmasti takaisin. Tässä on hyvä huomioida myös yllättävät ja odottamattomat tilanteet, kuten viivästykset tukien saamisessa. Työttömänä on tärkeää olla realistinen oman maksukyvyn kanssa, koska se uusi työpaikka ei välttämättä tipahdakaan silmien eteen niin nopeasti kuin alun perin ajatteli.

Jos lainaa hakiessa on täysin ilman tuloja, silloin ei ole mahdollista saada positiivista lainapäätöstä. Se ei toki ole yllätys, koska ilman tuloja on mahdollista maksaa lainaa ylipäätään takaisin. Mikäli kuitenkin saa esimerkiksi työttömyyskorvausta tai vaikkapa ansiosidonnaista päivärahaa, lainaa on mahdollista saada.

Hae lainaa ilman vakuuksia 2024 näin

 1. Syötä haluamasi vakuudeton lainasumma hakuun ja suuntaa listauksen pariin, jossa näkyvät eri lainantarjoajat.
 2. Tee alustava vertailu tarjolla olevista lainoista ja valitse omasta mielestäsi paras sekä edullisin vakuudeton laina.
 3. Mene lainantarjoajan sivuille ja tee lainahakemus. Täytä hakemus huolellisesti, jotta kaikki sujuu mahdollisimman jouhevasti.
 4. Lue läpi saadun tarjouksen lainaehdot, ja jos kaikki vaikuttaa olevan kunnossa, hyväksy tarjous.
 5. Saat lainaa ilman vakuuksia heti tilille.

Laina ilman vakuuksia eri tarkoituksiin

Joustoluotto ilman vakuuksia

Joustoluotto on jatkuva luotto, jota ei ole pakko nostaa kerralla tilille. Sen sijaan lainanhakijalle myönnetään luottoraja tiettyyn summaan asti, ja tuon rajan puitteissa voi tehdä nostoja vapaasti omien tarpeiden mukaan.

Pienemmät lainat 500 eurosta esimerkiksi 2000 euroon asti ovat usein juurikin tililuoton muodossa.

Joustoluotossa, joka tunnetaan myös limiittiluottona, maksetaan korkoa ainoastaan siitä summasta, jonka on nostanut tilille. Ne eivät siis koske koko summaa, toisin kuin monilla muilla lainatyypeillä. Ja kun joustoluottoa maksaa takaisin, vapautuu se aina sitä mukaa takaisin nostettavaksi.

Joustoluotto ilman vakuuksia on siis hyvin joustava ja kätevä luottomuoto, joka sopii etenkin niihin tilanteisiin, joissa rahantarve ei ole täysin tiedossa. Huono puoli tässä kuitenkin on se, että rahaa saattaa nostaa käyttöön liian heppoisin perustein.

Kulutusluotto ilman vakuuksia

Kulutusluotto on rahoitusyhtiön tai pankin tarjoama kertalaina, joka on hyvä vaihtoehto esimerkiksi vapaa-ajan ja arjen menoihin. Useimmiten kulutusluoton suuruus on noin tuhannesta eurosta kymmeneen tuhanteen euroon ja se sopii hyvin äkillisiin tarpeisiin sekä pidemmän harkinnan ostoksiin.

Tällaisista hyviä esimerkkejä ovat:

 • Matkustaminen
 • Auton / asunnon remontointi
 • Kodinkoneen hajoaminen

Kulutusluoton hakeminen onnistuu ilman takaajia tai vakuuksia, mutta ihan täysin vapaasti suuria rahasummia ei voi saada. Lainan määrään vaikuttavat niin hakijan tulot kuin yleinen maksukykykin. Useimmiten tuloista pyydetään myös tositetta ennen kuin laina myönnetään.

  Edullinen laina

“Helpoin” tai pikemminkin varmin tapa saada myönteinen kulutusluottopäätös etenkin suurempien summien kanssa on rinnakkaishakijan hyödyntäminen.

Kulutusluoton avulla on myös mahdollista yhdistää nykyiset kalliit lainat, pikavipit ja osamaksut yhdeksi suuremmaksi, mutta edullisemmaksi lainaksi – taloudellisen tilanteen sen salliessa.

Kulutusluoton hakemisessa on aina ehtona se, että luottotiedot ovat moitteettomat.

Vakuudeton yhdistelylaina

Yhdistelylaina on laina, jossa ideana on ottaa yksi suurempi laina, jolla nykyiset lainat maksetaan pois. Kuukausitasolla lainojen yhdistäminen tuo selvää säästöä sekä ennustettavuutta ja helppoutta talouden hallintaan.

Yhdistelylainan ottaminen on järkevää, jos takataskusta löytyy samaan aikaan esimerkiksi luottokortteja, monia lainoja ja erilaisia osamaksuja.

Yhdistelylainalla saa ainoastaan yhden lainan, jota lyhennetään pois kuukausittain. Sen avulla esimerkiksi korkokuluissa säästää merkittävästi, minkä lisäksi kuukausierästä tulee pienempi. Kulut ovat muutenkin alhaisemmat, koska mukana ei ole esimerkiksi niin monia tilinhoitopalkkioita ja/tai muita palvelumaksuja.

Autolaina ilman vakuuksia

Autolaina on auton hankkimista varten otettava pikalaina, jonka avulla on tarkoitus kattaa auton hankkimiseen koituvat kustannukset. Autolainan avulla voi suunnata ostamaan joko uuden tai käytetyn auton riippuen siitä, mikä sopii parhaiten omaan tilanteeseen.

Autolainaa pystyy saamaan sekä rahoitusyhtiöiltä että pankeilta. Monilla autoliikkeillä on itse asiassa yhteistyökumppanina jokin rahoituslaitos, joka on tarjoamassa rahoitusta auton ostamiseen. Kannattaa kuitenkin vertailla ja kilpailla muitakin vaihtoehtoja, koska ensimmäinen vastaantuleva vaihtoehto ei mitä todennäköisimmin ole se edullisin.

Millainen sitten on konkreettisesti autolaina ilman vakuuksia? Kun sillä ostaa auton, auto siirtyy suoraan ostajan “omistuksiin”, mutta siitä ollaan velkaa rahoitusyhtiölle tai pankille niin pitkään, että laina on saatu maksettua kokonaan.

Vakuudeton asuntolaina

Tyypillisesti asuntolaina on lainatyyppi, jonka ensisijaisena vakuutena nähdään itse asunto. Se ei kuitenkaan toimi koko vakuutena, vaan ainoastaan 70 % saakka. Asunnon hankintahinnasta 15 % tulisi löytyä säästöistä, paitsi ensiasunnon ostajilla, joille säästöjen osuudeksi riittää 5 %.

Jos säästöjä ei löydy riittävästi, vakuutena voi hyödyntää myös esimerkiksi arvopapereita, kiinteistöjä ja/tai metsää. Tällaiset eivät kuitenkaan ole itsestäänselvyys etenkään nuorten hakijoiden kohdalla.

Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen, sillä tällaisessa tilanteessa asuntolainalle voi hakea valtiontakausta. Sitä voi kuitenkin saada korkeintaan 20 % asuntolainasta.

Asuntolainan hakijoille myydään pankkien toimesta myös omatakauksia. Omatakauksen voimin asuntolainaa voi nostaa enemmän kuin mitä lainakatto sanoo, ja asuntolainalla pystyy kattamaan jopa 95 % hinnasta. Tämä tarkoittaa, että hakijan tarvitsee kustantaa vain 5 %.

Yrityslaina ilman vakuuksia

Yrityksillä on mahdollista saada kassavirtaan pientä helpotusta tai investointimahdollisuuksia kasvuun hakemalla yritysrahoitusta ilman vakuuksia. Sitä voi hyödyntää monissa tilanteissa, kuten:

 • Varaston laajeneminen
 • Panostus markkinointiin
 • Uuden hyödyllisen ohjelmiston hankkiminen
 • Työntekijän palkkaaminen
 • Uusi aluevaltaus

Kaikkia näitä yhdistää se, että pitkällä tähtäimellä näillä on mahdollista saada aikaiseksi lisää kassavirtaa. Rahoitus pitää kuitenkin hoitaa kuntoon ennen kuin positiivisista vaikutuksista pääsee nauttimaan.

Vakuudeton laina korko – Millainen se on?

Lainaa ilman vakuuksia - korot ja kulut

Ihan kuten kaikkien vakuudellisten lainojen, myös vakuudettomien lainojen korko määräytyy tapauskohtaisesti. Korko on joka tapauksessa hieman suurempi kuin vakuudellisessa lainassa, koska lainantarjoajan näkökulmasta riski on suurempi vakuuksien puuttumisen vuoksi.

Tätä nykyä vakuudeton laina korko alkaa noin 4-5 prosentin paikkeilta. Esimerkiksi 10 000 euron vakuudettomassa lainassa korko on 7-15 % väliltä. Tätä pienemmäksi korot tahtovat mennä vain isommissa lainoissa.

Vakuudettoman lainan hinta ei ole kiinni pelkästä pankin riskiarviosta, vaan hintaan vaikuttavat myös lainasumman suuruus sekä takaisinmaksuaika. Lainaa ilman vakuuksia voi saada sitä pienemmällä korolla, mitä suurempi lainasumma ja pidempi takaisinmaksuaika on.

  Lainaa 20-vuotiaalle

Lainaa ilman vakuuksia ja luottotietoja

Maksuhäiriömerkintä tekee lainan saamisesta huomattavan paljon vaikeampaa, minkä johdosta lainaa ilman vakuuksia ja luottotietoja on mahdollista saada pitkälti ainoastaan poikkeustilanteessa.

Jos on tarvetta saada lainaa ilman luottotietoja ja vakuuksia, kannattaa ottaa avuksi rinnakkaishakija tai takaaja. Kun lainasta vastaa kaksi henkilöä, sen saaminen voi olla hieman helpompaa, mutta ei missään nimessä varmaa. Maksuhäiriömerkinnästä johtuen sillä on iso merkitys, kuinka vankka rinnakkaishakijan takaisinmaksukyky lainan suhteen on.

Kannattaa pitää mielessä, että lainantarjoajat käyvät jokaisen lainanhakijan tilanteen läpi yksilöllisesti. Jos hakijalta sattuu löytymään maksuhäiriömerkintä pitkän ajan takaa, mutta siihen on yhdistetty suuret tulot, on lainan saaminen todennäköisempää. Ja jos siihen yhdistää vielä rinnakkaishakijan, voi lainan saaminen olla jo lähes taattu.

Älä kuitenkaan ylläty siitä, jos vakuudeton laina maksuhäiriöiselle jää saamatta.

Lainaa ilman vakuuksia ja liitteitä

Laina ilman vakuuksia pankista voi olla melko työlästä hakea, sillä yleensä hakuprosessiin liittyy myös erilaisten liitteiden toimittaminen. Siltä ei voi välttyä, koska ilman niitä hakemus ei mene edes käsittelyyn.

Näitä liitteitä ovat esimerkiksi:

 • Eläketodistus
 • Työtodistus
 • Viimeisin palkkatodistus

Jos tarvitsee lainaa ilman vakuuksia ja liitteitä, onnistuu sellaisen hakeminen näiltä sivuilta löytyvien rahoituslaitosten kautta. Muista kuitenkin, että mikäli summa on riittävän suuri, voi liitteiden kysely tulla ajankohtaiseksi lainahakemuksen käsittelyn jälkeenkin.

Ota huomioon, ettei tällaisia liitteitä kysellä kiusaamisen vuoksi. Se on vain merkki siitä, että pankki/rahoitusyhtiö haluaa toimia vastuullisesti ja varmistua siitä, että lainanhakijalla todella on riittävät taloudelliset edellytykset maksaa laina takaisin.

Lainaa ilman vakuuksia heti rinnakkaishakijan kanssa

Lainaa ilman vakuutta ei ole pakko hakea yksin, vaan sen hakeminen onnistuu myös rinnakkaishakijan kanssa, joka voi olla esimerkiksi aviopuoliso. Miksi lainaa sitten kannattaisi hakea yhdessä?

Jokainen pankki sekä rahoituslaitos haluaa lähtökohtaisesti tarjota hakijalle lainarahaa järkevin perustein hyvillä ehdoilla. Kun mukana on rinnakkaishakija, lainantarjoajan riski pienenee, sillä yhden sijaan lainan takaisinmaksusta vastaa kaksi henkilöä.

Kun hakee vakuudetonta lainaa rinnakkaishakijan kanssa, voi saada matalamman riskitason kautta myös alhaisemman korkotason. Ja kun korot ovat alhaisemmat, itse lainakin on edullisempi.

Tämän lisäksi rinnakkaishakija voi ylipäätään parantaa todennäköisyyksiä saada laina. Tässä on kuitenkin syytä muistaa, että mikäli alkuperäinen lainanhakija ei selviä lainasta, lankeaa koko summa kokonaan toisen harteille. Siksi lainaa ilman vakuuksia heti tilille kannattaa hakea realistinen summa myös silloin, kun mukana on rinnakkaishakija.

Lainaa ilman vakuuksia: Plussat ja miinukset

 

Hyvät puolet Huonot puolet
Ei tarvetta vakuuksille Kulut ja korot ovat melko suuret
Lainaprosessi on simppeli ja nopea Vakuudeton laina sopii vain lyhytaikaiseksi lainaksi
Käyttö on joustavaa Korkojen nousu voi aiheuttaa oman takaisinmaksukyvyn ylittymisen
Parhaat lainat ilman vakuuksia 2024

Usein Kysyttyä – Lainaa ilman vakuuksia

Mikä on laina ilman vakuuksia?

Laina ilman vakuuksia on helposti ja nopeasti haettavissa oleva laina, joka ei edellytä takaajia tai vakuuksia, kuten säästöjä tai omistusasuntoa. Kyseessä on siis hyvin joustava laina, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin.

Miten vakuudeton laina ja vakuudellinen laina eroavat toisistaan?

Vakuudeton laina on haettavissa täysin ilman takaajia tai vakuuksia. Lainan saa käyttöön nopeammin, mutta se on hieman kalliimpi.

Millainen vakuudeton laina korko on?

Yhtä oikeaa vastausta tähän ei ole, sillä lainan korko katsotaan aina tapauskohtaisesti hakijan mukaan. Lisäksi siihen vaikuttavat esimerkiksi lainan takaisinmaksuaika sekä lainasumman suuruus. Karkeasti voi kuitenkin sanoa, että korot voivat olla noin 4-15 %.

Kuinka paljon lainaa ilman vakuuksia voi saada?

Lainaa ilman vakuuksia pystyy hakemaan muutamasta sadasta eurosta aina 60 000 euroon asti. Se, kuinka paljon lainaa todellisuudessa saa, riippuu kuitenkin monesta tekijästä, kuten tuloista, lainantarjoajasta, luottotietojen puhtaus ja mahdollinen rinnakkaishakija.

Kuinka laina ilman vakuuksia ja laina ilman takaajia eroavat toisistaan?

Laina ilman vakuuksia on laina, johon ei aseteta “takuuksi” minkäänlaista omaisuutta. Laina ilman takaajaa on puolestaan laina, johon ei oteta mukaan ulkopuolista takaajaa. Jälkimmäinen näistä voi kuitenkin olla myös vakuudellinen ja siinä tapauksessa lainanhakijalla tulisi olla omaa omaisuutta.

Mistä edullisin vakuudeton laina?

Edullisin vakuudeton laina löytyy tältä sivulta löytyviltä lainantarjoajilta, joista parhaimman vaihtoehdon löytää helpon vertailun avulla.

Samankaltaiset artikkelit