(Päivitetty: 14.2.2024)

Olet tullut tänne sivustolle varmasti syystä, että pohdit mistä voisi löytyä lainaa ilman luottotietoja. Huolimatta luottotietojen menetyksestä on niidenkin menettäneillä jossain elämänvaiheessa tarvetta lainalle. On kuitenkin todettava heti alkuun, että lainan saaminen ei ole enää mahdollista ellet hae sitä perheeltäsi tai kaveriltasi. Luottoyhtiöt ovat tehneet hommasta mahdotonta ja maksuhäiriöisenä et saa lainaa enää minkään yksityisen yhtiön tai pankin kautta. 

Alapuolella olevat spekuloinnit eivät siis enää pidä paikkansa!

Heti alkuun voi sanoa, että sen saaminen on hyvinkin mahdollista, mutta kuitenkin melko vaikeaa. Hankalaksi hommasta tekee se, että oikean luottofirman löytäminen on varsin vaikeaa ja luottotiedottoman lainan saaminen on nykyään vaikeampaa kuin koskaan ennen lainaan vaadittavien kriteerien tiukentuessa kaiken aikaa. Vaikeaa siitä tekee myös osittain se, että luottoa myöntäviä yrityksiä on niin paljon, että lainaaja ei tiedä mistää luottoa lähtee kysymään. Ja koska niin harva myöntää lainaa luottotiedottomille, joutuu luottotiedoton lainaaja tekemään suuren työn löytääkseen ne firmat, joilta lainaa on mahdollista saada maksuhäiriömerkinnästä huolimatta. Tämän sivuston tarkoitus on auttaa lainaajia löytämään kulutusluottoa, oli kyseessä sitten luottotiedoton henkilö tai sellainen henkilö, jolla ne ovat kunnossa. Lainan saaminen tulee olemaan hyvin paljon helpompaa niille, joilla maksuhäiriömerkintää ei löydy, mutta tämä ei kuitenkaan tarkoita, että luoton saaminen maksuhäiriöisille olisi mitenkään ylivoimaisen vaikeaa. Se edellyttää kuitenkin tiettyjen kriteerien täyttämistä ja tärkeintä on, että valitset oikean lainapaikan, sillä vain kourallinen myöntää luottoa maksuhäiriöiselle. Katso seuraavasta kappaleesta miten ja mistä voit saada lainaa ilman luottotietoja niin, että et joudu käyttämään siihen paljon arvokasta aikaasi.

Mistä lainaa luottotiedottomalle – vaihtoehtoja niukasti, mutta yksi osuma riittää!

Lainaa ilman luottotietojaTurhan montaa vaihtoehtoa sinulla ei tosiaankaan ole, koska luotonmyöntäjät eivät haluaa myöntää maksukyvyttömille henkilöille lainaa. Vaikka se, että olet menettänyt luottotietosi ei tietenkään tarkoita automaattisesti sitä, että et pystyisi lainaa lyhentämään niin valitettavasti yritykset eivät näissä tee poikkeuksia. Useimmiten luottotietonsa menettänyt henkilö on jo ennestään paljon velkaa ja hänellä ei ole rahaa maksaa lainaa ajallaan. Jotkut yritykset tässä kuitenkin tekevät poikkeuksia jos otat heihin yhteyttä puhelimitse ja neuvottelet heidän kanssaan ja selvennät tilaantesi. Sinun tulee myös toimittaa kaikki tarvittavat todisteet maksukyvystäsi yrityksille ennen edullisen ikalainan myöntämistä. Oli niin tai näin, jos olet siis jo ennestään velkaa ja haluat saada luottoa niin kehoitamme teitä ottamaan yhteyttä yksityisiin luotonmyöntäjiin ja ennen kaikkea kulutusluottofirmoihin. Heidän kanssaan kaikki on neuvoteltavissa, mutta se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että velaton henkilö voisi saada lainaa ilman vakuuksia ja takaajia. Tässä yhtälössä ei ole mitään järkeä eli jos olet sitä havittelemassa, niin se kannattaa unohtaa kuin seinään,  sillä ei tule tapahtumaan. Vielä ennen jotkin pikavippiä myöntävät firmat tarjosivat tätä mahdollisuutta, mutta nykyään nämä paikat ovat kadonneet, ainakin saamiemme tietojen mukaan. Laina ilman luottotietoja on siis yhä vaikeampi saada, mutta mikään ei ole kuitenkaan mahdotonta.

Maksuhäiriön saanut henkilö ei voi hakea lainaa normaalilla verkkohakemuksella

Lainan hakeminen käytännössä silloin kun luottotiedot ovat menneet tapahtuu hieman eri tavalla kuin normaalisti, sillä nykyään lainaa haetaan pääosin verkon kautta ja luottotietonsa menettänyt henkilö ei sitä pysty tätä kautta hakemaan. Syynä siihen on se, että verkon kautta haettaessa TUPAS-järjestelmä estää sen. Kaikki yritykset ovat jo viimeistään 2013 vuoteen mennessä ottaneet käyttöönsä tämän systeemin, joka tarkoittaa sitä, että lainan hakeminen ilmaisella verkkohakemuksella ei ole mahdollista. TUPAS-järjestelmä blokkaa tehokkaasti kaikkien luottotiedottomien lainahakemuksen. Pääset kyllä etenemään tiettyyn pisteeseen asti hakemuksessa ja järjestelmä tarkastaa ensin henkilötietosi ja sen jälkeen luottotiedot. Mikäli se havaitsee, että sinulla on maksuhäiriömerkintä et lainaa tule samaan. Tämä siis tekee verkossa lainaamisesta ongelmallista. Eri asia on jos pystyt jotenkin tekemään hakemuksen siten, että siihen ei liity TUPAS-tunnistautumista. Tosin tässäkin tapauksessa luottotietosi tullaan tarkistamaan hyvin suurella todennäköisyydellä eli kikkaileminen tuskin auttaa tässäkään. Nykyään luotonmyöntäjät ovat varsin tarkkoja tämän suhteen, koska luottotiedoton aina pienehkö riski mitä lainaamiseen tulee, koska taustalta löytyy usein vino pino jo ennestään maksamattomia velkoja, joten kuinka onnistuisikaan lainan lyhentäminen, ei varmasti kovinkaan hyvin. Tänä päivänä ainoa mahdollisuus saada kulutusluotto maksuhäiriöiselle on konsultoida ensin yritystä puhelimitse ja lähteä siis sitä kautta liikkeelle. On järkevää kysyä, että onko lainaa ylipäänsä saatavilla jos maksuhäiriömerkintä löytyy ja millaisin ehdoin sitä voisi mahdollisesti saada ja kuinka paljon.

Jos olet menettämässä luottotietojasi

Älä tee sitä virhettäm että menetät luottotietosi koska nykyään apua on yllättävän lähellä. Mikäli et saa apua perheeltäsi ja olet varma, että et tule selviytymään lainoistasi ja tulet luultavasti ajautumaan luottotietohäiriön partaalle, niin sinulla on yksi vaihtoehto ja varsin hyvä sellainen. Takuu-Säätiön velkalinja auttaa kaikkia velkaisia ponnistelemaan takaisin pinnalle ja niiden tehtävänä on auttaa taloudellisessa kriisitilanteessa oleva takaisin oikeille raiteille. Takuu-Säätiö on valtakunnallinen sosiaalialan järjestö ja  se on auttanut kymmeniä tuhansia suomalaisia viimevuosien saatossa ja jatkaa auttamista parhaansa mukaan. Jos siis koet taloudellisen tilanteesi tukalaksi, niin älä jää miettimään sen enempää, vaan ota rohkeasti yhteyttä Takuu-Säätiöön ja saatat selvitä ongelmistasi yllättävän vähällä! Takuu-Säätiö auttaa sinua myös huolehtimaan budjetista entistä paremmin jatkossa ja opettaa sinulle, että kulutusluotto vertailu ja sen käyttäminen on todella tärkeää jos tulevaisuudessa lähtee rahaa lainaamaan. Sitä kautta saat kaikista halvimmat lainat ja parhailla mahdollisilla lainaehdoilla.