Lainavertailu voi olla usein hämmentävää ja monimutkaista, mutta sen avulla voit löytää juuri sinulle sopivan lainan. Seuraavassa on vaiheittainen opas, joka auttaa sinua tekemään lainavertailun oikein ja löytämään parhaan lainatarjouksen.

  1. Määrittele lainan tarve ja käyttötarkoitus. Ennen kuin aloitat lainavertailun, selvitä kuinka paljon rahaa tarvitset ja mihin tarkoitukseen lainaa tarvitset. Tämä auttaa sinua valitsemaan oikean lainatuotteen.
  2. Vertaile lainojen kuluja ja korkoja. Kun olet määrittänyt lainan tarpeesi ja käyttötarkoituksen, vertaile eri lainojen kuluja ja korkoja. Huomioi myös mahdolliset lisämaksut, kuten avausmaksut ja tilinhoitomaksut.
  3. Tutki lainaehtoja. Jokaisella lainalla on omat ehtonsa, kuten takaisinmaksuaika ja mahdolliset lisämaksut. Tutki lainaehtoja tarkasti ennen kuin teet päätöksen.
  4. Tarkista lainanantajan luotettavuus. Ennen kuin haet lainaa, varmista, että lainanantaja on luotettava ja että sillä on hyvä maine. Voit tarkistaa tämän esimerkiksi lukemalla arvosteluja ja vertailemalla eri lainanantajia.
  5. Hae lainaa. Kun olet tutkinut eri lainavaihtoehtoja ja vertaillut niitä, valitse sopivin laina ja täytä lainahakemus.
  6. Vertaile tarjouksia. Kun olet hakenut lainaa, saat tarjouksia eri lainanantajilta. Vertaile tarjouksia huolellisesti ja valitse sopivin.

Noudattamalla näitä vaiheita, voit tehdä lainavertailun oikein ja löytää sinulle sopivan lainan.

Tee lainavertailu oikein

Lainoja on markkinoilla useita eri tyyppisiä, ja niiden välille voi olla vaikea tehdä eroja. Lainatuotteita löytyy useita ja kaikissa niissä on keskenään eroja. Toiset lainat eroavat maksusuunnitelman osalta, kun toisissa lainasumma voi olla joustava.  Kaikki nämä asiat selviävät tässä blogissa! Lisäksi lainavertailua tehdessä on tärkeä huomioida lainan myöntävä yritys, koska myös lainapalveluissa on keskenään paljon eroja. Lainojen vertailemiseen on tarjolla useita työkaluja, mutta niiden onnistuneeseen käyttämiseen pitää tietää hieman perusteita. Lainavertailun perusteet opit tästä artikkelista, tulemme käsittelemään eri lainatyypit, lainapalvelut sekä kiinnittämään huomiota muuttujiin jotka vaikuttavat lainan hinnan muodostumiseen. Tämän jälkeen on paljon helpompi vertailla lainoja ja tehdä oikeita valintoja ennen velan ottamista.

  Apua talousongelmiin

Huomio!

Tämän sivuston tiedot on tarkoitettu vain yleiseksi informaatioksi, eivätkä ne ole taloudellisia neuvoja. Todelliset ehdot, hinnat ja muut tiedot tulee aina tarkistaa suoraan lainatarjouksesta sekä sen yhteydessä annetuista ehdoista. Emme ota vastuuta mahdollisista virheistä tai puutteista sivustollamme esitetyissä tiedoissa. Sivuston sisällön luomiseksi on hyödynnetty tekoälyä.

Lainavertailu: Lainasumman valinta

Lainavertailu – Tee se oikein

Ensin pitää tehdä päätös kuinka paljon lainaa tarvitsee hakea, eli onko kyse pienestä vai suuresta lainasta? Lainasummat eri palveluissa vaihtelee 20 euron ja 50 000 euron välillä, mutta usein lainapalvelu on valinneet tietyn kohderyhmän omille lainoilleen. Lainasumma tulee valita tarkasti, koska se vaikuttaa olennaisesti moneen asiaan.  Sen perusteella määräytyy velalle muodostuva korko, maksuaika sekä mahdolliset takaajat ja vakuudet. Liian iso laina ei palvele hakijaa vaan aiheuttaa helposti ongelmia takaisinmaksussa, ja liian pieni taas ei auta taloudellista tarpeeksi.

Pienet lainat

100 euron ja 200 euron lainalla ei ole suurta eroa korkojen suhteen. Korot ja kulut eivät siis ole ratkaiseva tekijä alle 300 euron lainasummien kohdalla. Alle 300 euron laina on pieneen tarpeeseen paras vaihtoehto, koska monta rahoituslaitosta tarjoaa näitä lainoja kuluttomasti ja korottamiseksi. Esimerkiksi Vivus ja Ferratum tarjoavat 300 euroon asti ilmaista pikavippiä, jossa on maksuaikaa 30 päivää. Pienet alle 500 euron lainahakemukset käsitellään kaikissa palveluissa nopeasti, jo kymmenen minuutin kuluessa rahat voivat olla tilillä. 1000 – 2000 euron lainoja myönnetään kulutusluottona tai joustoluottona. Sen hakeminen onnistuu usein samoista lainapalveluista kuin pienten summien lainaus, mutta hakuprosessissa voi kestää hieman kauemmin. Myös tarkempia selvityksiä tuloista voidaan vaatia.

Isot lainat

Isot lainasummat, kuten 5000, 10000, 25000 ja 50000 euroa myönnetään joustoluottoina, kulutusluottoina sekä muina lainatuotteina. Palvelusta riippuen voi joutua esittämään tarkempia selvityksiä tulojen muodostumisesta, mutta isotkin lainahakemukset käsitellään yleensä parin arkipäivän kuluessa. Isot lainat kannattaa ottaa oikean tarpeen mukaisesti, eikä vain varmuuden vuoksi. Sitoutuminen isoon lainaan tuo mukanaan suuremman vastuun kuin pikavippien tai pienen kulutusluoton kohdalla. Kannattaa pysähtyä hetkeksi laskemaan paljonko lainaa on järkevä ottaa. Jos on tiedossa tarkka summa mitä tarvitsee esimerkiksi laskujen hoitamiseen, on se hyvä lähtökohta aloittaa. Hyvä on myös, että jääkaappiin saa ruokaa ja mahdollisesti muitakin menoja hoidettua ennen seuraavaa palkkapäivää.

  Kilpailuta nykyinen laina

Valitse laina-aika oikein

Velalle kannattaa valita sopiva takaisinmaksuaika, joka antaa tarpeeksi liikkumatilaa oman talouden hoitamiseen. Lainapalveluissa on mahdollista saada lainoja todella vaihtelevilla maksuajoilla, mikä mahdollistaa helposti omalle lainalle optimaalisen takaisinmaksuajan saamisen.

Pikavippi ja muut lyhytkestoiset lainat

Pikavipit 100, 200 ja 300 summille voi maksaa takaisin 3 – 30 päivän kuluessa. Muutama lainapalvelu tarjoaa pikavipin joustoluottona jolloin velkaa voi maksaa takaisin useita kuukausia, vaikka summa olisi pieni. Lyhyt laina-aika palvelee parhaiten pikavippien kohdalla, pieni lainasumma on helppo maksaa kerralla takaisin. Pitkä laina-aika ei ole välttämättä hyvä vaihtoehto pienelle lainasummalle, koska korko sekä muut kustannukset nousevat nopeasti korkeiksi. Kannattaa tehdä vertailua laina-ajan vaikutuksesta lainasumman korkoihin.

Joustoluotot ja pitkäkestoiset lainat

1000 – 2000 euron lainalle kannattaa harkita vähintään 6 kuukauden laina-aikaa. Useat palvelut asettavat 12 kuukauden laina-ajan summille jotka ylittävät 2000 euroa, mutta tämä vaihtelee palvelu kohtaisesti. Jos lainasumma on 5000 – 10 000 euroa niin kannattaa laina-aika suunnitella jo vuosissa. Pitkällä laina-ajalla lainapalvelun valinta on hyvin tärkeää, koska asiakassuhde voi olla yli 10 vuotta pitkä. Tämän takia laina-aika pitkälle ajalle kannattaa valita huolellisesti sekä kilpailuttaa mahdollisimman monta tarjousta. Suositeltavaa olisi pyytää vähintään

Mitä huomioida laina-aikaa ja lainasummaa valitessa

Järkevin vaihtoehto on suhteuttaa takaisinmaksuaika omaan talouteen niin, ettei maksut vaikeuta muiden pakollisten asioiden hoitamista. Lainalyhennysten kasautuminen voi johtaa nopeasti kustannusten äkilliseen nousemiseen, minkä takia halpakin laina voi kallistua huomattavasti. Tärkeää on myös muistaa, että hoitamaton laina voi johtaa myös merkintöihin luottotiedoissa, joka vaikeuttaa elämää tulevaisuudessa.

Samankaltaiset artikkelit