(Päivitetty: 16.2.2024)

Säästä rahaa ottamalla lainaa! Kuulostaa hullulta, mutta ei sitä missään nimessä ole. Jos tarkoituksena on ottaa lainaa, niin siinä samalla on mahdollista säästää useita satoja, ellei jopa tuhansia euroja rahaa lainan kuluissa sekä menoissa. Säästöt lainalle eivät muodostu ainoastaan pienemmistä korkokuluista, vaan lainan hintaan vaikuttaa huomattavasti muut lainalle muodostuvat kustannukset. Jos velan takaisinmaksuaika on pitkä, voi pienet kulut kertautua moninkertaiseksi erittäin lyhyessä ajassa. Tämän kaiken voi välttää erittäin helposti suunnittelemalla lainanhaku oikein sekä tekemällä tarvittavia muutoksia vanhoihin lainoihin. Usein ensimmäinen laina voidaan ottaa olosuhteissa missä ei ole tiedä kaikkea tarvittavaa, ja tulee tehtyä huonoja valintoja lainatuotteiden suhteen. Tässä artikkelissa opit säästämään rahaa luottoa hakiessa. Oli kyse sitten mistä tahansa pikalainasta, niin opit pätevät miten voit säästää rahaa lainassa.

Miten säästä rahaa lainoissa

Voit saada helposti suuria säästöjä lainan kuluissa, mitkä voi käyttää luottojen lyhennyksiin, tai muuten vain elämästä nauttimiseen. Tärkeintä kuitenkin on, ettei lainasta maksa turhaa ylimääräisiä maksuja ja kuluja. Pienellä ennakoinnilla voi helposti välttää kalliit lainasopimukset, jotka kävisivät maksamaan useita satoja, ellei jopa tuhansia euroja vuosien takaisinmaksun aikana. Seuraa artikkelin ohjeita ja voit huolettomin mielin siirtyä hakemaan rahaa tilillesi

Oikea lainasumma ja aika

  • Laske paljonko lainaa tarvitse ja paljonko voit sitä maksaa takaisin
  • Liian isot lyhennykset voivat johtaa myöhästymisiin maksuissa, mikä nostaa kuluja
  • Jos lainasumma ei ole sopiva, maksetaan kuluja ja korkoja turhasta
  • Laina-aika tulee olla suhteessa järkevä omaan takaisinmaksu kykyyn verrattuna

Oikea lainasumma ja takaisinmaksuaika ovat tärkeitä osa-alueita onnistuneessa lainanhakemisessa. Hyvin suunniteltu laina-summa ja aika tekevät takaisinmaksusta helppoa, eikä lyhennykset rasita omaa taloutta. Säästöä syntyy koska maksut eivät voi päästä kertymään, eikä myöhästymiskustannukset tule muodostumaan rasitteeksi.

Lainavertailu

OIkein suuniteltu laina säästää rahaa

Hae lainaa oikein ja säästä rahaa

Lainavertailu , minne pääse tästä, on helpoin keino säästää rahaa luotoissa. Vertaileminen tulee aloittaa välittömästi, kun on päättänyt ottaa lainaan parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Lainapalveluissa on isoja eroja, ja vippiyritysten vertaileminen kannattaa aloittaa heti ensimmäisenä. Kun vertailemalla heti palvelut mistä lainatarjouksia pyydetään, maksimoidaan mahdollisuus saada hyvä tarjous lainalleen. Vippiyrityksien ehdot esimerkiksi tilinhoitomaksuille ja muille kuluille ovat isossa roolissa kulujen muodostumisessa. Pitkien takaisinmaksuaikojen lainoissa kulujen kasautuminen on eräs suurin menoerä. Vertailemalla lainapalvelut ja lainatarjoukset ennen hakemista voi olla varma, että tulee otettua itselleen edullisin mahdollinen lainatarjous. 15 vuoden lainasuhteessa on ikävää maksaa joka kuukausi korkeita kuluja, mitkä olisi voinut helposti väistää lainavertailun avulla.

Lainojen yhdistäminen

Jos pikalainoja on avoinna useita kappaleita yhtä aikaa, paras keino säästää rahaa on yhdistää useat pikalainat yhdeksi isommaksi lainaksi. Jos lainoja on auki useita yhtä aikaa, menee kaikille lainoille oma korko, omat tilinhoitomaksut sekä muut kustannukset. Vielä jos laina on otettu epäedullisilla korkoehdoilla, voi monta pientä lainaa käydä huomattavasti kalliimmaksi kuin yhden ison lainan takaisinmaksu. Onneksi lainojen yhdistäminen on helppoa ja vaivatonta. Useat vippiyritykset tarjoavat palveluna lainojen yhdistämistä, mutta voit halutessaan tehdä sen täysin omatoimisesti. Lainojen yhdistäminen vaatii hieman suunnittelua ja, laskemista, mutta on täysin tehtävissä omatoimisesti. Tässä nopeat ohjeet onnistuneeseen lainojen yhdistämiseen:

  1. Laske kaikki lainat ja niiden kulut yhteen. Sitten tiedät, paljonko maksettavaa yhteensä on
  2. Voitko maksaa kaikki avoimet lainat kerralla pois, vai tarvitseeko tehdä järjestelyjä?
  3. Kun lainasumma on tiedossa niin etsi lainapalvelu, missä yhdistät lainat yhdeksi
  4. Ota luotoa sen verran, että saat varmasti maksettua kerralla kaikki kulut ja menot pois
  5. Onneksi olkooin: Nyt maksat vain yhden vipin lyhennyksiä ja korkoja

Luottojen yhdistäminen on helpompaa, kuin nopeasti vaikuttaisi. Edellä mainittujen ohjeiden avulla voit vaivattomasti yhdistää useat pikalainat yhdeksi, ja säästää selvää rahaa maksamalla yhden lainan korkoja, kuluja sekä lyhennyksiä!  

Säästäminen ja lainaaminen ei sulje toisiaan pois!

Haluatko säästää kun nostat lainaa tilille ? Lisää tässä artikkelissa!

Säästäminen on mielentila myös lainoissa

Sanotaan että pienet menot tekevät rikkaaksi, ei suuret tulot. Tämä on tavallaan totta, hallitsemalla menoja voi helposti säästää rahaa suurempiakin summia pienistä tuloista. Vanha vitsi säästämisestä kertoo tarinaa miehestä, joka halusi lainata pankista 50 euroa käyttäen Ferraria panttina. Pankinjohtaja ihmetteli hieman mutta suostui, koska vakuus ylitti lainan arvon moninkertaisesti. 2 viikon kuluttua mies palasi maksamaan velkansa ja velan korot (yhteensä 55 euroa), ja hakemaan autonsa takaisin. Pankinjohtaja oli tarkistanut miehen taustat uteliaisuudesta ja huomannut miehellä olevan miljoonia tilillään. ”Miksi ihmeessä lainaat 50 euroa pankista, kun omalla tililläsi on miljoonia rahaa?”, ihmetteli pankinjohtaja. ”En minä lainannut 50 euroa rahaa, vaan maksoin 5 euroa Ferrarini 2 viikon säilytyksestä turvallisissa tiloissa. Se on erittäin edullinen hinta auton turvalliselle säilytykselle”. Tarinan opettaa, että säästäminen on mielentila, tapa katsoa maailmaa. Siihen voi nähdä monta polkua, mutta matka ja määränpää ovat usein hyvin samanlaisia. Lue tästä miten säästät lainoissa.  

Säästä ja sijoita kulutusluottojen avulla

Vaivattomia keinoja säästää lainan hakemisessa

Kun aiot hakea lainaa ,niin muista vertailla huolellisesti. Näin säästät helposti rahaa!

Kulutusluotot (Lisätietoja) antavat mahdollisuuden säästää rahaa lainaa hakemalla, mutta myös tehdä sijoituksia. Vertaislaina on kulutusluoton muoto, mikä antaa mahdollisuuden tehdä rahaa säästämällä omia rahojaan pankin tilillä. Lainojen yhteisörahoitus ovat kasvattaneet suositaan lainana, mutta myös sijoituskohteena. Kulutusluottojen yhteisörahoitus on loistava mahdollisuus säästää, sekä sijoittaa rahaa yhtä aikaa. Totta kai sijoituksessa on aina riskinsä, mutta yhteisörahoitus on sijoituksena sieltä halvimmasta päästä!

Edullista kulutusluottoa tarjoavia palveluita

Voit hakea lainaa ja säästää samalla usean eri palvelun avulla. Lainahaku on loistava työkalu aloittaa parhaan mahdollisin vipin hakeminen jonka avulla voi säästää rahaa! Tee kätevä lainahaku syöttämällä haluttu lainasumma hakukenttään. Pian voit aloittaa sopivien lainapalveluiden vertailemisen. Jos haluat säästää aikaa, niin voit lähettää lainahakemuksen suosittuihin vippiyrityksiin.

Euroloan

Euroloan myöntää lainaa 100 – 10000 euroa kulutusluottoa. Vipille myönnetään edullinen korko 0 – 12 %. Ikäraja palvelun lainoille ovat 20 vuotta. Lainalle myönnetään 3 – 36 kk maksuaikaa. Lainaa myönnetään prepaid liittymällä, eli allekirjoittaminen on mahdollista verkkopankkitunnuksilla. Kaikkea lainaan liittyviä asioita voi helposti hoitaa mobiilisti!

Freedom Rahoitus

Hae edullinen kulutusluotto 500 – 50000 euroa, laina-aika on 12 – 180 kuukautta. Ikäraja luoton myöntämiselle on 20 vuotta. Korkoa lainalle muodostuu 4,19 – 50, 50% riippuen luottoarviosta, lainasummasta sekä laina-ajasta.

Nettirahoitus

Nettirahoitus myöntää vippiä 500 – 50000 euroa. Laina-aikaa luotolle myönnetään 12 – 180 kuukautta. Lainalle muodostuu korkoa 4,90 – 50 %. Ikärajat Nettirahoitus vippiyrityksen lainoihin ovat 20 vuotta. Tarkista muut K-20 lainat