Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Miksi valita pitkä maksuaika lainalle?

Lainaa pitkalla maksuajalla

Pitkä maksuaika lainalle tarjoaa monia etuja verrattuna lyhyemmän maksuajan lainoihin. Pitkällä maksuajalla voit jakaa lainan takaisinmaksun suuremmalle ajanjaksolle, jolloin kuukausittaiset maksuerät ovat pienempiä ja hallittavampia. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä, jos tulojesi määrä vaihtelee tai sinulla on muita taloudellisia velvoitteita.

  • Joustavuus: Pitkä maksuaika antaa sinulle enemmän joustavuutta lainasi takaisinmaksussa. Voit sovittaa lainan takaisinmaksun omaan taloustilanteeseesi ja elämäntilanteeseesi paremmin kuin lyhyen maksuajan lainassa.
  • Hallittavat maksuerät: Kun laina-aika on pidempi, kuukausittaiset maksuerät ovat pienempiä. Tämä tekee lainan takaisinmaksusta helpompaa ja hallittavampaa.
  • Taloudellinen turvallisuus: Pitkä maksuaika tarjoaa taloudellista turvallisuutta. Jos taloustilanteesi muuttuu yllättäen, pienemmät kuukausittaiset maksuerät voivat auttaa selviämään taloudellisesta haasteesta.

Jos olet miettinyt pikaluoton ottamista, kannattaa harkita myös pitkän maksuajan lainaa. Pitkä maksuaika tarjoaa usein edullisemman koron ja pienemmät kuukausittaiset maksut, mikä voi olla taloudellisesti järkevämpää pitkällä aikavälillä. Kuten aina lainaa hakiessa, kannattaa vertailla eri lainavaihtoehtoja ja niiden kuluja ennen päätöksen tekemistä.

On tärkeää muistaa, että pitkä maksuaika tarkoittaa yleensä suurempia korkokuluja koko laina-ajan yli. Tämä johtuu siitä, että korko lasketaan jäljellä olevasta lainasummasta, joka on suurempi pitkällä maksuajalla. Tästä huolimatta pitkä maksuaika voi olla hyvä vaihtoehto, jos haluat pitää kuukausittaiset lainanmaksut hallittavina.

Hae lainaa pitkällä maksuajalla Kulutusluottoa24.fi:ssä

Lainan hakeminen pitkällä maksuajalla on järkevä ratkaisu, kun haluat jakaa lainan takaisinmaksun useammalle kuukaudelle tai jopa vuosille. Kulutusluottoa24.fi:n kautta voit saada edullisen lainan, joka sopeutuu sinun taloudelliseen tilanteeseesi. Voit hakea lainaa heti, ja saat päätöksen nopeasti.

Kun valitset pidemmän laina-ajan, lainan kuukausittainen takaisinmaksu tulee yleensä pienemmäksi, mikä voi helpottaa taloudellista tilannetta. Kuitenkin on tärkeää muistaa, että pitkä laina-aika saattaa tarkoittaa suurempia korkokuluja pitkällä aikavälillä. Tämä johtuu siitä, että korkoa maksetaan joka kuukausi laina-ajan puitteissa.

Jos olet epävarma siitä, mikä laina-aika sopii sinulle parhaiten, Kulutusluottoa24.fi:n asiantuntijat ovat valmiina auttamaan sinua löytämään parhaan ratkaisun.

Lainan määrä ja takaisinmaksuajan vaikutus

Lainan määrä ja takaisinmaksuaika ovat kaksi tärkeintä tekijää, jotka vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin. Lainan määrä on se summa, jonka haluat lainata, ja takaisinmaksuaika on se aika, jonka kuluessa aiot maksaa lainan takaisin.

Pitkä maksuaika voi tarkoittaa pienempiä kuukausieriä, mutta lainan kokonaiskustannukset voivat olla korkeammat, koska korkoa maksetaan pidemmän ajan kuluessa. Toisaalta, jos valitset lyhyemmän maksuajan, kuukausierät ovat suuremmat, mutta kokonaiskustannukset voivat olla alhaisemmat.

On tärkeää muistaa, että lainan määrä ja takaisinmaksuaika eivät ole ainoat tekijät, jotka vaikuttavat lainan kustannuksiin. Myös lainan korko ja mahdolliset muut kulut, kuten avausmaksu tai tilinhoitomaksu, vaikuttavat lainan kokonaiskustannuksiin.

Jos olet epävarma siitä, miten lainan määrä ja takaisinmaksuaika vaikuttavat lainan kustannuksiin, voit hyödyntää pankkilainan laskuria, joka auttaa sinua ymmärtämään paremmin lainan kustannuksia.

Vertailussa luottoyhtiöt: Lainaa pitkällä maksuajalla

Kun puhutaan lainasta pitkällä maksuajalla, on tärkeää ottaa huomioon, että eri luottoyhtiöiden tarjoamat ehdot voivat vaihdella merkittävästi. Tämä tarkoittaa sitä, että on järkevää tehdä perusteellinen vertailu ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Luottoyhtiöiden vertailu

Luottoyhtiöiden vertailu on tärkeä askel, kun haluat löytää parhaan mahdollisen lainan ilman vakuuksia. Tämä on erityisen tärkeää, kun kyseessä on suurempi summa, kuten 20000 euroa. Tässä tapauksessa pitkä maksuaika voi olla erittäin hyödyllinen, sillä se mahdollistaa lainan takaisinmaksun pienemmissä erissä.

Korkojen ja kulujen vertailu

Korkojen ja kulujen vertailu on yhtä tärkeää kuin itse luottoyhtiöiden vertailu. Pitkä maksuaika ei välttämättä tarkoita edullista lainaa, sillä korkeat korot ja kulut voivat nostaa lainan kokonaiskustannuksia huomattavasti. On siis tärkeää, että tutkit huolellisesti lainan todellisen vuosikoron ennen päätöksentekoa.

Esimerkiksi eläkeläisille suunnattujen lainojen kohdalla on erityisen tärkeää huomioida korkojen ja kulujen suhde, sillä eläkeläisten tulot voivat olla rajoitetummat kuin työssäkäyvillä. Tästä syystä onkin hyvä, että lainaa saa heti tilille 24h aikana, jotta rahoitusongelmat saadaan ratkaistua mahdollisimman nopeasti.

Kun puhutaan remonttilainasta, on hyvä muistaa, että pitkällä maksuajalla voi olla merkittävä vaikutus lainan kokonaiskustannuksiin. Tämä johtuu siitä, että korot kertyvät jokaiselle lainakuukaudelle, joten mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkoa kertyy.

  Kulutusluottovertailu

Yhteenvetona voidaan sanoa, että lainan valintaan vaikuttaa moni asia. Vertailun avulla voit löytää parhaan mahdollisen lainan pitkällä maksuajalla, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Pitkän maksuajan hyödyt ja riskit

Kun pohdit lainavaihtoehtoja pitkällä maksuajalla, on tärkeää huomioida sekä niiden edut että riskit. Pitkä maksuaika voi tarjota joustavuutta ja helpottaa taloudellista suunnittelua, mutta se voi myös sisältää omat haasteensa.

Pitkän maksuajan edut

Pitkä maksuaika voi tuoda mukanaan useita etuja. Ensinnäkin se mahdollistaa pienemmät kuukausittaiset maksuerät, mikä voi helpottaa budjetin hallintaa ja antaa enemmän liikkumavaraa muille menoille. Toiseksi, pitkä maksuaika voi mahdollistaa suuremman lainan ottamisen, sillä maksukykyä arvioitaessa otetaan huomioon myös lainan takaisinmaksuaika. Pitkä maksuaika voi myös tuoda lisää turvaa, sillä se antaa enemmän aikaa varautua mahdollisiin talouden muutoksiin.

Pitkän maksuajan riskit

Kuitenkin pitkän maksuajan riskit on myös otettava huomioon. Yksi merkittävä riski on se, että pitkä maksuaika tarkoittaa yleensä suurempia korkokuluja. Vaikka kuukausierät ovat pienempiä, laina-aika on pidempi ja näin ollen korkokulut kertyvät suuremmiksi. Tämä voi tehdä lainasta kalliimman pitkällä aikavälillä. Lisäksi pitkä maksuaika voi johtaa tilanteeseen, jossa lainan pääoma lyhenee hitaasti, mikä voi tuntua demoralisoivalta.

On myös tärkeää muistaa, että vaikka pitkä maksuaika voi tuoda joustavuutta, se ei välttämättä sovi kaikille. Esimerkiksi, jos tavoitteena on maksaa laina pois mahdollisimman nopeasti, voi lyhyempi maksuaika olla parempi vaihtoehto.

Lopulta, lainan valinta ja sen maksuajan pituus riippuvat omista tarpeista ja taloudellisesta tilanteesta. On tärkeää punnita huolellisesti pitkän maksuajan hyötyjä ja riskejä. Jos tarvitset apua päätöksenteossa, olemme täällä auttamassa. Tutustu esimerkiksi yrityslainavaihtoehtoihimme ja ota yhteyttä, niin autamme löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan ratkaisun.

Miten maksuvaikeuksista huolimatta voi saada lainaa pitkällä maksuajalla?

Maksuvaikeuksista huolimatta on mahdollista saada lainaa pitkällä maksuajalla, vaikka se saattaakin olla hieman haastavaa. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa sinua tässä tilanteessa.

Ymmärrä tilanteesi

Ensimmäinen askel on ymmärtää oman taloudellisen tilanteesi vakavuus. On tärkeää olla rehellinen itselleen ja myöntää, jos on vaikeuksia selviytyä nykyisistä veloista. Tämä auttaa sinua tekemään realistisia suunnitelmia ja päättämään, onko laina pitkällä maksuajalla oikea ratkaisu sinulle.

Tarkastele lainavaihtoehtoja

On tärkeää tutkia erilaisia lainavaihtoehtoja, mukaan lukien pikavippi ja edullinen laina. Vaikka pikavippi saattaa tuntua houkuttelevalta nopean rahan tarpeessa, on syytä muistaa, että niiden vuosikorko on yleensä korkea ja maksuaika lyhyt. Sen sijaan edullinen laina pitkällä maksuajalla voi olla parempi vaihtoehto, jos tiedät, että sinulla on vaikeuksia maksaa laina takaisin lyhyessä ajassa.

Hae neuvontaa

Jos olet epävarma siitä, mitä tehdä, hakeudu ammattilaisen puheille. Talousneuvoja tai velkaneuvoja voi auttaa sinua ymmärtämään vaihtoehtojasi ja tekemään parhaan mahdollisen päätöksen. He voivat myös auttaa sinua neuvottelemaan lainanantajien kanssa ja löytämään ratkaisun, joka sopii sekä sinulle että lainanantajalle.

Yhteenveto

Maksuvaikeuksista huolimatta on mahdollista saada lainaa pitkällä maksuajalla. Avain on ymmärtää oma taloudellinen tilanteesi, tutkia eri lainavaihtoehtoja ja hakea tarvittaessa asiantuntija-apua. Muista, että jokainen tilanne on ainutlaatuinen, joten on tärkeää löytää ratkaisu, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi.

Korko ja kulut: Mikä on todellinen vuosikorko pitkän maksuajan lainassa?

Pitkällä maksuajalla tarkoitetaan laina-aikaa, joka on yleensä useita vuosia. Korko tällaisessa lainassa määräytyy useiden tekijöiden perusteella, kuten lainan määrä, laina-aika sekä lainanantajan ja lainanottajan välinen sopimus. Tämän seurauksena korko voi vaihdella merkittävästi eri lainanantajien ja lainatuotteiden välillä.

Miten korko määräytyy?

Korko määräytyy pääsääntöisesti lainan määrän, laina-ajan ja lainanantajan korkopolitiikan perusteella. Lisäksi korkoon vaikuttavat lainanhakijan luottotiedot ja taloudellinen tilanne. Mitä paremmat luottotiedot ja taloudellinen tilanne hakijalla on, sitä alhaisempi korko yleensä on.

Todellinen vuosikorko selitettynä

Todellinen vuosikorko on korko, joka sisältää kaikki lainasta aiheutuvat kulut, kuten nimelliskoron, avausmaksun ja tilinhoitomaksut. Todellinen vuosikorko on siis se korko, joka todellisuudessa maksetaan lainasta. Se antaa mahdollisuuden vertailla eri lainavaihtoehtoja keskenään, sillä se kertoo selkeästi, kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa.

  Autolaina

Todellinen vuosikorko on tärkeä mittari lainan kustannusten arvioinnissa, ja se tulee aina tarkistaa ennen lainasopimuksen tekemistä. Pitkällä maksuajalla todellinen vuosikorko voi olla korkeampi kuin lyhyellä maksuajalla, sillä laina-aika vaikuttaa korkokustannusten määrään. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän korkokustannuksia kertyy.

Lainan ennenaikainen takaisinmaksu: Onko se mahdollista?

Monesti lainanottajat pohtivat, onko lainan ennenaikainen takaisinmaksu mahdollista. Kyseessä on tärkeä kysymys, sillä pitkällä maksuajalla varustettu laina on sitoumus, joka voi vaikuttaa talouteen useiden vuosien ajan. Tässä osiossa käsittelemme ennenaikaista takaisinmaksua ja sen mahdollisuutta.

Yleensä lainasopimuksissa mainitaan, onko lainan ennenaikainen takaisinmaksu mahdollista. Tämä riippuu pitkälti lainantarjoajasta ja lainan ehdoista. Joissakin tapauksissa lainan ennenaikainen takaisinmaksu on mahdollista ilman ylimääräisiä kuluja, kun taas toisissa tapauksissa siitä saatetaan periä lisämaksu. On siis suositeltavaa tutustua huolellisesti lainaehtoihin ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Ennenaikainen takaisinmaksu voi olla hyödyllinen, jos taloudellinen tilanne parantuu odotettua nopeammin. Silloin laina voidaan maksaa pois ennakoitua aikaisemmin, mikä voi säästää kuluissa. Toisaalta, jos laina-aika on pitkä, voi olla hyvä idea pitää kiinni suunnitellusta maksuaikataulusta ja käyttää ylimääräiset varat esimerkiksi säästämiseen tai investointeihin.

On tärkeää huomata, että jos päädyt maksamaan lainan takaisin ennenaikaisesti, tämä ei yleensä vaikuta lainan kokonaiskustannuksiin. Lainan korko on yleensä määritelty lainasopimuksessa, eikä sitä muuteta, vaikka laina maksettaisiin takaisin ennenaikaisesti.

Ennenaikainen takaisinmaksu saattaa myös vaikuttaa yhdistelylainan ehtoihin. Yhdistelylaina on yksi vaihtoehto, jos haluat yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Tällöin on myös tärkeää tutustua lainaehtoihin huolellisesti.

Yhteenvetona voidaan sanoa, että lainan ennenaikainen takaisinmaksu on usein mahdollista, mutta se riippuu lainan ehdoista. On tärkeää tutustua näihin ehtoihin huolellisesti ennen lainasopimuksen allekirjoittamista.

Lainojen yhdistäminen pitkällä maksuajalla: Mitä se tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen pitkällä maksuajalla on prosessi, jossa useat eri lainat yhdistetään yhdeksi lainaksi. Tämä yhdistetty laina on yleensä pitkän aikavälin sitoumus, joka tarjoaa joustavuutta takaisinmaksussa ja helpottaa talouden hallintaa. Käsittelemme seuraavaksi, mitä tämä tarkoittaa käytännössä.

Lainojen yhdistäminen pitkällä maksuajalla

Yhdistämällä lainat yhdeksi suuremmaksi lainaksi, voit saada paremman yleiskuvan taloudestasi. Tämä voi olla hyödyllistä, jos sinulla on useita eri lainoja, joilla on eri korot ja maksuajat. Yhdistämällä lainat voit saada yhden lainan, jolla on yksi korko ja yksi maksuaika.

Yhdistämällä lainat pitkällä maksuajalla, voit saada lisää aikaa takaisinmaksuun. Tämä voi olla hyödyllistä, jos tarvitset enemmän aikaa taloudellisen tilanteesi parantamiseen. Pitkä maksuaika voi myös tehdä kuukausittaisista maksuista pienempiä, mikä voi helpottaa budjetin hallintaa.

Yhdistä lainat pitkällä maksuajalla

Voit yhdistää lainasi pitkällä maksuajalla Kulutusluottoa24.fi:n avulla. Tarjoamme useita lainavaihtoehtoja pitkällä maksuajalla, jotka voivat auttaa sinua hallitsemaan talouttasi paremmin ja maksamaan lainasi takaisin joustavammin.

Pitkän maksuajan hyödyt

Pitkä maksuaika voi tarjota useita etuja. Se voi antaa sinulle enemmän aikaa maksaa laina takaisin, mikä voi helpottaa taloudellista stressiä. Se voi myös tehdä kuukausittaisista maksuista pienempiä, mikä voi auttaa sinua hallitsemaan budjettiasi paremmin.

On kuitenkin tärkeää huomata, että pitkä maksuaika voi myös tarkoittaa, että maksat enemmän korkoa ajan myötä. Tämä johtuu siitä, että maksat lainaa takaisin pidemmän ajan kuluessa.

Ennen kuin päätät yhdistää lainasi pitkällä maksuajalla, on tärkeää arvioida taloudellinen tilanteesi ja miettiä, onko se paras vaihtoehto sinulle.

Itse valitsemasi laina-aika: Miten se toimii?

Laina-ajan valinta on yksi merkittävimmistä päätöksistä, kun otat kulutusluottoa. Pitkällä laina-ajalla on sekä etuja että haittoja, jotka on hyvä ymmärtää ennen lainan hakemista.

Pitkän laina-ajan hyödyt

Pitkä laina-aika voi olla hyödyllinen, jos haluat pitää kuukausittaiset maksusi pieninä. Koska maksat lainaa takaisin pienemmissä erissä, kuukausittainen taloudellinen rasitus on pienempi. Tämä voi helpottaa budjetointia ja tehdä talouden hallinnasta yleensä helpompaa.

Pitkän laina-ajan haitat

Toisaalta, pitkä laina-aika tarkoittaa myös sitä, että maksat korkoa pidemmän ajan. Vaikka kuukausittaiset maksusi ovat pienempiä, saatat lopulta maksaa enemmän korkoa kuin lyhyemmällä laina-ajalla. On myös hyvä muistaa, että pitkä laina-aika sitoo sinut lainasopimukseen pidemmäksi ajaksi.

  Lainojen kilpailuttaminen
Miten valita oikea laina-aika?

Oikean laina-ajan valinta riippuu useista tekijöistä. Sinun on otettava huomioon oma taloudellinen tilanteesi, kuukausittaiset tulot ja menot sekä tulevaisuuden suunnitelmasi. On tärkeää tehdä realistinen arvio siitä, kuinka paljon voit maksaa lainaa takaisin kuukausittain. Tämän pohjalta voit laskea, kuinka pitkä laina-aika on sinulle sopiva.

Laina-aika ja lainan kustannukset

Laina-ajan pituus vaikuttaa suoraan lainan kokonaiskustannuksiin. Mitä pidempi laina-aika, sitä enemmän maksat korkoa. Toisaalta, lyhyempi laina-aika tarkoittaa suurempia kuukausittaisia maksuja. On tärkeää löytää tasapaino näiden kahden välillä. Paras ratkaisu on sellainen, joka sopii sekä taloudelliseen tilanteeseesi että tavoitteisiisi.

Muista, että laina-aika on vain yksi osa lainan kokonaiskustannuksia. Myös lainan korko ja muut kulut vaikuttavat siihen, paljonko laina lopulta maksaa. Siksi on tärkeää vertailla eri lainavaihtoehtoja huolellisesti ennen päätöksen tekemistä.

Hyvät puolet

  • Joustava maksuaikataulu.
  • Mahdollisuus jakaa lainan maksu pitkälle aikavälille.
  • Sopii henkilöille, jotka tarvitsevat aikaa lainan takaisinmaksuun.
  • Useita lainavaihtoehtoja.

Huonot puolet

  • Pitkä maksuaika saattaa johtaa suurempiin kokonaiskuluihin koron osalta.
  • Laina-aika voi olla liian pitkä joillekin lainanottajille.
  • Mahdollisesti korkeammat kuukausittaiset kustannukset lyhyempiin laina-aikoihin verrattuna.

Miksi valita pitkä maksuaika lainalle?

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on lainan takaisinmaksuaika ja miten se määrittyy pitkän maksuajan lainoissa?

Lainan takaisinmaksuaika on se aika, joka sinulla on käytettävissäsi lainan takaisinmaksuun. Pitkän maksuajan lainoissa tämä aika voi olla jopa useita vuosia. Takaisinmaksuaika määrittyy lainasopimuksessa ja se riippuu monista tekijöistä, kuten lainan määrästä, laina-ajasta, koroista ja lainanottajan maksukyvystä. Pitkän maksuajan lainoissa on yleensä mahdollista sopia joustavista takaisinmaksuehdoista, jotta lainan takaisinmaksu olisi mahdollisimman sujuvaa ja taloudellisesti järkevää.

Miten pitkän maksuajan valinta vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin?

Pitkän maksuajan valinta vaikuttaa lainan kokonaiskustannuksiin siten, että korkokulut kasvavat. Mitä pidempi maksuaika, sitä enemmän ehdit maksaa korkoa laina-aikana, mikä nostaa lainan kokonaiskustannuksia. Samalla kuukausittainen maksuerä pienenee, mikä voi helpottaa lainan takaisinmaksua. On kuitenkin tärkeää huomioida, että vaikka kuukausierä on pienempi, maksat lainaa takaisin pidemmän ajan, jolloi lainan kokonaiskustannukset nousevat.

Mitä hyötyjä ja haittoja pitkällä maksuajalla otetulla lainalla on?

Pitkällä maksuajalla otetun lainan hyötyjä ovat muun muassa pienemmät kuukausittaiset lyhennykset ja maksujen joustavuus. Pienemmät kuukausierät voivat helpottaa lainan takaisinmaksua, sillä ne eivät kuormita taloutta yhtä paljon kerralla kuin suuremmat erät. Joustavuus tarkoittaa sitä, että maksuaikataulua voidaan tarvittaessa muuttaa laina-aikana.Haittoja ovat puolestaan korkeammat kokonaiskustannukset ja pidempi velkasuhde. Pitkä maksuaika tarkoittaa usein sitä, että lainasta kertyy enemmän korkoa, jolloin lainan kokonaiskustannukset nousevat. Pidempi velkasuhde puolestaan voi olla henkisesti kuormittavaa ja se saattaa hankaloittaa esimerkiksi uuden lainan saamista.

Millaisia vaatimuksia lainanantajat asettavat pitkän maksuajan lainoille?

Lainanantajat asettavat useita vaatimuksia pitkän maksuajan lainoille. Ensinnäkin, lainanhakijan tulee olla vähintään 18-vuotias, ja joillakin lainanantajilla ikäraja voi olla korkeampi. Lainanhakijalta vaaditaan usein säännöllisiä tuloja, jotka voivat olla palkkaa, eläkettä tai muuta tuloa. Lainanantajat tarkistavat myös hakijan luottotiedot, ja maksuhäiriömerkintä voi estää lainan myöntämisen. Lisäksi lainanantajat saattavat vaatia vakuuksia tai takaajia, erityisesti suurempien lainasummien kohdalla. Lainanhakijan tulee myös asua vakituisesti Suomessa. Lopulta lainanantajat arvioivat hakijan maksukyvyn, eli kyvyn hoitaa lainan takaisinmaksu sovitun aikataulun mukaisesti.

Voinko muuttaa lainan maksuaikaa jälkikäteen, jos valitsen aluksi pitkän maksuajan?

Kyllä, useimmissa tapauksissa voit muuttaa lainan maksuaikaa jälkikäteen, vaikka olisit aluksi valinnut pitkän maksuajan. Tämä riippuu kuitenkin lainantarjoajasta, joten suosittelemme aina tarkistamaan tämän seikan erikseen omasta pankista tai muusta lainapalvelusta.

Millä tavoin pitkän maksuajan lainan korko eroaa lyhyemmän maksuajan lainasta?

Pitkän maksuajan lainan korko saattaa olla suurempi kuin lyhyemmän maksuajan lainassa, koska lainanantaja ottaa suuremman riskin lainatessaan rahaa pidemmäksi aikaa. Lisäksi pitkän maksuajan lainassa maksettavaa korkoa kertyy enemmän, koska lainaa lyhennetään hitaammin. Tämä tarkoittaa, että kokonaiskustannukset voivat olla suuremmat pitkän maksuajan lainassa, vaikka kuukausittainen maksuerä olisi pienempi.

Samankaltaiset artikkelit