(Päivitetty: 17.9.2020)

Hae laina pienellä korolla

 1. Suunnittele oma lainantarve huolellisesti. Laske paljonko tarvitset lainaa ja millä maksuajalla voit maksaa luoton takaisin.
 2. Kun tarvittava lainasumma ja realistinen maksuaika on tiedossa, etsit luottopalveluita lainahaun avulla
 3. Löydät sopivat luottopalvelut helposti ja näet millä maksuajalla laina arvioidusti myönnetää Tee alustava lainavertailua parhaiden vaihtoehtojen välillä
 4. Kun parhaat vippipaikat on löytyneet, siirry täyttämään lainahakemuksia. Saat vastauksena päätöksen lainasta, sekä lainatarjouksen mistä löytyy tarkat kulut ja korot vipille
 5. Vertaile tarjoukset huolellisesti ja hyväksy paras lainatarjous luottopalvelun sivuilla

Edullinen laina netistä on paras keino hankkia nopeasti taloustilanteeseen parannusta. Kulutusluotto on kätevä sekä edullinen tapa rahoittaa suurempaa lainantarvetta, kunhan vipin ottamisen suunnittelee kunnolla. Lainaa ei pidä ottaa harkitsemattomasti, vaan huolella miettien miten saavutetaan paras tilanne korkojen sekä kulujen suhteen. Tekemällä hyväksi havaitut välivaiheet jo vipin suunnittelussa parannat omia mahdollisuuksia saada edullista lainaa. Näin tulet varmasti huomiomaan kaikki muuttujat, mitkä voivat vaikuttaa edullisen vipin saamiseen. Halpa laina voi löytyä suoraan ensimmäisestä vippipalvelusta, mutta toisaalta sen löytäminen voi vaatia hieman vaivannäköä. Tässä artikkelissa neuvomme parhaat keinot miten saada laina pienellä korolla, kun tarkoituksena hakea joustoluottona myönnettyä tililainaa.

Näin löydät matalakorkoisen lainan

Lainan vuosikorko on lainaajan hinta luotolle, joka määräytyy luottolaitoksen omien ehtojen, luottoarvion, lainasumman sekä maksuajan mukaan. Korko lainalle määräytyy usean tekijän yhteissummasta, joten etsiessä lainaa pienellä korolla ei voi jumittua tarkkailemaan vain esimerkkinä annettuja kuukausi ja vuosikorkoja. Lainatuotteiden välillä on eroja, ja kaikista eri lainasummista on mahdollista löytää pienikorkoista lainaa. Sopiva lainasumma ja maksuaika, sekä hyvin valittu lainatuote on tärkeimmät tekijät edullisen lainan löytymiseen. Edullisen laina netistä löytyy parhaiten käyttämällä järjestelmällisyyttä, sekä oikeaa tietoa vaihtoehtojen arvioinnissa. Esittelemme asioita jotka tulee ottaa huomioon kulutusluoton suunnittelemisessa, vertailemisessa ja hakemisessa.

Pienet vipit vastaan isot lainat

Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty, toteaa vanhan kansan sananlasku. Sama viisaus pätee pääosin myös kulutusluoton hakemiseen. Jos kyseessä on pieni lainasumma, kuten 100 tai 200 euroa, niin sen voi huolettomasti ottaa pikavippinä. Hyvällä tuurilla ensilainaaja saa koko vipin ilman vuosikorkoa tai kuluja, joten kyseessä on rehellisesti ilmaista lainaa. Maksat vain takaisin lainatun summan, etkä mitään muuta. Ensilainaa koskevat tarjoukset kannattaa aina hyödyntää, jos vain on mahdollista. Usein lainasumma on rajoitettu suhteellisen matalaksi, mutta jos sopiva edullinen vippi löytyy ja tietää takaisinmaksun onnistuvan määrätyssä ajassa, kannattaa ehdottomasti lainaa hakea. Isoissa lainoissa korkoprosentin saa painumaan matalaksi, kun lyhennettävä summa on suhteessa järkevän kokoinen. Jos lyhennykset kulutusluotto lainalle ovat liian pieniä, voi epäedullisista korkokustannuksista seurata tilanne, missä luoton lyhentäminen ei juurikaan vähennä koko velkasummaa. Siksi huolellinen suunnittelu vie monta askelta lähemmäs halpaa lainaa.

Hae edullisempi vippi

Edullinen kulutusluotto matalalla korolla

Suunnittele hyvin lainasumma

Lainasumman suunnittelu tarkoittaa sitä, että lasketaan minkä verran vippiä todennäköisesti tarvitaan. Liian iso kulutusluotto ei ole järkevää ottaa, koska luotosta joutuu aina maksamaa vuosikorkoa. Korko lainalle on vippipalvelun hinta rahan lainaamiselle, ja siinä otetaan huomioon muun muassa takaisinmaksua koskevat riskit, laina-aika sekä hakijan luottohistoria ja varallisuus. Voidaan todeta, että mitä paremmin hoidettu raha-asiat sekä henkilökohtainen talous, niin sen parempi luottoarvio, mikä taas mahdollistaa matalammat korot luotolle. Riskialtis lainaus tulee nostamaan luotolle muodostuvia korkoja nopeasti, tämän takia hyvä suunnittelu ja huolellinen lainavertailu maksaa itsensä takaisin. Lainanmyöntäjät voivat myös kieltäytyä antamasta rahaa vedoten takaisinmaksua koskeviin mahdollisiin riskeihin. Liian isoa lainasummaa ei kannata hakea edes vitsillä. Todennäköisesti laina jää saamatta, mikäli tulot eivät riitä luoton takaisinmaksuun. Tässä tapauksessa lainahakemus tullaan hylkäämään melkein automaattisesti, ja hakemiseen käytetty vaiva menee hukkaan. Toinen vielä pahempi vaihtoehto on, että liian iso laina mitä ei pysty varmasti maksamaan takaisin myönnetään, ja hakijalla on edessä erittäin todennäköisesti maksuongelmia ja vaikeuksia rahan kanssa.

Miten valita lainasumma oikein

Lainasumman tulee siis olla mahdollisimman lähellä sitä, minkä verran rahaa tarvitsee. Jos tilanne taas on se, ettei ole varmaa tietoja paljonko lainaa tarvitaan, niin kannattaa ottaa joustoluotto mikä antaa mahdollisuuden itse valita paljonko rahaa nostetaan.

Näin saat halpaa kulutusluottoa heti tilille

Halpa laina koostuu monesta tekijästä

Kulutusluotto on tarkoitettu isoille lainasummille sekä pitkälle maksuajalle, mikä tekee siitä optimaalisen lainatuotteen esimerkiksi 50 000 euron lainalle. 15 vuotta aikaa maksaa laina takaisin mahdollistaa järkevät kuukausikorot, mutta asettaa myös vastuita. Lainattu raha tulee aina maksaa takaisin sovitussa ajassa, muuten luvassa on ongelmia. Lainasopimus on juridinen sopimus, mikä velvoittaa molemmat osapuolet hoitamaan oman osuutensa sopimuksesta. Ei kannata siis lähteä hakea tililuottoa mitä ei pysty maksamaan takaisin, tämä on varma keino saada maksuhäiriöitä aikaiseksi. Jos tarkoituksena on tehdä iso sijoitus tai osto, niin voit myönteisen lainapäätöksen avulla jättää esimerkiksi ostotarjouksen lainasta, vaikka rahat eivät olisi vielä tilillä. Lainapäätös on pitävä ehdoissa merkityn ajan verran, yleensä vähintään 4 arkipäivää.

Valitse sopiva lainatuote

Lainatuotteiden suunnittelu tarkoittaa sopivimman lainaehdon valitsemista. Tarjolla on useita lainatuotteita, jotka voivat tarjota samaa lainasummaa täysin eri lainaehdoilla. Esimerkiksi pikavippi ja joustoluotto tarjoavat samoja summia, mutta  niin tekevät myös joustoluotto ja kulutusluotto. Vaikka tarjotaan samaa lainasummaa se ei tarkoita, että lainatuotteiden ehdot olisivat identtisiä eri palveluiden välillä. Tämän takia eri lainojen erojen ymmärtäminen on erityisen tärkeää. Eniten tarjotut pikalainat ovat pikavippi, joustoluotto sekä kulutuslaina. Uusin vaihtoehto yhteisörahoituksella mahdollistettu luotto, joka tunnettaan nimellä vertaislaina. Kaikilla lainatuotteilla on omat etunsa ja erikoispiirteensä, esimerkiksi pikavippi on pienet lainasummat ja aina korkeintaan 30 päivän maksuaika. Joustoluottoa taas voi nostaa itse haluamansa summan tililleen vuorokauden ajasta riippumatta, ja maksaa luotto takaisin haluamassaan tahdissa. Kun lainapäätös on tehty, voi luottotililtä nostaa haluamansa summan kerralla tai useassa osassa. Joustoluotto on paras vaihtoehto, jos ei ole täyttä varmuutta minkä verran lainaa tullaan tarvitsemaan. Kulutusluotto on yleisin tapa hakea lainaa pitkällä maksuajalla, varsinkin kun kyseessä on suuri lainasumma. Muiden lainatuotteiden takaisinmaksu tapahtuu 30 päivän – 60 kuukauden kuluessa, kun kulutusluottona myönnetty tililaina saa 1 – 15 vuotta maksuaikaa. Kulutusluottoon saa myös lyhennyksiä helpottavia etuuksia, kuten maksuvapaan kuukauden, lyhennysvapaan kuukauden, eräpäivän siirtämisen sekä uuden lyhennyksen laskemisen. Kulutusluottoa myönnetään 1000 euron50000 euron lainasummille, joten valinnan varaa lainattavalle summalle riittää. Kulutusluotot ovat erittäin suosittuja pikalainoja juurikin laajan lainasumman sekä pitkien maksuaikojen ansiosta. Kun lainatuote ja summa on valittu oikein, ollaan lähempänä lainan saamista pienellä korolla.

Valitse lainalle sopiva maksuaika

Kulutusluotto tulee aina maksaa takaisin sovitussa ajassa. Vipille määritetty maksuaika vaikuttaa lainan koron muodostumiseen, joten sen valinnassa kannattaa käyttää harkintaan.  Liian pitkä maksuaika kerryttää kustannuksia korkojen muodossa, huonolla tuurilla koroista ja kuluista kasvaa suurempi summa, kun alun perin on lainattu.

Edullisen koron lainat löytyvät kun osaa hakea

Jos olet hakemassa lainaa edullisella korolla, niin jatka lukemista

Pieni laina pitkällä maksuajalla on lähes poikkeuksetta epäedullinen lainavaihtoehto. Muutamaa satasta ei kannata ottaa vuoden maksuajalla, vaikka erittäin pienet lyhennykset tuntuisivatkin houkuttelevilta. Nyrkkisääntö kuuluu, että vuosikorkoja ja kuluja ei pidä ikinä maksaa enemmän, kun on ottanut alun perin lainaa. Pitkällä maksuajalla tulee huomioida korkojen ja kulujen vaikutukset lainan kokonaissummaan. Jos vipille muodostuu esimerkiksi kuukausittain kuluja käsittelykuluja, voi takaisinmaksettava summa kasvaa huomattavasti suuremmaksi, kuin pelkistä lainan kuukausikoroista. Lainavertailu auttaa löytämään parhaan vaihtoehdon eri vippiyritysten tarjoamista tuotteista. Lainalaskurin avulla voi vaivattomasti vertailla itselleen eri maksuaikoja sekä kuukausilyhennysten suuruutta. Kannattaa ottaa huomioon, että mitä pidempi maksuaika lainalle on, sen tarkemmin lyhennysten suunnittelu tulee tehdä. Lainapäätöksestä löytyy kaikki tarvittavat tiedot.

Ota huomioon maksuajan suunnittelussa

15 vuotta on hyvin pitkä aika maksaa takaisin liian suureksi laskettua lyhennystä, varsinkin jos kohdalle sattuu esimerkiksi terveysongelmia, työttömyyttä tai jotain muita vastoinkäymisiä. Asioita ei voi ennustaa ennakolta, mutta sen takia maksuajan ja lyhennyssumman suunnitteluun panostaa hieman aikaa ja vaivaa. Hyvin suunniteltu luoton takaisinmaksu auttaa saavuttamaan edullisen lainan. Jos lyhennykset lasketaan liian tiukaksi, on suuri riski joutua tilanteeseen missä lyhennyksiä ei voi suorittaa vaaditussa ajassa. Kulutusluottona myönnettyä lainaa tulee lyhentää kuukausittain, ja myöhästymisestä seuraa aina lisää kustannuksia. Kustannukset voivat kasaantua nopeasti, mikä johtaa perintätoimiin ja luottotieto häiriöihin. Hätiköidysti otettu laina voi sitoa huonoon sopimukseen pitkäksi aikaa, joten tekemällä huolellinen suunnittelu ja arviointi varmistetaan todennäköisesti parhaan vaihtoehdon valinta.

Tee lainojen vertailu ja kilpailutus huolellisesti

Kulutusluotto laina löytyy kuitenkin kaikkein helpoiten tekemällä lainavertailu. Tarjonnan ollessa hyvin laaja saa lainavertailun avulla selville parhaiten, mistä löytyy halvin laina. Kuten on jo todettu, niin pelkkää korkoprosenttia tuijottamalla ei saada edullisinta lainaa. Lainahaku on erittäin kätevä työkalu, mutta sieltä löytyy ainoastaan suuntaa antavia tietoja koskien korkokustannuksia, luotolle muodostuvia muita menoja sekä kuukausilyhennyksen summaa. Lainojen vertaileminen tulee tehdä useassa osassa parhaan kulutusluoton löytämiseksi. Lainavertailun tekemiseen kannattaa käyttää aikaa ja vaivaa, se maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti verrattuna lainan ottamiseen ilman valmistautumista. Nopeakin vertailu voi optimaalisessa tilanteessa tuoda hakijalle usean sadan euron säästöt, jotka voi suoraan käyttää lainasumman lyhentämiseen.

Vippipalveluiden vertailu

Ensin vertaillaan alustavasti kulutusluottoja myöntävät lainapalvelut. Näin saadaan selville, minne palveluihin kannattaa lähettää lainahakemus. Luottopalveluiden alustavassa vertailussa käytetään esimerkkinä annettuja tietoja luottojen kustannuksista sekä koroista. Samalla voi helposti poistaa vertailusta luottopalvelut, jotka eivät jostain muusta syystä sovi myöntämään lainaa. Näitä syitä voivat olla esimerkiksi palvelun määrittämä ikäraja, vaatimus rinnakkaishakijasta lainalle, tai muut luottolaitoksen asettamat vaatimukset lainan myöntämiseksi. Ehdoissa voi olla myös rajattu vaatimus, että hakija ei voi olla eläkeläinen, vaikka takaisinmaksu ei aiheuta ongelmia. Pakolliset kaikilta lainaa hakevilta vaaditut asiat:

 • Vakituinen osoite joka löytyy Väestörekisterin tietokannasta
 • Henkilökohtainen puhelinnumero ja / tai verkkopankkitunnukset
 • Vähintään 18 – vuoden ikä, isoissa lainoissa ikäraja on yleensä 20 – 22 vuotta
 • Säännölliset palkkatulot kulutusluoton takaisinmaksuun (osa palveluista hyväksyy osingot)
 • Luottohistorian tulee olla tahraton, merkintä luottotiedoissa on este lainan myöntämiselle

Lainapalveluiden alustavan vertailun tarkoitus ei ole löytää edullisinta joustoluottoa suoraan, vaan kerätä joukko vaihtoehtoja mistä kannattaa lähteä pyytämään lainatarjouksia. Lainatarjousten pyytäminen on aina maksutonta, ja se ei sido hakijaa ottamaan kulutusluottoa. Voit siis huolettomasti pyytää tarjoukset niin monesta palvelusta kuin haluat. Mitä enemmän tarjouksia on käytettävissä, sen paremman lainavertailu edullisen joustoluoton löytämiseksi voi suorittaa.

Lainatarjousten vertailu

Kun vippipalveluun on jätetty lainahakemus, käsittelee pankki hakemuksen ja tekee tarvittavat tarkistukset tietojen suhteen. Samalla tehdään aina myös luottoarvio, minkä perusteella päätetään, myönnetäänkö lainaa vai ei. Hakijalla toimitetaan vastauksena luottoarvio sekä lainatarjous. Lainatarjouksesta löytyy kaikki kulutusluottoa koskevat tiedot, mitä voi tarvita onnistuneen vertailun tekemiseen. Tarjouksesta tulee selvästi löytyä seuraavat tiedot:

 • Korkoja koskevat tiedot (kuukausikorko, vuosikorko, todellinen vuosikorko)
 • Kaikki lainalle muodostuvat muut kulut (nostomaksut, tilinhoito ja avausmaksut)
 • Muut mahdolliset kustannukset lainalle (myöhästymismaksut, muutoksesta seuraavat maksut)
 • Tarjottu lainan takaisinmaksuaika

Näiden tietojen avulla voidaan siirtyä tekemään lopullista lainavertailua.  Kun tiedot on saatu lajiteltua esimerkiksi Exceliin tai ihan kynän avulla paperille, on erittäin helppoa valita edullisin kulutusluotto. Muista silti kiinnittää huomiota esimerkiksi laina-ajan vaikutuksesta tilinhoito ja muihin kustannuksiin. Usein kertasummana maksettu korvaus tilinhoidosta ja muusta on edullisempi vaihtoehto, kuin kerran kuukaudessa pienemmän summan maksaminen jopa yli 10 vuoden ajan. Kun lopullinen valinta luottopalveluiden välillä on tehty, on aika siirtyä hyväksymään edullisin laina.

Autamme sinua löytämään edulliset pikalainat

Matalakorkoisia lainoja on,mutta ne pitää löytää

Edullisen lainan hyväksyntä

Kun voittava tililuotto on löydetty, on aika siirtyä hyväksymään lainatarjous ja allekirjoittamaan kulutusluotto sopimus. Sopimus allekirjoitetaan vippejä hakiessa aina sähköisesti, eli käytössä tulee olla verkkopankkitunnukset tai henkilökohtainen mobiilivarmenne. Tunnistautuminen on äärimmäisen tärkeää turvallisuuden vahvistamiseksi, ja ilman jompaakumpaa ei lainatarjousta voi hyväksyä. Netistä haettuja edullisia vippejä ei voi allekirjoittaa pankin konttorilla, koska palvelut ovat siirretty kokonaan internettiin. Ennen vanhaan lainapaperit lähetettiin kotiin ja sitten takaisin, kun allekirjoitus oli tehty, mutta tämä valitettavasti tuhoaa pikalainan parhaan ominaisuuden, eli nopean lainan myöntämisen ilman vakuuksia tai takaajia. Kun hakemus on allekirjoitettu, niin pankki tekee lopulliset tarkistukset. Vippipalvelusta riippuen käsittelyssä voi mennä jotain tunteja, mutta pääosin rahat saadaan tilille vielä saman päivän aikana.

Lainapalvelut, joissa pienin vuosikorko

Olemme tehneet edullisen lainan löytämisestä helpompaa, ja kerännyt listan suosituista lainapalveluista, jotka tarjoavat erittäin halpoja lainoja. Kaikkien listattujen lainapaikkojen korot, kulut ja muut menot ovat pienemmästä päästä. Jokainen laina on oma tapauksensa, ja aina ei ehkä ole mahdollista löytyy kulutusluottoa pienellä korolla, mutta pyrimme auttamaan silti löytämään edullisimman lainan muulla tavalla.

Rahalaitos

Rahalaitos myöntää erittäin edullista kulutusluottona myönnettyä tililainaa 500 – 50000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Rahalaitos ei itse myönnä lainaoja, vaan välittää yli 20 yhteistyökumppani pankin lainoja. Lainojen välittäjä tekee alustavan kilpailutuksen puolestasi, sen mukaan minkälaista luottoa olet hakemassa. Saat yhdellä hakemuksella aina useita tarjouksia, joten lainanvälittäjän käyttäminen tekee vertailusta huomattavasti helpompaa. Nimelliskorko rahalaitoksen palveluissa on 8,75%, Todellinen vuosikorko 9,11%, Tilinhoitomaksut 0€. Aloitus- ja kuukausikulut 0€, Maksuaika lainalle vaihtelee 1-15 vuoden välillä. Lainojen todellinen vuosikorko on minimissään 4,5 % ja maksimissaan 50,5%.

Zmarta

Zmarta on joustoluottojen kilpailuttamiseen erikoistunut lainayritys. Zmarta tarjoaakin erään suurimmista lainasummia joustoluotoissa. Lainattava summa vaihtelee 500 – 60000 euron välillä. Zmartalla on lukuisia yhteistyökumppaneita, joiden palveluissa lainasummat kilpailutetaan parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. Kulut muodostuvat joustoluotolle seuraavasti: Kuukausierään lisätään 5 € laskutuslisä. Lisäksi tulee avausmaksu 49 €. Lainan kokonaiskustannus on tällöin 15 434 €. Nimelliskorko on 9,50 % ja todellinen vuosikorko 11,06 %. Luotonmyöntäjien tarjoama todellinen vuosikorko vaihtelee 4,99–50,5 % ja laina-aika 1–15 vuoden välillä. Lainasummat ovat 500–60 000 €.

Lendo

Lendo kuuluu tunnettujen lainan välittäjien joukkoon, joka pystyy tarjoamaan hakijoilleen markkinoiden edullisimpia lainoja. Saat lainaa pienellä korolla 50050000 euroa. Lendo on myös lainavälittäjä, joten se ei itse myönnä hakijoille lainoja, vaan välittää yhteistyökumppaneiden lainatarjouksia. Yhdellä hakemuksella saa monta vastausta, joka helpottaa hakijalle itselleen lainavertailun tekemistä huomattavasti. Tässä esimerkki lainakustannuksista: Aloitus- ja kuukausikulut 0:- nimelliskorko 10% :- todellinen vuosikorko 10.47%, tilinhoitomaksut 0€. Tavallisesti lainan nimelliskorko on välillä 8 – 27%. Lainan takaisinmaksuaika voi olla 1 – 15 vuotta.

 • Arvosana
2.5