Kulutusluotto.com
Lainat:
1000€ - 60000€
Ajat:
12kk - 180kk
Korko:
Alkaen: 4%
OtsikkoData
Ikäraja20v
Vaaditut tulot7200€/v
Laina-aika12kk - 180kk
Tulojen tarkistus
Yhdistä lainatKyllä
Kuinka nopeasti0-3 vrk
Koroton lainaEi
Rahojen siirto07-22
Korko4%
OpiskelijalleKyllä

Kokeilin kulutusluotto.com-sivustoa: Havainnot lainojen kilpailutuksesta

Lainojen kilpailutus on tullut jo monille tutuksi. Nettipalvelun avulla pankkien ja muiden lainantarjoajien tarjoukset voi saada nopeasti vertailukelpoiseen kuntoon. Kilpailuttamalla lainapalvelut, asiakas voi säästää pitkän pennin lainan kuluissa ja maksuissa.

Kulutusluotto.com tarjoaa keinon vertailuttaa lainoja 1000 eurosta 60.000 euroon asti. Laina-aikaakin on mahdollista saada jopa 15 vuotta. Vaikka palvelu keskittyykin enemmän kulutusluottojen, pikavippien ja joustoluottojen kilpailuttamiseen, on palvelun kautta mahdollista saada siis jopa kymmenien tuhansien eurojen lainoja.

Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Keskeiset hyödyt ja heikkoudet

Kulutusluotto.com

Kilpailuttamalla eri rahoitusyhtiöiden lainat kulutusluotto.comissa asiakas voi löytää edullisemman lainan, kuin etsimällä lainapalveluita itse. Palvelu tekee yhteistyötä kymmenien pankkien ja lainapaikkojen kanssa. Palvelun käyttäminen on maksutonta asiakkaille, koska he saavat komission rahoitusyhtiöille välittämistään asiakkaista.

Hyödyt eivät liity vain säästettyihin kuluihin, vaan toinen oleellinen etu on ajan säästäminen. Lainahakemuksen täyttäminen palvelussa vie vain muutaman minuutin. Jos asiakas sen sijaan etsisi eri lainapaikkoja ja hakisi kaikista niistä erikseen lainaa, olisi työ huomattavasti suurempi. Lisäksi tällöin lainapalvelujen vertaileminen olisi haastavaa, koska niissä voisi olla eroavat lainasummat, laina-ajat tai muut ehdot.

Koska asiakas pääsee helpommalla palvelua käyttämällä, ei hän välttämättä opi itsenäisesti vertailemaan lainoja, laskemaan todellista vuosikorkoa sekä selvittämään manuaalisesti, mikä lainatarjous on hyvä. Tämä voidaan nähdä palvelun heikkoutena. Lainaa ei myöskään myönnetä kaikille hakijoille, vaan hakemiseen liittyvät ehdot on täytettävä.

Kuka voi saada lainaa?

Lainanhakijoille on asetettu kohtalaisen kovat ehdot. Varsinkin työttömien voi olla vaikea saada lainaa, ellei heillä ole osoittaa jonkinlaista säännöllistä tulonlähdettä. Keskeiset ehdot hakijoille ovat:

 • Ei maksuhäiriötä
 • Vähintään 18-vuotias
 • Säännölliset tulot (palkkatyö, osaketulot, eläke…)
 • Puhelinnumero ja verkkopankkitunnukset
 • Vakituinen osoite Suomessa

Palvelu on siis tarkoitettu vain Suomessa asuville. Tuloksi ei kelpaa työttömyystuen tai opintotuen kaltaiset sosiaalietuudet. Lainasopimuksen allekirjoitus hoidetaan verkkopankkitunnuksilla, joten ilman niitä lainaa ei ole mahdollista saada. Toisaalta lähes kaikilla täysi-ikäisillä suomalaisilla alkaa jo olla pankkitunnukset.

  Rahalaitos kokemuksia

Rahoitusyhtiöt ilmeisesti tarkastavat hakijan luottotiedot sekä osoitteen. Maksuhäiriömerkintöjä ei siis saa olla ja osoitteen on ilmeisesti löydyttävä väestötietojärjestelmästä. Joillakin rahoitusyhtiöllä vaatimuksena on käsittääkseni myös se, että lainanhakijan on pitänyt asua Suomessa vähintään 2 vuoden ajan.

Tietojen täyttäminen muutamassa minuutissa

Eri pankkien ja rahoitusyhtiöiden lainat saa kilpailutettua täyttämällä yhden lainahakemuksen. Lainahakemuksessa kysytään seuraavia asioita (huom. kysymyksiä saatetaan muuttaa aika ajoin):

 • hakijan nimi ja osoite
 • henkilötunnus
 • halutun lainan määrä ja laina-aika
 • puhelinnumero ja sähköpostiosoite
 • asumismuoto (esim. vuokralla)
 • vuokran/yhtiövastikkeen suuruus (€)
 • siviilisääty
 • työsuhde (esim. vakituinen)
 • kuukausitulot (brutto&netto)
 • työsuhteen kesto
 • käytössä olevat luottokortit ja muut lainat

Tiedot tulee täyttää rehellisesti ja huolellisesti. Lisäksi hakijan tulee hyväksyä palvelun ehdot ja antaa suostumus tietojensa käsittelyyn.

Lainaa puolison tai ystävän kanssa

Positiivinen yllätys Kulutusluotto.comin palvelussa oli se, että lainalle ei tarvitse olla vakuutta tai takaajaa. Olen tottunut aiemmin siihen, että lainan saamiseksi on pitänyt asettaa omaa omaisuutta vakuudeksi. Takaajan löytäminen voi olla myös vaikeaa, koska suomalaiset kyllä tietävät, mitä nimi vekselissä tarkoittaa. Takaajan on maksettava lainan lyhennykset, mikäli lainanottaja ei siis itse pysty.

Kulutusluotto.com voi sen sijaan halutessaan hakea lainaa yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Tämä voi olla hyvä keino saada lainaa esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, että hakija ei itsestään ole oikeutettu saamaan riittävän suurta lainaa (tai lainaa ollenkaan). Rinnakkaishakijaksi kelpaa esimerkiksi oma puoliso (avioliitto ei ole ehto) tai hyvä ystävä. Mikäli hakee lainaa rinnakkaishakijan kanssa, pitää tämän kanssa keskustella perusteellisesti läpi lainan ehdot, jotta tämä tietää, mihin on ryhtymässä.

Vanhojen lainojen poismaksaminen

Yksi kätevä etu kulutusluotto.comissa on se, että sen kautta voi myös saada niin sanotun yhdistelylainan. Se siis tarkoittaa sitä, että asiakas ottaa uuden lainan, jolla hoitaa kaikki entiset lainat pois. Yhden ison lainan korot ja kulut ovat usein pienemmät, kuin useiden pienempien lainojen. Tällöin asiakkaan tarvitsee esimerkiksi maksaa vain yhdet tilinhoitomaksut, eikä useiden palveluiden.

  Sweep Bank kokemuksia

Yhdistelylaina voikin olla helpotus monelle suomalaiselle, joka on ajautunut ottamaan useita kulutusluottoja ja muita pieniä lainoja. Yhdistelylainan avulla voi saada myös enemmän laina-aikaa ja pienemmän kuukausierän, joten arjen pyörittämiseen voi saada lisää kaivattuja euroja.

Yhdistelylainaakin ottaessa kannattaa kuitenkin aina tutustua lainan ehtoihin. Uusi laina ei välttämättä tarkoita edullisempia kuluja, joten asiakkaan kannattaa aina tutustua ehtoihin ennen lainasopimuksen allekirjoitusta.

Rahaa voi saada samana päivänä

Lainarahaa on saatavissa jopa samana päivänä, varsinkin kun puhutaan pienemmistä kulutusluotoista. Kulutusluotto.com ja rahoitusyhtiöt ovat automatisoineet prosessejaan, joten asiakkaiden ei tarvitse jäädä odottelemaan lainapäätöstä ja lainatarjouksia pitkäksi aikaa. Parhaimmillaan rahoitusyhtiöt voivat siirtää rahat lainanhakijalle samana päivänä.

Lainaa voi myös hakea hyvin erilaisiin tarkoituksiin. Tämä olikin hieman yllättävää, sillä olin varautunut siihen, että lainan käyttökohdetta ja tarkoitusta pitäisi perustella tarkemmin. Kulutusluottoja haetaan varmasti hyvin erilaisiin tarpeisiin. Osa hakee, kun rahat eivät muutoin riitä esimerkiksi ruoan ja vaatteiden ostamiseen, ja osa hakee hankkiakseen jotain uutta, kuten kodinkoneita ja muuta elektroniikkaa.

Palvelujen kilpailutus kannattaa

Lainapalvelujen kilpailutus on tehty helpoksi ja luotettavaksi. Koko pikavippien ja kulutusluottojen ala on siistiytynyt viime vuosina, kun alalle on asetettu tiukempia ehtoja. Moni suomalainen ajautui ongelmiin pikavippikierteen vuoksi, joten on hyvä suunta, että esimerkiksi kulutusluoton saaminen on nykyisin haastavampaa. Samahan pätee myös asuntolainoihin, niitäkään ei saa enää yhtä helposti kuin aiemmin.

Kilpailuttamalla lainapalvelut on mahdollista säästää oikeasti rahaa. Mitä suuremmasta lainasta on kyse, sitä suurempia säästöjäkin on mahdollista saada. Kilpailuttaminen on myös maksutonta, joten varsinaisesti siinä ei häviäkään mitään.

Kulutusluotto.com sosiaalisessa mediassa

Keskeiset hyödyt ja heikkoudet

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka paljon voin hakea lainaa Kulutusluotto.com-palvelun kautta?

Kulutusluotto.com-palvelun kautta voit hakea lainaa 100 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Lainatarjoukset ovat henkilökohtaisia ja määräytyvät hakijan taloudellisen tilanteen perusteella.

  Risicum kokemuksia

Kuinka nopeasti saan lainapäätöksen?

Lainahakemuksen täyttämisen jälkeen saat nopeasti useita lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme, yleensä jopa saman päivän aikana. Valitse sinulle sopiva lainatarjous ja allekirjoita sopimus sähköisesti, niin rahat siirtyvät tilillesi mahdollisimman pian.

Miten Kulutusluotto.com kilpailuttaa lainani?

Kulutusluotto.com kilpailuttaa lainasi vertailemalla useiden luotettavien suomalaisten pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja, löytääkseen sinulle edullisimman ja parhaiten sopivan tarjouksen. Näin saavutat säästöjä ja parasta mahdollista lainakokemusta.

Onko Kulutusluotto.com-palvelun käyttö maksullista?

Ei ole. Kulutusluotto.com-palvelun käyttäminen on hakijalle täysin maksutonta. Palvelu saa välityspalkkion yhteistyökumppaneiltaan, joten kulut eivät lisäänny lainanottajan maksettavaksi.

Tarvitaanko vakuuksia tai takaajia lainan saamiseksi?

Kulutusluotto.com:n kautta haettavat lainat ovat useimmiten vakuudettomia ja ilman takaajia. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse tarjota omaisuuttasi vakuudeksi tai hankkia takaajaa lainasi takaisinmaksun varmistamiseksi. Joissakin tapauksissa kuitenkin esimerkiksi suurempien lainasummien kohdalla, vakuuksia tai takaajia saattaa vaadita.

Voinko yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi isommaksi?

Kyllä, voit käyttää Kulutusluotto.com-palvelua myös lainojen yhdistämiseen. Palvelu kilpailuttaa uuden yhdistelylainan puolestasi ja auttaa sinua löytämään sopivan ratkaisun, jolla voit yhdistää useita pienempiä lainoja yhdeksi isommaksi ja hallittavammaksi kokonaisuudeksi.

Onko Kulutusluotto.com turvallinen palvelu käyttää?

Kyllä, Kulutusluotto.com on turvallinen ja luotettava palvelu. Palvelun kautta lainaa hakevat asiakkaat tunnistetaan vahvasti pankkitunnuksilla ja kaikki tiedonsiirto tapahtuu suojattujen yhteyksien kautta. Yhteistyökumppanit ovat tunnettuja pankkeja ja rahoituslaitoksia, jotka noudattavat Suomen lainsäädäntöä ja viranomaisten määräyksiä.

Samankaltaiset artikkelit