Kuluttajana voit kilpailuttaa sähkösopimustasi niin usein kuin haluat, ellei sinulla ole määräaikaista sopimusta. Mikäli vaihdat sähköntoimittajaa useammin kuin kerran vuodessa, paikallinen jakeluverkkoyhtiösi voi periä maksun sähkömittarin lukemisesta sähköntoimittajan vaihtamisen yhteydessä. Sähkön kilpailuttaminen tapahtuu vertailemalla tarjouksia ja tekemällä uusi myyntisopimus valitsemasi energiantoimittajan kanssa. Sähköyhtiöt hoitavat toimittajan vaihtoprosessin keskenään, joten kuluttaja pääsee koko prosessin läpi helpolla.

Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Vertaa sähkösopimus postinumerosi mukaan

Sahkosopimuksen vertaaminen nakyy ja tuntuu kukkarossa

Sähkösopimuksen vertaaminen on helpointa tehdä, jos sinulla on käytössäsi nykyinen sähkölaskusi. Voit verrata hintoja myös ilman sähkölaskua, jos tiedät kohteen postinumeron ja osaat arvioida vuotuisen kulutuksesi suurin piirtein. Vertaillessa kannattaa huomioida, että sähköntoimittajat tarjoavat erilaisia sopimuksia. Määräaikaisessa sopimuksessa yritys sitoutuu myymään sähköä tietyn ajanjakson ajan sovittuun hintaan. Sen sijaan toistaiseksi voimassa olevat sopimukset ovat uusille asiakkaille usein tavallista edullisempia, mutta sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen kustannukset voivat nousta. Sopimukset vaihtelevat tuotantomenetelmien ja sopimuksen kattamien lisäpalvelujen sekä hinnan osalta, joten asiakkaan kannattaa kiinnittää monipuolisesti huomiota muuhunkin, kuin hintaan. Valitsemasi sopimustyyppi määräytyy myös energiankäytön jakautumisen mukaan. Mikäli esimerkiksi lämmität sähköllä, kannattaa sinun valita sopimus, joka tarjoaa edullista sähköä silloin, kun energiaa kuluu lämmitykseen eniten. Netissä on tarjolla useita eri sivustoja, joissa kuka tahansa pystyy vertaamaan sähkösopimukset melko nopeasti. Tyypillisesti vertaaminen on netissä myös ilmaista, joten puhelimitse vertaamista ei yleensä kannata edes harkita.

Miten vertailusivustot toimivat?

Sähkösopimus voidaan nykyisin tehdä kokonaan verkossa. Jos käytät vertailusivustoa tarjousten vertailuun, sähkösopimus tulee voimaan nopeasti, yleensä 2–3 päivässä. Parhaat vertailusivustot tarjoavat mahdollisuuden verrata sähkötarjouksia helposti hinnan, sähköyhtiön, energiantuotantotyypin ja sopimustyypin mukaan. Vertailu on parhailla sivustoilla aina ajan tasalla ja antaa mahdollisimman kattavan kuvan energiamarkkinoista. Tämän ansiosta voit löytää itsellesi parhaan sähkösopimuksen alle puolessa tunnissa. Varsinkin silloin, kun vaihdat asuinpaikkaa, sähkösopimuksen vertailluttaminen tulee ajankohtaiseksi. Jos sinulla on sähkösopimus nykyisessä kiinteistössäsi, muista irtisanoa se ennen muuttoa. Netin vertailusivustot voivat auttaa sinua löytämään parhaan sähkösopimuksen, joka perustuu yksinkertaisiin tietoihin, kuten osoitteeseesi ja arvioituun sähkönkulutukseesi. Vaikka et olisikaan vaihtamassa asuntoa, kannattaa sopimus kilpailuttaa, sillä sähkön hinta vaihtelee suuresti eri toimittajien ja sopimustyyppien välillä ja joskus hyvä sopimus on voinut ajan myötä muuttua huonoksi. Vertaa sähkösopimus vähintään parin vuoden välein tai jokaisen määräaikaisen sopimuksen jälkeen. Näin voit olla varma, että käytössäsi on halvin sähkö.

  Eroon veloista

Kiinnitä huomiota näihin

Yleensä sähkön sopimusvertailuissa energian hinta ilmoitetaan sentteinä kilowattitunnilta, esimerkiksi 7 senttiä/kWh. Luonnollisesti energiakustannukset nousevat sitä suuremmiksi, mitä enemmän käytät energiaa, joten paljon sähköä käyttävä voi säästää sopimuksen kilpailuttamalla isojakin summia. On kuitenkin syytä huomata, että hintaerot ovat usein vähäisiä, ja ne tekevät laskussa vain muutamia euroja kuukaudessa tai vähemmän, kun sähkön kulutus on normaalilla tasolla. Paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka omistaa alueen jakeluverkon, vastaa sähkön siirrosta. Viime vuosina sähkön siirtohinta on puhuttanut ihmisiä paljon myös sen vuoksi, ettei sitä voi kilpailuttaa. Sähköstä peritään myös sähkövero, jonka paikallinen sähköverkon tarjoaja perii osana siirtomaksua. Näiden lisäksi asiakkaan pitää usein maksaa joka kuukausi myös sähkön perussopimusmaksu. Perusmaksun merkitys kokonaiskustannuksista riippuu siitä, kuinka paljon sähköä kulutat. Mikäli kuukausittainen sähkönkulutuksesi on vähäistä, perusmaksu muodostaa merkittävän osan laskustasi. Tällöin sen perusmaksun suuruus on ratkaisevassa roolissa. Jos taas kulutuksesi on suuri, perusmaksujen vertailu ei ole yhtä merkittävää.

Vertaa sähkösopimus maksutta

Sähkösopimusta on mahdollista kilpailuttaa nykyisin täysin maksutta. Käytä puoli tuntia kannattavasti ja vertaa sähkösopimus nopeasti netissä. Vaihtamalla sähkösopimusta paljon sähköä käyttävät ihmiset voivat säästää vuosittain satoja euroja pakollisissa kuluissaan. Sähkösopimuksen vaihtaminen voi auttaa sinua säästämään rahaa energialaskuissasi siis merkittävästi, jolloin rahaa jää käytettäväksi muihin tarkoituksiin enemmän. Monet kuluttajat etsivät vuosittain Suomen halvinta sähköhintaa. Kun etsit tietoa verkosta, vastaus ei aina näytä niin itsestään selvältä, varsinkin jos tarkastelet jokaisen sähköntarjoajan verkkosivuja erikseen. Verkossa on kuitenkin myös monta hintavertailupalvelua, jotka pystyvät löytämään sinulle parhaan sähköyhtiön ja tarjouksen hakumoottoreidensa avulla. Mikä parasta, nämä vertailusivustot ovat tyypillisesti ilmaisia asiakkaille. Voit saada tarkemman käsityksen siitä, miten kokonaiskustannuksesi sähkön osalta muodostuvat, kun käytät hetken aikaa sähkösopimusten vertailuun. Vertailu auttaa sinua päätöksenteossa ja antaa sinulle ratkaisevan tärkeää tietoa, jos vain jaksat kiinnittää huomiota yksityiskohtiin. Vertailusivustoilla sähkösopimuksen voi uusia kätevästi, eikä asiakkaan tarvitse aina edes kontaktoida nykyistä sähköyhtiötään. Ennen sopimuksen allekirjoittamista kannattaa joka tapauksessa aina vertailla sähkön hintaa. On aikaa vievää ja suoraan sanottuna tylsää kilpailuttaa lukuisia energiantarjoajia ja laskea hinnat itse. Suomessa on paljon sähköyhtiöitä, joten yhteydenpito ja tarjousten pyytäminen jokaisen kanssa erikseen vie paljon aikaa. Sähköntarjousten väliltä on usein hankala valita, koska niihin liittyy erilaisia ehtoja ja edellytyksiä. Ehtojen ja edellytysten vuoksi voi olla vaikeaa määrittää, mikä tarjouksista on lopulta houkuttelevin. Vertailusivustoilla voi tyypillisesti kuitenkin filtteröidä sähkösopimuksia eri tavoin ja kriteerein, joka auttaa itselle parhaan sopimuksen löytämisessä.

Samankaltaiset artikkelit