(Päivitetty: 6.2.2024)

Lainaa pitkällä maksuajalla hakiessa on suositeltavaa miettiä, kuinka pitkäksi aikaa lainan haluat ottaa. Et halua joutua kiirehtimään ja maksamaan liian suurta osaa talousbudjetistasi kuukausittain, mutta et halua kuitenkaan viivytellä, sillä ethän halua maksaa ylimääräistä korkoa? Me Kulutusluottoa24.fi sivustolla suosittelemmekin valitsemaan laina-ajan juuri sopivaksi omaan tilanteeseesi ja yleensä hakemaan lainaa pitkällä laina-ajalla. Tällä tavoin et joudu stressaamaan lainanlyhennyksistä ja lainan kulut pysyvät järkevissä mitoissa.

Suuremmat kulutusluotot ja pikalainat pitkällä maksuajalla

Pikalainat ovat heti saatavia lainoja, joiden suuruus on yli 2000 euroa. Pikalainaa pitkällä takaisinmaksuajalla tarjoavat seuraavat yhtiöt. Kaikissa alla olevissa lainapalveluissa, on lainan takaisinmaksuaika jopa 15-vuotta.

Pitkällä 15-vuoden takaisinmaksuajalla olevat lainapalvelut

Bank Norwegian

 • Minimilaina 1000 euroa – maksimi 50000 euroa
 • Ikäraja 23-vuotta
 • Laina-aika 1-15 vuotta
 • Keskimääräinen vuosikorko 37%

Rahalaitos

 • Minimilaina 500 euroa – maksimi 50000 euroa
 • Ikäraja 20-vuotta
 • Maksuaika pitkä: jopa 15 vuotta
 • Keskimääräinen vuosikorko 27%

Lendolta lainaa pitkällä 15-vuoden maksuajallaLendo

 • Minimilaina 500 euroa – maksimilaina 50000 euroa
 • Ikäraja 20-vuotta
 • Maksuaika 15v
 • Keskimääräinen vuosikorko 17.5%

Etua

 • Minimilaina 2000 euroa – maksimi 50000 euroa
 • Ikäraja 20-vuotta
 • Erittäin pitkällä maksuajalla, jopa 15v
 • Keskimääräinen vuosikorko 28.5%

Zmarta

 • Minimilaina 500 euroa – maksimi 50000 euroa
 • Ikäraja 18-vuotta
 • Pitkä maksuaika: 15 vuotta
 • Keskimääräinen vuosikorko 27%

Freedom

 • Minimilaina 500 euroa – maksimi 50000 euroa
 • Ikäraja 20-vuotta
 • Pitkä maksuaika: jopa 5 vuotta
 • Keskimääräinen vuosikorko 27%

Pienet pikavipit pitkällä maksuajalla

Pikavippi on nopeasti saatava pieni laina, yleensä suuruudeltaan 50€ – 2000€. Tätä suuremmat luotot määritellään yleensä lainoiksi tai kulutusluotoiksi. Pikavipeissä tavanomaista on perinteisesti kertaluonteinen takaisinmaksu sekä lyhyt laina-aika. Pienissä lainoissa ei normaalisti ole järkevää valita pitkää maksusuunnitelmaa tai maksaa useassa erässä osamaksulla, sillä tämä lisää suhteellisesti vipin korkoa huomattavasti. Jos kuitenkin koet tarpeelliseksi tuhlata rahaa pikavipin ottamiseen pitkällä maksuajalla, seuraavat vaihtoehdot ovat suositeltavia.

Ferratum

 • Minimilaina 50 euroa – maksimi 2000 euroa
 • Ikäraja 20-vuotta
 • Keskipitkä takaisinmaksuaika: 5-vuotta
 • Keskimääräinen vuosikorko 216%

Euroloan

Suosittelemme Euroloania lämpimästi alhaisen korkoprosentin, pienen ikärajan sekä joustavien lainehtojensa vuoksi. Tutustu Euroloaniin heidän omilla sivuillansa tarkemmin ja hae lainaa heti tilille.

Kannattaako pikavipin ottaminen pitkällä maksuajalla?

Ei. Tämä on erittäin selkeä ja ytimekäs vastaus. Se ei varmasti taloudellisesti ole kannattavaa. Entäpä onko se joissain tilanteissa järkevää? Kyllä. Joskus elämäntilanne on sellainen, että edes pienen lainan lyhentäminen nopeasti ei onnistu ilman lisärahahuolia. Tässä tilanteessa pienlainan hakeminen pitkällä maksuajalla ja useassa erässä on kannattavaa, vaikka se tulisikin maksamaan hieman enemmän. Jotta välttyisin turhilta maksuilta, lue seuraava kappale!

Edullisin laina pitkällä maksuajalla?

Kukapa haluaisi maksaa lainastansa liikoja – ei kukaan. Silläpä ehkä oletkin päätynyt sivustollemme, tutkimaan eri lainapaikkojen korkoja sekä niiden ehtoja. Olemme tehneet suuren osan tutkimistyötä sinulle valmiiksi ja saatkin eri lainapalveluiden korot, lainasummat, laina-ajat, ikärajat sekä muut lainaehdot suoraan eteesi hopeatarjottimella. Mistä siis halvin laina silloin, kun maksuajan pitää olla pitkä? Seuraavassa lista eri lainapaikoista, ja heidän keskimääräisestä todellisesta vuosikorosta.

Pitkä takaisinmaksuaika yli 7-vuotta

Lainapaikka Korko
Bank Norwegian 37%
Rahalaitos 27%
Lendo 17.5%
Etua.fi 28.5%
Zmarta 27%
Freedom Rahoitus 27%
Big Bank 32%
Nopsalaina 32%
Lainaamo 29%
Komplett Bank 14%
Credento 35%
Fellow Finance 28.5%

Tässä siis kattava lista kaikista lainoista, jotka omaavat pitkän takaisinmaksuajan ja niiden todellisista vuosikoroista kuluineen kaikkineen. Ylläolevaa listaa tutkimalla, voidaan todeta, että selkeästi edullisin pitkän maksuajan laina löytyy Norjalaisen Komplett Bankin listoilta. Tämä laina on 7-vuoden pituinen ja siinä on 14% korko, joka on varsin viehättävä otettaessa huomioon, että on kyseessä täysin netistä haettavasta lainasta jonka saat tilillesi heti saatuasi myönteisen lainapäätöksen – eikä mistään pankkilainasta, jossa ensin tarvii selitellä mihin laina on menossa ja mitä sillä on tekemässä, viedä erilaisia liitteitä ja lappusia ja sen jälkeen odotella josko nyrpeä pankkivirkailija vihdoin viimein ilmoittaisi muutaman viikon päästä, että lainaa ei voitukaan myöntää, kun vaikka edellisvuoden verotodistuksesta puuttui joku kohta. Me Kulutusluottoa24.fi sivustolla suosittelemme ehdottomasti käyttämään netin lainapalveluja hyväksesi, eikä sortua turhaan tuhlaamaan aikaa Nordean tai Osuuspankin konttorissa.

6kk lainat – lainatuotteet, joissa 6kk takaisinmaksuaika

Pitkä Maksuaika Takaa Pienen Kuukausierän Puolen vuoden lainoja on rutkasit tarjolla, vaikkei niitä kaikki mielläkkään pitkäksi maksuajaksi. Alunperinhän pikavipit maksettiin niinkin nopeasti kuin viikossa parissa takaisin, joten siihen verrattuna tietysti 6kk on pitkä aika. Lainoja, joiden takaisinmaksu on tasan 6kk myöntää esimerkiksi seuraavat yritykset. Everyday, tarjoaa joustoluottoa, eli jatkuvaa lainaa, minkä saat käyttöösi heti. Minimissään maksat sen takaisin 1kk sisään ja maksimissaan 4-vuoden aikana. Eurolimiitti, on uusi lainapaikka markkinoilla ja tarjoaa jopa niin pientä vippiä kuin 10€. Maksimilaina on rehti 3000 euroa ja takaisin Eurolimiitti karhuaa lainansa minimissään 3kk sisällä.

Vipit, joissa vuoden takaisinmaksuaika

Vuosi on usealle se juuri sopiva laina-aika, vuodessa ehtii paljon ja saat lainalle 12kk takaisinmaksuaikaa. Vuoden mittaisille lainoille on paljon kysyntää ja rahoitusmarkkinat ovat vastanneet tähän kysyntään. 12kk lainoja on valittavana useita, monet yllämainituistakin niitä sinulle myöntää. Tääs vielä muutama listattuna:

 1. Cashbuddy
 2. Ostosraha
 3. Aasa
 4. Vippi.fi
 5. Vivus
 6. Saldo

Lainaa pienellä kuukausierällä

Pitkän takaisinmaksuajan tarkoitus on todennäköisesti saada lainalle pieni kuukausierä. Näin se soveltuu omiin kuukausituloihin, eikä rasita lompakko liikaa. Tämä on hyvin mietitetty ja erittäin fiksua, sillä vaikka laina tulisi suhteessa kalliimmaksi, vältyt mahdollisilta maksuongelmilta tai turhalta stressiltä maksujen suhteen. Et todennäköisesti myöskään joudu sortumaan uusiin lainoihin, sillä kuukausierät pitkän ajan lainoissa on kohtuullisen pieniä. Yritä siis mahdollisuuksien rajoissa saada itsellesi laina pienellä kuukausierällä sekä pitkällä maksuajalla.

Lainaa osamaksulla erissäLainaa osamaksulla – miten saat lainaa erissä?

Joskus pienet vipit on maksettava kerralla takaisin, näitä kutsutaan kertalainoiksi. Useimmiten kuitenkin nykyään lainat maksetaan pois useassa erässä eli pitkällä maksuajalla. Tämä toimii lähes samalla tavalla, kuin minkä tahansa muun tuotteen, jolla on rahallinen arvo, osamaksu. Eli tilaat tuotteen, sovit osamaksuehdoista ja erien suuruudesta, määrästä sekä kestosta. Tämän jälkeen saat itsellesi haluamasi tuotteen (tililuotto, vakuudeton laina tms.) ja yleensä seuraavasta kuusta alat maksamaan tätä osamaksulla erissä takaisin. Mitä pidempi on takaisinmaksuaika, sitä pienemmät erät maksusopimuksessa on.

Entä jos kuitenkin tarvitsen pitkän maksuajan luotolleni?

Jos joka tapauksessa tarvitset erittäin pitkää maksuaikaa lainalle, tulee sinun tutustua eri lainantarjoajiin ja heidän mahdollistamiin laina-aikoihin. Erilaisten laki- ja sääntöuudistusten myötä on markkinoilla suurelta osin pidempiaikaisia lainoja, eikä enään nopeita pikavippejä. Itseasiassa, lyhyen ajan lainat ovat tällä hetkellä harvemmassa, kuin pidempiaikaiset, yli vuoden laina-ajalla olevat lainatuotteet.

Yhteenveto

Toivottavasti ylläolevasta oli sinulle paljon hyötyä. Yritimme listata kaikki parhaat lainapalvelut, joista saat lainaa pitkällä maksuajalla heti tilille ja edullisesti vuonna 2018. Valikoimat on suuria ja suosittelemme tutustumaan tarkemmin heidän ehtoihinsa sekä aina harkitsemaan kunnolla, minkälaista lainaa juuri sinä tarvitset. Parhaita lainahetkiä toivottaa Kulutusluottoa24.fi toimitus.

Katso myös: